„Magyarország iránt nagy az érdeklődés a világban, nemcsak politikai, hanem titkosszolgálati értelemben is” – mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter az RTL-nek miután a Külügyminisztériumot ért orosz hackertámadásról kérdezték. Emellett elmondta, hogy ő 2018-ig felügyelte a hírszerzést, így tudja ha a kérdésére teljeskörűen válaszolna, azzal államtitkot sértene.

Lázár János így tért ki a válaszadás elől, amikor a orosz hackertámadásról kérdezték – videó

Fotó: RTL videó

A 2022-es választás előtti héten derült ki, hogy Vlagyimir Putyin hekkerei megtámadták a magyar külügy informatikai hálózatát. A kormány erre akkor annyit reagált: „kampányhazugságokkal nem foglalkozunk”. A 444 csütörtöki cikkéből viszont kiderült, hogy a KKM-ben pontosan tudták, hogy a támadások megtörténtek és súlyosak voltak, ahogy azt is, hogy az orosz állam hajtotta végre ezeket. Nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű adatokat lophattak a külügy gépeiről – számolt be a 444.hu.

Magyarország olyan helyen van a háború kitörésének okán, olyan politikai küzdelmek kereszttüzében van és olyan politikai vitáknak a részese, amely a világ komoly titkosszolgálatainak felkelti az érdeklődését a nyugati és a keleti oldalon is. Magyarország iránt tehát nagy az érdeklődés a világban, nemcsak politikai, hanem titkosszolgálati értelemben is

– mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter, amikor az RTL Híradó a Külügyminisztériumot ért orosz hackertámadásról kérdezte.

Az ügy előzménye, hogy a 444.hu által látott belső dokumentumok szerint Szijjártó Péternek tudnia kellett arról, hogy az orosz kormányhoz közeli hackerek feltörték a Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai hálózatát. A hírt a 2022 áprilisi választások előtt még a tárca és több kormánypárti politikus is „kampányhazugságnak” nevezte.

Amikor Szijjártó Pétert szembesítették a levéllel, akkor arra tett utalást, hogy más titkosszolgálatok is közreműködhettek abban, hogy a bizalmas dokumentum nyilvánosságra került. Lázár János az RTL Híradó riporterének hozzátette:

ő 2018-ig felügyelte a hírszerzést, és ha a kérdésére teljeskörűen válaszolna, azzal államtitkot sértene.

Forrás: rtl.hu, 444

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A batidai hős stüszivadász előkapta kicsit molyrágta dörzsölőzős barnabársony báli jakóját ’ és újúlt erővel belerongyolt Magyaország megmentésébe. Azért lássuk be, egy kisváros polgármesterének táskahordozójából országrontóvá válni, nem kis karrier. Pláne, hogy házasemeberként Demcsákzsuzsát is tudta dugdosni Londonban közköltségen, azért nem kis kvalitásra vall, legalábbis a kontraszelektált fideszberkekben.Lázár János, azért pedig a bandád felelős, hogy Európa polgárainak elfogyott a jóindulata a magyarokkal szemben! Szégyelljétek magatokat, hogy miattatok a rendes magyar emberek szívnak. Bezzeg a magyar jószándék messzi földön híres. Lásd: vétók, ellenségkeresés, plakátok stb. Bennetek mikor volt valaki, vagy valami iránt jószándék, hé rókaképű? A rosszindulat, a gonoszság jellemzi minden cselekedeteket, te haramia! Amúgy megint más a hibás persze. Nyugati nemzetközi vonalakon meg szembe jön a valóság. Lázár meg egy vadbarom. Aztán miért lennének jóindulatúak Európa szemétkedőjével szemben?! Dr.Rapcsák táskahordozója nyomja a süket dumát. Jani a brüsszeli pénzesőt várhatjátok. A Ti ígéreteiket csak a keletnémet öregasszony, Angela Merkel vette be. Csak szerintetek ülnek hülyék Brüsszelben, a jelen események nem ezt bizonyítják.
sokanvagyunk
Milyen államtitokról nem beszélhet? Arról amit már rég elloptak?
balos
@Eladott Ország: Az a vers már 1848 óta veretes!A baj,hogy az "úri" tetvek szerelmesek az elnyomás minden formájába!Viszont az is igaz,hogy az elnyomóink,mindig sikeresen lopták szét az országot és vitték el a szakadékig!A nép pedig még olykor örült is az elnyomásnak,ha a tetvek ezt így állították be!Lásd a Rákosi "terrorját",mikor a szétbaszott országot a szüleinkkel újjá építette!Akkoriban igen sok nyilas bújt a munkáspártba,mintha ember lenne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.