A napokban tájékoztatta az Országgyűlés illetékes bizottságát a Mesterséges Intelligencia Koalíció (MIK) a lehetséges trendekről, így kíváncsiak voltunk arra, hogy a magyar politika vajon mit vár el a technológiai fejlődéstől, és milyen kockázatoktól tartanak a parlamenti képviselők.

Forrás: economx.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy igazi fából vaskarika,

Ha a vezér Jakab Roland nem is egy Toncsi szintű életművész, na de a hallgatóság

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottság Fogyasztóvédelmi Albizottságát Jakab Roland, az MIK alapító-elnöke arról is tájékoztatta, hogy
szüksége van Magyarországnak egy szuperszámítógépre, ahol kutatási, oktatási projekteket lehet elvégezni,
de a kkv-k számára is nagyon fontos lenne a megfelelő számítási kapacitás elérése,
az adatvagyon feletti jog biztosításával, az adattárcák kialakításával pedig dinamizálni lehetne a magyar gazdaságfejlesztés céljait.
Meg kell hegyezzem MIK = Mesterséges Intelligencia Koalíció
S az illetékes NER-társak, akarom mondani az Országgyűlés illetékes bizottság: a Gazdasági Bizottság Fogyasztóvédelmi Albizottsága.
Noch dazu a téma az volt, hogy: magyar politika vajon mit vár el a technológiai fejlődéstől, és milyen kockázatoktól tartanak a parlamenti képviselők?
Sőt arról is, hogy: a cél az, hogy „Magyarország a mesterséges intelligencia fejlesztések és alkalmazások terén az európai élvonalba kerüljön”!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.