Már 170 településen működik homogén cigány iskola, 700 intézményben pedig szándékosan külön osztályt indítottak a cigánygyerekeknek, írta az mr1-kossuth.hu. A problémát nem az oktatásnak kell megoldania – ezt mondja Gloviczki Zoltán, a közoktatásért felelős helyettes államtitkár, aki szerint vannak előnyei a szegregációnak.

Forrás: adohirek.hu
Feltöltő: adohirek
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Atiya
Több helyen működik a differenciált oktatás. A lényeg, hogy mindenki a saját képességének, tudásszintjének megfelelő képzésben részesüljön. Sajnos a roma kisgyerekek olyan családi háttérrel rendelkeznek, hogy eleve le vannak maradva. Velük többet kell foglalkozni, őket többet kell fegyelmezni, és nagyon megértőnek kell lenni, hiszen egy kis 6 éves gyerek nem tehet arról, hogy hova született.
És ott a másik csoport, az igen jó képességekkel rendelkező gyerek. Ha a tanóra 50 %-a azzal telik, hogy Rómeót a tanító néni leültesse, majd Dzsesszikát csendre utasítsa, a többiek addig semmit nem tanulnak. A differenciálással a tanulni vágyó gyerekek is megkapják, ami az ő szintjüknek megfelel.
És talán a szervezett szegregációval lehetőség van a kulturális különbségeknek megfelelő oktatásra. A romák már kisgyermekként remek zenei érzékkel rendelkeznek, saját nyelvük (nyelveik) van(nak), amit érdemes lenne iskolai keretek között is tanítani, hátha akkor a szülők is komolyabban vennék az iskolába járást. Közben pedig az olyan dolgokat is, amik a mi szemünkben elmaradásnak számítanak (pl. tisztálkodás), be lehetne venni a tantervbe.
Talán egyszer eljutunk oda, hogy belássuk: mind emberek vagyunk, csak máshonnan jövünk, és mindenki megtalálja az útját úgy, hogy közben ne okozzon másoknak kárt vele.
MNG
Tisztelt Moderátor!

Megkérdezhetem, hogy miért törölték ki az ajánlott oldalt, amit beküldtem?

"Roma erkölcs az új országban: fényes nappal párzanak a játszótéren - persze háborítatlanul (18+)"

A Kuruc.info-n megtekinthető.

Sajnos az életünk velejárói ezek a jelenetek! A fejünket meg a homokba dugjuk tisztelt moderátorok....

csutak
@Sííva: & @Renrol: Mondjatok csak egy okot, amiért vitába kellene szállnom veletek!
A gond a hitvány kétarcúságban rejlik.
Képviselő szaktárs a nyilvánosság mögött büdös cigányozik a parlamentben pedig szegény rászorulónak hívja őket.

@Atiya: Ezt ők maguk is kezdeményezhetnék!
De nincs rá igény:(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.