Egy életszerű és nagyon is szomorú... Nem a távfűtésről szól....

Feltöltő: wazze
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ila51
Sajnos nem is ritka esetek ,ha érzékenyek vagyunk meglátni.
farkas
Álszent "demokratikus" kapitalizmusunk terméke. Mindenkinek joga van éhenhalni és megfagyni- de előbb a bankokat elégítse ki. Rohadékok.
Bugajakab

Laktam panelban.

Ez találó!

Gtaulálok.
csutak
@ila51: Ha tudnád, hogy sok öngyilok ilyen írással kezdődik, csak nem adják ki...
ila51
@csutak: Épp akartam írni , mert alapjában szociálisan érzékeny vagyok , Angliában is ahol éltünk voltak siralmas helyzetű emberek , akik az utcán lehettek , de nem kéregethettek , de jó volt velük elbeszélgetni. Ellátást kaptak éjjelre tisztálkodást , pihenést , ennivalót. Csak épp lakásuk nem volt , életkedvük igen. Valahogy jót tett nekik a kötetlen lét. Hazajöttünk itt a sok elfásult ember , főleg a panelből akik egymás idegeit eszik. ÉGBE NYÚLÓ PINCÉK . ez jut eszembe a panelről.
csutak
@ila51: Spanyolban Burgos-Santander között N232 félúton a sziklákba vájt viskóban ma is élnek emberek!

Francaországban alig látni koldust, mert a társadalom megoldotta a gondot. Valamilyen melót szinte mindenki végez.

Itthon?
ha bejelentkezem egy cégnél melózni, orvosi.
Aha, cukorbeteg?
Viszont látásra!
Pedig az udvarsöprést sem szégyellném annyira, mint azt, hogy itt ülök a társadalom nyakán élősködve:(
ila51
@csutak: Egy hetet én is töltöttem Párizsban a lányom meghívásából , Hiltonban laktunk , egész nap a várost jártam , míg Ő dolgozott , este összetalálkoztunk , meghívott jobb helyekre vacsorázni , sosem láttam én sem kéregetőt , vállalkozó jókedéjű mutatványosokat igen , de nem tolakodtak. Ha nagy néha elkeveredtem , angolul segítséget kértem , a leginkább a néger nőkre számíthattam. De szép egy hét volt.
Dr. Akula
@ila51: ez mikor volt?? Mert most nem így van!!!!
ila51
@csutak: a melóról meg annyit , hogy nekünk az adott gellert külföldre menni dolgozni , hogy 50 éves sofőr nem ember. Rávettem az angol tanulásra , van egy 2 éves angliai taxis múltja , jelenleg kamionos BP---Bécs között ja most 55. Ugye hogy csak ember , csak nem kell elhinni a felfuvalkodott nyálfej munkáltatók véleményét.
ila51
@brumi58: ez 4 éve volt , akkor dolgozott egy kanadai olajcég középvezetőjeként a lányom, és oktatta Párizsban az ottani új képviselőket. Most bankos szakember Londonban , oda is már meghívott kétszer vendégeskedni. Itt végzett az ÁVF-en.
Már voltam Skóciában is általa .
Dr. Akula
@ila51: most volt a fiam Párizsban. Asszongya tele van kéregetőkkel, de sunyi módon csinálják, hogy a rendőröknek ne legyen feltűnő. De sokan vannak, mindenféle nációjú.
csutak
@ila51: Itthon nem de Hollandban németben kapva kapnak a magyar 50 éves sofőrökért!
Hja kérem, ott az élőmunka ereje valóban meg van becsülve, ha egyébként korrekt, pontos és más nem is kell.
vukkocska
Nem lakom panelban, de sok-sok évvel ezelőtt igen, ugyan csak 10 hónapig. Jó meleg volt a lakásban, az azonos szinten lakókkal nagyon jól kijöttünk, egy hónapban egyszer buliztunk is. Nagyon jó meleg volt a lakás. Ez csak egy pesszimista írás. Nincs olyan, hogy egyetlen lépcsőházban csak debilek és betegek vannak. Élhet is egyedül ez az ember, ha hazamenetkor minden alkalommal meg van a törzshelye a III. osztályú kocsimában, és ott legörbít 2 felest és két sört. Nem csodálom, hogy egyedül van, és neki hideg a panel, mert a lelke hideg, azzá teszi.
ila51
@vukkocska: Itt a lényeg a lelkünket kell foglalkoztatni , mindjárt nem érezzük a hideg űrt. A mi házunk régi polgári ház , a 22 lakásból 18 lakóival napi baráti köszönés , egy egy pár szó , a többi 3 ideiglenes bérlőké , most éppen diákok , és egy nagyszámú roma család , Ők is élik a maguk kis megszokott életét. Nyitott folyosók , nyitott légkör.
vukkocska
@ila51: remélem erről írtam én is:) Teljesen igazat adok. Rajtunk múlik, a lelkünket hogyan éljük.
csutak
Lányok, ahhoz lélek is szükségeltetik ám!
Én kellő bátorság azt felvállalni, mert ma a lelketlenség a divat:(
Nyári zsolt
van@vukkocska: Szia!

Hát mit ne mondjak, szeretem én a kommentek, de!
A valóság, hogy a III. osztályú kocsmába csak kávézni járok, tehát nem iszom.
Tény, hogy egyedül élek. Abban a lépcsőházban, ahol én lakom, ott van 122 lakás, ha csak 3 lakót veszek átlagul 366 ember. Nem értem mi a baj azzal, hogy néhány lakót megírtam? Van ám olyan fogalom, hogy írói szabadság....amúgy télleg pesszimista írás, de valós.
Szép napot!
ila51
@Nyári zsolt: Farkastörvény- amivel indul - pesszimizmus- öngyilkossági szándék- elolvastam , egyből @csutak- itteni kommentje jutott eszembe. Csak írjál -mindíg figyelem. Most megyek , estére jön haza a legkisebb fiam Írországból , várom nagyon.
vukkocska
@Nyári zsolt: lehet, hogy a szememmel van van, mert ott olvastam, hogy két feles, két sör, a lakás meleg, csak hideg, mert egyedül vagy. Hogy Te, vagy más, az most tök mindegy. Az is, hogy igaz-e a történet vagy sem, az sem lényeges, hiszen annak amit leírnak, nem kell, hogy igaz legyen, csak olvasható. A sok 'debilt' sem én találtam ki, szintén olvastam. Az elolvasott műveknek sem minden esetben a valódiságát firtatjuk. Én az egész cikket hihetetlenül pesszimistának értékeltem. Ennyi.
Nyári zsolt
Kedves Vukkocska!
Nekem minden írásom, még a verseim ilyen depresszívek. Nem kötelező olvasni, ide sem én tettem fel :)
Aki vidámakat akar olvasni, vegyen Mórickát :))))
Amúgy tényleg köszi a hozzászólást.
Nyári zsolt
Deprimált, igen. Olvastatok Tar Sándort? :))) József Attilát nem kérdezem, őt biztos... :)
csutak
Sok csodálatos írásművet köszönhet a világirodalom a depressziónak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.