Szeretem a spenótot. Vagyis a parajt – hiszen a kettő ugyanaz. Ez a világszerte ismert savanykás ízű libatopféle számtalan kedvező hatást gyakorol a szervezetünkre – már, ha hajlandóak vagyunk fogyasztani a belőle készült ételeket. Fontos ipari növény, a mélyhűtő- ipar, a konzervipar és a szárítóipar jelentős mennyiséget dolgoz fel belőle. Rendkívül alacsony a kalóriatartalma (20 kcal/100 gramm), viszont magas a fehérje-tartalma, gazdag vitaminokban (A-, B2-, B6-, C-, K-vitamain tartalma jelentős), és ásványi anyagokban (króm, magnézium, vas, mangán, kalcium, kálium, foszfor), flavonoidokban, karotiniodokban, klorofillban, luteinben.
Forrás:
eletrecept.blogspot.hu
Feltöltő: florida
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Új hozzászólás