Orbán Viktor miniszterelnök szeretné, ha a mostani kormányzati ciklusban tíz százalék alá csökkenthetnék a személyi jövedelemadót (szja).

Az adócsökkentéshez 4-6 százalékos gazdasági növekedés kell, ami nem lehetetlen – mondta a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Orbán ebben a ciklusban szeretne egy számjegyű szja-t

Közölte azt is, hogy amíg ők kormányoznak, biztosan kell szektorális különadót fizetni Magyarországon.

Az erre a ciklusra szóló legfontosabb személyes elkötelezettségének Orbán Viktor a teljes foglalkoztatottság kialakítását nevezte. Ezzel kapcsolatban jelezte, a következő időszakban nőni fog a kormány közmunkaajánlata.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

töky
Álmodok a főgengszter. Ugyanúgy, mint négy évvel ezelőtt az egymillió munkahelyről. Kurvára nem érdekelne az sem, ha negyven százalékos SZJA-t kellene fizetni olyan bérből aminek az adó utáni maradványából tisztességgel meg lehetne élni. Ez nem évi bahamai utazást, meg téli kéthetes Kapruni síelést jelentene, hanem annyit, hogy a kölykömet fel tudjam nevelni, meg ki tudjam tanítani és ne kelljen attól fossak, ha történik valami a családban ( pl.: ha nyugdíjba megyek ) akkor mindenki nyomorultul fog élni. Ja bocs még annyit, hogy a gyerekemnek ne kelljen elmenekülni megélhetés híján ebből az országból. Ha ebből legalább egy picike is megvalósul ezeknek a disznóknak az évei alatt ígérem én is akkora Orbán fan leszek, hogy még a békemenetbe is elmegyek végig csoszogni az Astoriáig.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dzurinda
@rugacs: 1, Így van, európai mércével rosszul keres, de magyar viszonyok között egyáltalán nem éhbért keres, míg te korábban éhbérért dolgoztató külföldi cégekről beszéltél. Több magyar céget ismerek, akik éhbérért dolgoztatnak, mint külföldit.
2, "Nyugati piacra bekerülni szinte lehetetlen, keletre nehéz."
Nem lehetetlen bekerülni, az EU-s csatlakozás miatt jóval könnyebb lett európai piacra bekerülni. Számtalan kis-és középvállalkozás van Magyarországon, aki nyugati piacra termel/szolgáltat, és köszöni szépen, nagyon jól van.
3, Így van, a jól kereső helyek főleg Pesten vannak, az adókedvezmény pedig nem így van, rengeteg olyan külföldi multi van itt, akik egy fillér adókedvezményt nem kaptak.
4, Attól, hogy veled személyeskedik valaki, nem kell lesüllyedned a szintjére, és pláne ne olyannal kezdj el személyeskedni (konkrétan velem), aki egy büdös rossz szót nem szólt hozzád. Az elvtársazás pedig ismét egy szánalmas személyeskedés a részedről. Még egyszer: jobboldali beállítottságú ember vagyok, ezért nem szavaznék a jelenleg baloldali, populista politikát folytató Fideszre, ahogyan nem szavaznék a szintén baloldali, populista Mszp-re. Az "elvtársakhoz" bizony nekem semmi közöm, megtisztelnél, ha inkább az érveidet sorolnád fel, és nem dobálóznál a szavakkal.
5, "De ha olyan jó szakember vagy, miért nem vagy ott, ahol csinálják a történelmet?!"
Az életem egy kissé másként alakult. Azért véleményem még csak lehet, nemde?

"Túlméretezett közszféráról beszélsz, de éppen most csökkentették a képviselők számát."
Akiket aztán betettek járási hivatalokba és hasonló kádertemetőkbe. Adtunk a szarnak egy pofont, nem vagyok meggyőződve róla, hogy egy forintot is megspóroltunk ezzel. Csak az önkormányzati rendszeren kellene pár száz milliárd forintot megspórolni, éves szinten.
rugacs
@dzurinda: A jóképességű szakember nem azért megy külföldre dogozni, mert magyar mércével mér. Mivel leginkább a magyar cégek voltak a régebbi kormányok által végkimerülésig megadóztatva (multik ellenében), ezért sokan kénytelenek minimálbér fizetésére korlátozni. Aki meg megtehette volna, hogy többet ad, inkább felélt, vagy a saját jólétét finanszírozta belőle. Ilyen a magyar mentalitás.
Kíváncsi volnék a számtalan kis és középvállalkozásra, akik jól élnek a nyugati piacból!
Szintén a rengeteg multira, akik adókedvezmény nélkül vannak itt!
Sorolj légyszíves legalább jópárat! Nem kell rengeteg.
Mi volt az a "büdös rossz szó", amivel megsértettelek? Hogy azt állítottam, nem vagy gyakorlati ember? Nohiszen!
Aki egyet ért az elveiddel, az szerintem az elvtársad, szó szoros értelemben. Az, hogy a régi rendszerben ez mást jelentett, itt már nem lehet aktuális.
De ha úgy jobban tetszik, a jobboldali beállítottságú emberek a te elvtársaid.
Igen véleményed lehet, ahogyan nekem is, már ha egyáltalán megengeded.

Ha jól emlékszem Lampert Mónika volt az, aki jócskán megnyírbálta az önkormányzatok mozgási és finanszírozási terét, aminek az önkormányzatok ellehetetlenülése és eladósodása lett az eredménye.
Valóban, erre most is nagy szükség lenne! Főleg, hogy már a kormány átvállalta a többségnek a tartozását, hogy legalább a munkájuk ne lehetetlenüljön el.
De kétségtelen, lenne jó oldala is: még ennyi ellenzéki képviselő sem lenne lábalatt!
dzurinda
@rugacs: "Mivel leginkább a magyar cégek voltak a régebbi kormányok által végkimerülésig megadóztatva (multik ellenében), ezért sokan kénytelenek minimálbér fizetésére korlátozni."

Ugyanolyan adózási szabályok vonatkoznak a magyar és a külföldi cégek itteni leányvállalataira is.

"Kíváncsi volnék a számtalan kis és középvállalkozásra, akik jól élnek a nyugati piacból!"

Rengeteg ilyen van, általában külföldi cégek beszállítói, szolgáltató cégek, vagy bérmunkában termelnek külföldre, stb.

"Szintén a rengeteg multira, akik adókedvezmény nélkül vannak itt!"

Multi alatt nem csupán a kereskedelmi multikra kell gondolni (bár azok közül sem kap tudtommal semelyik sem adókedvezményt). Adókedvezmény nélkül itt levő multik: IT-szektori multik, pénzügyi szektori multik (pl. a Big4), SSC-központok (ebből egy rakás van Magyarországon).

"Mi volt az a "büdös rossz szó", amivel megsértettelek? Hogy azt állítottam, nem vagy gyakorlati ember? Nohiszen!"

Nem megsértettél, hanem személyeskedtél, mégpedig ezzel: "Nem tudom, te elméleti vagy gyakorlati szakembernek tartod magad? De az utóbbi tuti, hogy nem vagy!"
Egyébként a "büdös rossz szó az nem a te sértésedre utalt, hanem arra, hogy én nem szóltam hozzád egy rossz szót sem. Értelmezd újra, amit írtam, bemásolom: "Attól, hogy veled személyeskedik valaki, nem kell lesüllyedned a szintjére, és pláne ne olyannal kezdj el személyeskedni (konkrétan velem), aki egy büdös rossz szót nem szólt hozzád."
dzurinda
@rugacs: "Aki egyet ért az elveiddel, az szerintem az elvtársad, szó szoros értelemben. Az, hogy a régi rendszerben ez mást jelentett, itt már nem lehet aktuális."

Igen, de te arra elvtársoztál, hogy az én elvtársaim sértegettek itt téged. Nos, akik itt téged sértegetnek, azok baloldali emberek, én jobboldali vagyok, tehát nem értenek egyet az elveimmetl ezért ők nem az elvtársaim, amúgy sincs semmi közöm a sértegetésükhöz, mégis összemosod őket velem, csak tudnám, hogy miért.

"Ha jól emlékszem Lampert Mónika volt az, aki jócskán megnyírbálta az önkormányzatok mozgási és finanszírozási terét, aminek az önkormányzatok ellehetetlenülése és eladósodása lett az eredménye.
Valóban, erre most is nagy szükség lenne! Főleg, hogy már a kormány átvállalta a többségnek a tartozását, hogy legalább a munkájuk ne lehetetlenüljön el.
De kétségtelen, lenne jó oldala is: még ennyi ellenzéki képviselő sem lenne lábalatt!"

Látod, megint egy olyan dolgot adsz a számba, amit nem mondtam. A Lampert-féle átalakítással nem tudok egyetérteni, a spórolást másképp kellene megoldani.
JAJMÁR
@rugacs: 11:18 "1, Gátlástalan: aki a NEM válságos időben totál eladósítja az országot úgy, hogy a felvett hiteleket jórészt önmagára fordítja, a saját jólétére, a visszafizetést meg a lakosságra terheli!"
Bezony, sőt, nem csak hiteleket, de még az eu-s támogatásokat, és még hosszan lehetne sorolni... látod, egyetértünk :)
Mennyi is most az államadósság? 83 %?

A kapitalizmusról fogalmad sincs... de, hogy ma Mo.-n nem azt építik, az biztos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.