A digitális fotózás egyszerűsége, és az online közösségi oldalak népszerűsége egymást karöltve gyakorolnak hatást egy bizonyos fajta fotográfiára.

Forrás: SG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gondolkodo
Több fotó készül, mint valaha. Igaz. Az utcán menvén, a telefon kéznél, az örökít meg bárki, amit csak akar. Aztán marad a telefonon, ahonnan ki lesz törölve, ha kell a hely az újabbnak, az érdekesebbnek. Vamivel jobb helyzetben felkerül a számítógépre, ahol gyakorlatilag bármikor visszakereshetö. A családnak, vagy az éppen ott lévő vendégeknek. Nem tudom, hogy ennél jobb helyzet-e, ha felkerül valami közösségi oldalra, mivel ezt a részt nem művelem.
Bármelxik is következik be, elveszni látszik a fotózásnak azon része, hogy azért készül, hogy "megmutassam másnak"! A nézze meg, ha kíváncsi rá, ennél érzelemmentesebb. Ahogy nő az individualizmus, mindinkább csak magának a fotózóknak készülnek a képek. Az, amikor egy ismerős - akár a boltban - elővette a most született gyereke, unokája fényképét és megmutatta, az már sokkal emberibb volt, mintha felír egy elektrónikus címet: ha kíváncsi vagy, nézzed meg! Nincs beszélgetés, csak lát valamit az ember.
Vera1944
Van egy fotómüvész barátunk lyukkamerája van, éppen most vasárnap készitett rólunk képeket egy készülő albumába.
Nagyon érdekes a fotózás a lyukkamerával.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.