Már 170 településen működik homogén cigány iskola, 700 intézményben pedig szándékosan külön osztályt indítottak a cigánygyerekeknek, írta az mr1-kossuth.hu. A problémát nem az oktatásnak kell megoldania – ezt mondja Gloviczki Zoltán, a közoktatásért felelős helyettes államtitkár, aki szerint vannak előnyei a szegregációnak.

Forrás: adohirek.hu
Feltöltő: adohirek
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
adohirek
Végleges lemaradás vagy előrelépés?
csutak
Állítólag szagember!
Ahogy az egész Orbán kormány.
Csupa zseni, akik a Forintot is képesek voltak kétszer is bedönteni.
Ehhez hatalmas gyakorlat kell ám!
furfang
Egyet értek, ami nem megy, ne erőltessük. Izzadságszagú igyekezet, melynek az a vége, hogy a jól tanuló, jó környezetből érkezett gyermek is leromlik. Ez nem lehet cél!!! A tudatlanságnak, a neveletlenségnek már komoly áldozatai vannak. Nincs már jövő idő ebben a kérdésben, hogy majd meglátjuk , hanem csak jelen, ami bizonyítja a liberális erőltetés kudarcát.
KöBüKi
Kell csinálni nekik egy országot,lesz egy 15 milliós nép.Ott aztán ugy élhetnek kedvük szerint ahogy akarnak a saját maguk által megtermelt segélyből.
furfang
@KöBüKi: Ez frappáns megoldás lenne, mi tagadás.
inkvi
@KöBüKi: Tökéletes! Én meg ott olfaktometriával fogok foglalkozni!
adohirek
@KöBüKi: Melyik ország ad hozzá területet? Talán Dunántúl elég lenne?
Atomqkac azaz EbUraFakó
@adohirek: tudod, mikor! Ebből az országból egy talpalatnyit sem többet! Vissza Afrikába vagy Indiába, ahonnan jöttek!

Mellesleg az iskolához jegyezném meg, hogy egy olyan osztályban, ahol a gyerekek rettegnek a cigány kölyköktől, de még inkább a rokonyságtól, nem várjanak komolyabb teljesítményt a magyar gyerekektől. Undortól és félelemtől ökölbe szorult gyomorral nem lehet tanulni!

Ahol én tanultam anno általános iskolában, annak még a környékére sem engedtek cigányokat!
adohirek
@Atomqkac: Ők is emberek, nem tehetnek arról, hogy cigánynak születtek.
MNG
@adohirek: arról nem tehetnek, de a viselkedésükről igen. De legfőképpen az őket tenyerükön hordozók, akik adják a lovat alájuk.

csutak
@adohirek: Nem a bőr színét, hanem gazdájának a viselkedését szoktam nézni.
Tessenek emberi módon viselkedni a cigánynak is!
mandiner
@adohirek: Arról nem..de ahogy viselkednek arról igen!
mandiner
Az a baj, hogy azt is szegrecáiónak titulálják, ha egy településen csak cigányok laknak, és ezért a suliba csak cigányok járnak!
trix
Már régen külön kellett volna választani őket a magyar gyerekektől.....sőt külön országba kéne őket szállítani, esküszöm fizetném a benzint..... Persze csak akkor, ha az egész cigányság kitakarodik végre az országunkból !
csikknorisz
Azert vannak homogen cigany iskolak, mert inkabb vallaljak a szulok a tobbletkoltseget, es akar mas telepulesre jaratjak a gyerekeiket, mint ciganyok koze.
csutak
@csikknorisz: 1960-ban Kalocsán már ugyanez volt a gond!
KöBüKi
@adohirek: Ukrajna hatalmas,méssz ugy három-négyszáz kilométert,hogy a főut mellett egyetlen apró falut találsz.Európa hogy szabaduljon tőlük szerintem minden árat megadna egy százezer km2 -nyi földért.
@másvirág: Én inkább azt mondanám vagy kérdezném hogy : nem mindegy hogy hol nem tanulnak ?
Diamont Frost
Végre van egy épeszű, aki belátja, hogy nem lehet egy végletekig lemaradt gyereket egy osztályban tanítani az átagos képességűvel.!
AZ egyiknek se jó!
Külön kell foglalkozni vele, a speciális igényei szerint....ami lehet,hogy több, mint a tananyag leadása, --- gondolok itt az elemi higiéniai ismeretekre, vagy pl. az angol WC használatára..
inkvi
@Renrol: Mindent ki kellene küldeni Angliába: ott megtanulhatnák!
adohirek
A 70-es években (múlt század) Amerika (USA) ugyanilyen problémákkal küzdött. Csak a tanulás és a munka hozhat eredményt. Intagrálódni fognak, csak ezért keményen meg kell mindannyiunknak dolgozni. Nem szabad engedni sem az iskolai lógást, sem a munkanélküli lopást. Egyenlő jogokat kel adni nekik, azaz csak munka után kapjanak pénz, úgy mint mi. Előbb-utóbb meg lesz az eredménye.
U.i.: Azt viszont nem szeretem, ha az utcán üvöltöznek és kötekednek. Zavarnak. Jogom van a tisztességes körülményekhez és a tiszta környezethez. Ennek érdekében pedig keményen kell fellépni.
adohirek
Még egy. Saját maguk nem képesek változtatni sorsukon, ezért keményebb szabályozásra van szükség.
gabrella
Igen,adohireknek van igaza nagyon lényeges lenne: egyenlő jogokat! Ugy kapjanak segélyt ahogy a magyarok, dolgozzanak meg érte! Tanulni felesleges nekik,mert a cigarettázós,ivós anyáknak már nyugdijas gyereke születik./meg se merem emliteni a gumikalapácsos módszert/
csutak
@gabrella: No erre mondotta a tákolmánybíróság, hogy jogellenes a segélyt munkához kötni!
Diamont Frost
@csutak: A jogvédők mindig találnak egy jogszabályt arra, hogy " jogellenes "mindennemű kötelességteljesítés elvárása .
Mikor hozzák létre a minimális "kötelességek teljesítésének" hatóságát??
Miért, hogy csak jogaik vannak a társadalomban ... de az elvárások alól ilyen-olyan módon kibújhatnak? :((
Tisztelet a kivételnek.
Sííva
Szerintem pedig aki egész életében csak segélyből élt ne szavazhasson! Nem járt iskolába ennek következtében nem tanult, igy nem tud olvasni sem, és nem elég tájékozott! Ha nekik is lesznek kötlezettségeik és nem csak jogaik, majd akkor szavazzanak! A jogvédők pedig hülyék gyülekezete! Nem egyes népcsoportok jogait kellene véden, hanem a normális dolgozó emberek jogait!
Az iskolában viszont csak a kezelhetetlen, az együttélés szabályait hírből sem ismerő gyerekeket különíteném el! Vannak normális cigányszülők akik úgy nevelik a gyerekeiket ahogyan ma elvárható! Ezeket a gyerekeket nem szabad attól megfosztani, hogy kiemelkedjenek a nyomorból! Ők lehetnek az igazi úttörők a beilleszkedésben! Tudom, hogy nem sokan értetek velem egyet, de higyétek el nekem is tele van a ......... a bűnözésükkel, és a báb kormányokkal, akik nem akarnak tenni semmit!
Diamont Frost
@Sííva: .."tudom, hogy nem sokan értenek velem egyet"....
Tévedsz,....sokan egyetértünk veled .
Atiya
Több helyen működik a differenciált oktatás. A lényeg, hogy mindenki a saját képességének, tudásszintjének megfelelő képzésben részesüljön. Sajnos a roma kisgyerekek olyan családi háttérrel rendelkeznek, hogy eleve le vannak maradva. Velük többet kell foglalkozni, őket többet kell fegyelmezni, és nagyon megértőnek kell lenni, hiszen egy kis 6 éves gyerek nem tehet arról, hogy hova született.
És ott a másik csoport, az igen jó képességekkel rendelkező gyerek. Ha a tanóra 50 %-a azzal telik, hogy Rómeót a tanító néni leültesse, majd Dzsesszikát csendre utasítsa, a többiek addig semmit nem tanulnak. A differenciálással a tanulni vágyó gyerekek is megkapják, ami az ő szintjüknek megfelel.
És talán a szervezett szegregációval lehetőség van a kulturális különbségeknek megfelelő oktatásra. A romák már kisgyermekként remek zenei érzékkel rendelkeznek, saját nyelvük (nyelveik) van(nak), amit érdemes lenne iskolai keretek között is tanítani, hátha akkor a szülők is komolyabban vennék az iskolába járást. Közben pedig az olyan dolgokat is, amik a mi szemünkben elmaradásnak számítanak (pl. tisztálkodás), be lehetne venni a tantervbe.
Talán egyszer eljutunk oda, hogy belássuk: mind emberek vagyunk, csak máshonnan jövünk, és mindenki megtalálja az útját úgy, hogy közben ne okozzon másoknak kárt vele.
MNG
Tisztelt Moderátor!

Megkérdezhetem, hogy miért törölték ki az ajánlott oldalt, amit beküldtem?

"Roma erkölcs az új országban: fényes nappal párzanak a játszótéren - persze háborítatlanul (18+)"

A Kuruc.info-n megtekinthető.

Sajnos az életünk velejárói ezek a jelenetek! A fejünket meg a homokba dugjuk tisztelt moderátorok....

csutak
@Sííva: & @Renrol: Mondjatok csak egy okot, amiért vitába kellene szállnom veletek!
A gond a hitvány kétarcúságban rejlik.
Képviselő szaktárs a nyilvánosság mögött büdös cigányozik a parlamentben pedig szegény rászorulónak hívja őket.

@Atiya: Ezt ők maguk is kezdeményezhetnék!
De nincs rá igény:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.