A Nemzeti Együttműködés (Korporáció) Rendszere megkezdte Mussolini munkaalapú fasiszta államának mintájára a Pedagógus Kar létrehozásával a hivatásrendek és korporációk megszervezését. A fasiszta rendszer alapjául szolgáló hivatásrendi és korporációs rendszer alapjait a keresztényszocializmus vetette meg XIII. Leó pápa Rerum Novarum című enciklikája alapján. Lényege, hogy kiiktassa a munkavállalók és a munkaadók ellentétét az állam révén, és harcoljon a zsidó kommunisták és zsidó liberálisok gazdasági rendszere ellen. A korporatív állam fasiszta rendszerek sajátja, a munkaalapú társadalomban a munkás is állami tulajdonba kerül. Most meneküljön, aki még tud.

Forrás: nepszava.com
Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tootsy
A cikket elolvastam - elegge remulten, - sajnos, meg is ertettem, egyedul az nem vilagos, hogy mi a losz@rt keres ebben az egeszben a "keresztenyi szeretet jegyeben" cimu katyvasz... (Igaz, a mindenkori hatalom a keresztenyi katolikus egyhaz zsebebol akarta kienekelni a zsozsot, tobb kevesebb sikerrel...) Ilyen jol osszefoglalt kepet meg nem olvastam Mussolini politikajarol, de orbanini rettenetesen hajaz ra, es amint latjuk, valoban el is kezdte a kozoktatason keresztul agymosni a legfogekonyabbakat, es allami tamogatast ezentul csak az kaphat, aki feltetelek nelkul elfogadja orbanini (ez nagyon talalo!) felteteleit,... Szep uj vilag,... Orwell egy pancser volt, gyenge kepzeloerovel a mai magyar valosaghoz kepest,...:o(((
kkalman
Ijesztő és egyben félelmetes a "szép, új orbáni" világ. Lassan ideje mindenkinek lelépni, aki nem kér ebből az új, egyenlőre még csak Orbán fejében létező új, munkaalapú társadalomból.
Vagy össze kell fogni, és elzavarni ezt a potrohos senkiházit a sleppjével együtt a fenébe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.