Miközben arra törekszünk, hogy a betegségek leküzdésére minél hatékonyabb és kreatívabb orvosi kezeléseket fejlesszünk ki, és a lehető legjobban késleltessük az öregedési folyamatokat, szemmel láthatóan elkerülhetetlen lesz, hogy megváltozzon az „embernek lenni” fogalma. A 21. században már egyre nehezebb különbséget tenni a mesterséges és a természetes dolgok között- mondta Ian Kerr az „embergép egyesítési kutatások” nemzetközi díjakkal elismert szakértője. Az Ottawai Egyetem Etikai, Jogi és Technológiai Kutatások Tanszékének vezetőjével a „Jobb ember készül?” című előadása után beszélgettünk.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: kiwi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zsuzsu
@gondolkodo: hátha ha fejet akarnak fagyasztanak abban az agy is benne van vagy előtte kiveszik? sajnos én már nem fogom megtudni hogy sikerült-e valakit egyáltalán felébreszteni...
Daddy
A kiborg-vízió zsákutca: Jönnek az őssejtek és 25-50 éven belül lesöprik az asztalról a kiborg rémálmot. (Miért tömném tele magam fémmel, ha saját őssejtjeimből is pótolható/javítható bármi?)

A lefagyasztásról: "gondolkodó"-val értek egyet: Ha egyszer, valamikor, talán sikerül is valakit újraéleszteni a mélyfagyasztásból, nem lesz normális ember, s ha addig fúrják-faragják, amíg valahogy "működésképessé" teszik, akkor sem lesz semmi köze ahhoz, aki volt,
akkor meg minek?
Nem csoda, hogy a címmel ellentétben szó sincs tömegekről, még csak ezrekről sem, ahogy az újságíró állítja: Egy 300 milliós, gazdagokkal teli országban (USA) néhány száz ember maradványait őrzik lefagyasztva, pedig - még részletfizetési lehetőség is van - több tízmillióan megengedhetnék maguknak.
gondolkodo
@zsuzsu: Nem, van akinek feje üres, és azzal nincs mit csinálni!
almalibre
A rémséges jövő... Nagy gond, hogy amit a moziban láttunk az elmúlt 20-30 évben SCIFI-ként lassan mind valóság. Nem örülök, féltem az új nemzedéket.
furfang
Feltehetően nekem ezekben nem lesz részem, több oknál fogva......de nem is bánom. Egyszer el kell menni, de addig jó emberi életet élni, ha megadatott.
gesa
És a lelke az embernek? Az agy kevés. Életed minden rezdülése benne van a sejtjeinkben, azzal vagyunk egy egész, mert nem csak az agy tárol információt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.