A Méltányosság Politikaelemző Központ kezdeményezte egy olyan, az Országgyűlésnek alárendelten működő alapítvány megalapítását, amelyik kifejezetten a romák életesélyeinek, szociális, gazdasági és oktatási helyzetének javításával kapcsolatban folytatna kutatásokat és szakpolitikai elemzéseket, adatokat szállítva a döntéshozóknak. Úgy véljük, hogy célszerű lenne, ha az alapítvány vezetésében valamennyi eddigi és jelenlegi miniszterelnök és köztársasági elnök részt venne. Hiszen egy olyan ügyről van szó, amelyik túlzás nélkül nemzeti sorskérdésnek nevezhető, és a politikai szereplők részéről szép emberi (politikusi) gesztus lenne, ha az együttműködés Nyugaton elterjedt képességét a magyar politika formálói a társadalom egy leszakadó, jelentős részben mélyszegénységben élő részének felemelésével gyakorolnák.

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zipper
Kegytárgyak kiállítása, mint a pajszer, vasfűrészlap, a hamis gázóra-leolvasó igazolvány, az utolsó érvényes forgalmi engedély 1989-ből, szamurájkard a "hagyományőrző népi tánchoz" aztán eredeti solingeni bicskák...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kopeba
Egyszerű ,egy tök üres szoba. Ajtó ablak nélkül .
ila51
És odamennénk , ha kíváncsiak vagyunk rájuk ?
zipper
Kegytárgyak kiállítása, mint a pajszer, vasfűrészlap, a hamis gázóra-leolvasó igazolvány, az utolsó érvényes forgalmi engedély 1989-ből, szamurájkard a "hagyományőrző népi tánchoz" aztán eredeti solingeni bicskák...
khmm
@ila51: Háromszáz méterre lakok a város cigány 'utcájától' / szerencsére az áthaladáson kívül, a mi utcánkon, más bajunk még nincs/ a gáz, villany lopás az alap ott, és egy 1.5 szobás lakás 52 négyzetméter.. már 1 millkóért elvihető.. Mit nekünk ÓCSA !!!
Nakimaga
Ennek is kötelező lesz a látogatása,mint Auschwitznak,a Terror Házának,a Fidesz Székháznak,a foci akadémiáknak?
darwin
@khmm: A mi városunkban 2-300 000 forintért cserélnek gazdát a putrik.A Földhivatal dolgozói a cigánysorról aktát 10 éve nem kaptak.Mégis pontosan tudja az összes,hogy melyik épület kié ,véletlenül sem fizetnek másnak.De már a putrisoron kívül is,szinte minden utcában laknak már,emelve a házak értékét. :(
10 000 lakosból, már 4000 a cigány.Néhány év,és a húszmilliós házamat ingyen is itt hagyom.Múzeumnak.
hallgatag
@zipper: ...és a bebalzsamozott vajdák !!!
hallgatag
@darwin: ...és a félelmedet hogy küzdöd le éjjelente ???
darwin
@khmm: Folytatásként: Tegnap bementem a CBA-ba. Egy 5- 6 fős cigány horda ment be előttem,3 percig levegőt sem mertem venni.Ebben az évben még nem mosakodtak,ruhát sem cseréltek.Az összes zsömlét és kiflit összefogdosták /legközelebb csak szakboltból,vagy kis boltból veszek,ahol a pékárú pult mögött van./Aki dobozból issza a sört,eddig a patkányokkal riogattak bennünket,hogy összemásszák,ez rosszabb volt. Megfogdosták egyenként az összes fajtát,hogy el ne cseréljék alkoholmentesre.Folytathatnám a felsorolást,de kíváncsi vagyok,hogy az undort hogyan mutatnák meg abban a múzeumban.
nahát
Az összes egyedet kiállítják, preparálva? Vagy akkor az már múzeum lenne?
khmm
@darwin: Háromszáz méterre lakok tőlük, de azt nem írtam hozzá hogy a városi Rendörkapitányság, is ugyanennyire van... Egyvalami azért szerencsére megmaradt a régi 'szép' időkből, a rendőröktöl még most fosnak.
darwin
@hallgatag: Melyik félelmet?Azt,hogy az életem munkája néhány év alatt felszívódik?Jelenleg nem félek a betöréstől.A jól idomított kutyák az ember legjobb barátai.A cigányok jól tudják,hogy fegyver van a házban és több férfi.A város ellentétes oldalán van a putrisor,a szétszórtan élők a szomszédból,az utcából nem lopnak.Ezek csak hordában támadnak.
A másik félelmem volt,hogy ha a gyerekeim családot alapítanak,nagyon messze költöznek.Ez reális,de már én magam támogatom őket ebben.Még az országban se maradjanak. Cigány ország-cigány vezetőkkel.És nem vagyok sem jobbikos,sem rasszista.Csak egy egyszerű magyar.
darwin
@khmm: Jó helyen laksz. Nálunk minimum évente kétszer,búcsúkor,meg az augusztusi városi rendezvények után megostromolják a rendőrséget.Ezt is múzeumban kellene mutogatni,mint roma népszokást.Azután jön a készenléti rendőrség,hazazavarják őket,aztán jön a Magyar Elemér ügyvéd úr és három évig piszkolja a rendőrséget.A mi cigányaink,meg néhány pest- megyei városban lakó az ország mumusa.Úgy ki vannak tanítva jogilag,hogy diplomázhatnának .
hallgatag
@darwin: 100%-ban igazat adok, és egyetértek Veled !!!
Jól teszed, ha megvéded Magad/ Magatokat, erre a
rendörségre nem számithatsz SOHA !!!
khmm
@darwin: Néhány héttel ezelőtt, a Városi Szociális Osztályon volt elintézni valóm,.. gondoltam ha félórával előbb megyek lazán előbb is végzek.. Beértem körülnéztem, és nem mertem bemenni... Én 40évesen mert csak cigánnyal volt teli az egész folyosó... A LÉNYEG közülük csak három roma, cigány, csaj várt a boldogító 'igenre' a többi csak CSALÁDTAG volt... és inkább mentem délután A FALKA
darwin
A közrendőrökben még megvan a tenni vágyás,de a vezetőik sz@ralakok. Nem védik meg a rendőröket.
darwin
@khmm: Ilyenkor szoktam kinevetni azt,aki azt mondja,hogy a cigány ugyanolyan ember mint a többi,csak barnább.Hát ilyet csak a hülye mond.Ma amikor a szolárium -imádat az egekben van,a kutya nem figyelne fel a bőrszínre,de a kulturálatlanságra,a mosdatlanságra,a szagra,a viselkedés hiányára,a falkában való támadásra-élésre igen..
hallgatag
@khmm: Cigány bemegy a könyvtárba.
- Puskin van?
- Nincs.
- És Lenin?
- Az sincs.
- Hát akkó' mi van?
- Kalasnyikov.
- Oszt az mit írt?
- Titeket, bazdmeg!

A cigányprímás elmegy a kontráshoz:
- Te Gázsi! Én megmásztam a feleséged.
- Nem báj, a bándába márád.
- De Gázsi, én áttám neki ötven forintot is.
- Nem báj, gázdág a bándá.
- De Gázsi, lápostetüt káptám t?le!
- Mit ákársz ötven forinté', szentjánosbogárát?

Két roma beszélget:
- Mikor voltál legutóbb könyvtárban?
- Két éve.
- És mit vittél ki?
- A fénymásolót meg a videót!
darwin
@hallgatag: A vicc a folklór része.Helye van a múzeumban :)
khmm
Szaladgál előtte, én már nagylány vagyok...2 anyuka tologatja a babakocsit 1 'még' nemtud szaladgálni inkább anya kézben hord, DE VIGYÁZZ MERT MEGRUGDOSOD A NEGYEDIKET Állambácsitól hogy a fszba kérjünk még több segélyt
khmm
@khmm: Három év alatt össze hozták azt ami miatt mi évtizedekig próbálunk harcolni...
A Tündik bündije
Ha megígérik, hogy a nagycsarnokban orbánc lesz bebalzsamozva, már holnap megnyithatják.
yazo64
@hallgatag: 08:43 @A Tündik bündije:
Ez csak múzeum lenne, nem mauzóleum:)))
Bár kicsit vidékiesen ejtve egykutya:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.