Vízben, sásban, emberek között is felbukkanhat a vipera kinézetű kígyó, amitől halálra rémülnek a balatoni fürdőzők. Mutatjuk, mit kell róla tudni.

Vipera kinézetű szörny tartja rettegésben a balatoni fürdőzőket – Pedig ártalmatlan

Fotó: Wikipedia

A nyár egyértelműen akkor a legjobb, az izzasztó kánikula pedig akkor a legelviselhetőbb, ha lemenekülünk a vízpartra. A magyar tenger kiemelt célpont erre a célra, ám olyan állatokkal is összefuthatunk, amelyekre nem számítottunk.

A Balaton egyik leggyakoribb lakója a sikló, de köztük is akad egy igen különös kinézetű. Ez a kockás sikló, amely nagyon is hasonlít a viperához, ám a rémisztő megjelenés csupán elrettentő csel tőle és valójában egyáltalán nem fog minket méregfogaival kettéharapni – írja a promotions.hu.

A Balaton a „legkígyósabb” terület, amit valaha Magyarországon láttam, így pár napos nyaralás során szinte biztosan látunk kígyót, általában a vízben, de nem ritka az sem, hogy a parton, a kövezés között, néha kikapaszkodnak még a matracokra is

– írja a Centauriweb, ahol meg is magyarázzák, hogy a kockás sikló egyébként teljesen ártalmatlan jószág, ám a laikus fürdőzők ettől még halálra rémülnek tőle.

Kimondottan érdekes, hogy az amúgy félős vízisiklóval ellentétben ezt a típust majdhogynem simogatni lehet, és a horgászok is tudnának róluk mesélni, hiszen simán belemászik a szákba, hogy a kifogott halakat beharapja, és elkergetni sem túl egyszerű, ráadásul csoportokban portyáznak.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.