Az, hogy az IMF pénzből vette meg Magyarország a Mol részvényt az oroszoktól, finoman szólva több mint csúsztatás, ugyanis a Magyar Nemzeti Bank tartaléka erre nem használható, az MNB nem folytathat tőzsdei ügyleteket – hangsúlyozta a Megbeszéljükben Mihályi Péter közgazdász. Ez úgy szamárság, ahogy van, tudja ezt Fellegi Tamás, nemzeti fejlesztési miniszter is. A közgazdász szerint ez kommunikációs fogás, amit azonban valószínűleg ki fog kérni magának az IMF - tette hozzá. Ez a mostani lépés Orbán Viktor korábbi lépésének korrigálása. A történet ugyanis akkor kezdődött, amikor 2000-ben az első Orbán kormány idején befagyasztották a gázárakat. Ettől elkezdtek zuhanni a Mol részvények, a cég sokszáz milliárdos veszteséget szenvedett, az osztrákok éltek is az alacsony árfolyam kínálta lehetőségekkel, és bevásároltak magyar Mol papírokból, amin aztán 16%-ot nyertek azzal, hogy eladták az oroszoknak. Mi ezt most tőlük 34 %-kal többért vásároltunk vissza - hangsúlyozta Mihályi Péter. Ha annak idején Orbán Viktor nem teszi tönkre a Molt, akkor ez most elő sem kerül, azaz nem kell több mint 500 milliárd forintot erre kifizetni a magyar adófizetőknek - mondta a közgazdász, aki szerint itt elég rejtélyes árukapcsolási ügyletek lehetnek, amelynek a részletei még nem ismertek. A magyar állam ugyanis nagyon sok ügyben tárgyal az orosz állammal, a Malévtól kezdve a metróig, a Paksi atomerőműn át. Nem biztos, hogy ez volt a megfelelő pillanat 500 milliárddal növelni az államadósságot, bár valószínűleg a másik oldalon az a cinikus érv győzhetett, hogy a 3 ezer milliárdos nyugdíjpénzből futja - tette hozzá.

Forrás: klubradio.hu
Feltöltő: northern
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
@nyanya001: (19:18) Az már korábban is a "haveroké" volt!!
Namármost, "ha összerakják, azt amijük van" náluk van az 50%+1, az árképzés, meg az osztalék főlötti rendelkezés!!
Yeromos
@marlin: nincs náluk az 50% de a kezükbe (eddig is így volt) van az úgynevezett arany részvény,azért idáig is beleszólhattak a stratégiai döntésekbe.
De egy pillanatig se hidd, hogy csak pénzért adta vissza a Surgunyeftye a részvényeket,
a háttérben egyéb megállapodásokat lehet sejteni, amit mi soha nem fogunk megtudni.
Mellesleg már a nyugdíjpénztári vagyon lenyúlásakor rebesgették, hogy erre kell a pénz.
Dr. Akula
@Yeromos: szó volt már a paksi atomerőmű felújításáról, ami nem 2 Ft. lesz. Szerinted kik fogják nyerni a tendert???
sasi1115
Most már értem!!!
A fideszesek nem hazudnak!!!
Csak csúsztatnak meg füllentenek. Ez már teljes mértékben elfogadható.
Mert ugye a megszorítás sem fáj annyira ennek a birka népnek (tisztelet a felvilágosodott kivételeknek) mióta reformnak titulálták ezek a nemzetmentő nagy emberek.
Ja persze birkáék ismét tapsikolhatnak...
Csak aztán kuss legyen ezeknek a birkáknak ha nem csökken a benzin ára, na meg ha a gáz árát sem tudják majd befagyasztani ezek a drága emberek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.