Warez nemzet vagyunk, kár is tagadni – a magyarországi illegális szoftverek aránya 42%, ami ugyan nem kiemelkedően magas, de így is majdnem minden második szoftverből warez verzióval rendelkezünk.

Forrás: Techline
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tsabeeka
semennyibe. a win jött a géphez (jó, ez nyilván vmennyibe került, de bőven jóáras volt a gép, úgyhogy ezt nem számolnám), az _összes_ többi programból pedig van ingyenes és jó (ahogy több helyen említi is a cikk). annyi csak, h utána kell járni/olvasni, nem pedig megszokásból rendelgetni. aki meg lusta, az meg meg is érdemli, h fizessen még a winzipért is..
cadmagician
meg az iskolába is már kéne tanítani, nem az ms ofiszt, mert AZT tanulja meg használni, nem gondolkodva. HOVA KELL KATTINTANI helyett, gondolkozni kéne...
tsabeeka
@cadmagician: egyrészt igazad van. másrészt aki a belevert ms office-ról nem tud 0,314 nap alatt átállni az openoffice-ra, annak nem az informatikai képességeivel van baj, ott sokkal komolyabb a gond.
Tcat
Meg pl. sokan a szomszéd warez Pistikével csináltatják meg, az meg feltesz mindenféle $$$ cuccot, mert kellaz... Holott átlagusernek nem sok licenszet kéne vennie végülis. Windows + esetleg ha nagyon költekezni akar, akkor MS Office, Photoshop Elements, valami videóvágó azt kész. Ha nagyon legális akar lenni, akkor Total Commander.

Ha meg csak netezni, zenéthallgatni, officeolni akar és nem teljesen r=1 user akkor esetleg tehet egy próbát Ubuntu, fedora, OpenSüSü-val.

Mondjuk Adobe, Autodesk user szinten cummantás van ár és platform szinten is, de az már más lapra tartozik :) Végülis jó esetben kitermeli hamar az árát :)
tsabeeka
@Tcat: az átlagjúzer elég messze áll a photoshop elementstől meg a videóvágótól :) az átlagjúzernek bőven elég a movie maker. szóval ezeket tényleg csak akkor, ha nagyon költekezni akar :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.