Leginkább kísértetházra emlékeztet a Kemes utcában a két ötemeletes panelépület. Miért? Szerettük volna megtudni az IKV-tól, miért nem hasznosítják az üresen álló lakásokat, miért nem pályáztatják meg, adják ki például fiatal házasoknak. Egyáltalán, miért éri meg évek óta fenntartani az IKV-nak huszonöt üres lakást a Kemes utcában. Kérdéseinkre lapzártánkig nem kaptunk választ.

Forrás: delmagyar.hu
Feltöltő: miazavalami
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csip-csop
@miazavalami: ebben igazat adok, mert ez igy volt. Kàdàr nemakarta hogy az utcàn aludjanak, lèzengjenek az emberek, mert o tudta, hogy mindenkinek legyen ,ha kicsi is de legalàbb letudjàk hajtani a fejuket egy tetoalatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
miazavalami
Aszonták a kormány segíteni fogja a fiatalok lakáshoz jutását. Annyi üres lakás van szerte az országban, és annyi albérletben, szülőknél élő fiatal pár akik nem mernek gyermeket vállalni , mert nincs hova, ...
tivoli
Aztán a hajléktalanok beköltöznek üres lakásokba és ahelyett, hogy örülnének a fedélnek, összeszarnak mindent.
Ilyen ez, ha valamiért nem dolgoznak meg, becsülni sem tudják.
csip-csop
"kèrdèseinkre nem kaptunk vàlaszt" nem is fognak, mert kikell talàlni valami elfogadhatò vàlaszt, addig mèg ki kell gondolni ès ido kell hozzà.
csip-csop
@tivoli: ha nincs furdoszoba a lakàsba ahova betortek, valahova csak kell sz@niuk? nem gondolod? Most megint megnevettettèl.
miazavalami
@csip-csop: Az a bosszantó hogy szerte az országban ez a helyzet. Szidják a szocializmust, pedig akkor egy - két éves várakozás után tanácsi lakáshoz jutott az ember lánya. Most meg? Ha van is üresen inkább hagyják lerobbanni minthogy odaadnák azoknak akik rászorulnak!
tivoli
@miazavalami: Minek? Hogy összeszarják?
csip-csop
@miazavalami: ebben igazat adok, mert ez igy volt. Kàdàr nemakarta hogy az utcàn aludjanak, lèzengjenek az emberek, mert o tudta, hogy mindenkinek legyen ,ha kicsi is de legalàbb letudjàk hajtani a fejuket egy tetoalatt.
tivoli
@csip-csop: Szerinted, csak fürdőszobában lehet szarni? fene a kényes seggüket. Amíg sátorban laktak, addig hova jártak?
csip-csop
@tivoli: most megint megnevettettèl, pedig nincs semmi kedvem nevetni. addig amig a sàtorba laktak, odèbb mentek az erdobe sz@ni. De ha màr bementek egy ures lakàsba ha màs nem is de wc az csak van nem?
tivoli
@csip-csop: Ez így volt. Egy-egy ipartelep környékén, városokban, lakótelepek épültek, amit olcsón meg lehetett vásárolni, vagy bérelni.
tivoli
@csip-csop: Feltételezem, de mégis
"– Valóban volt olyan, hogy a hajléktalanok vagy az alagsorban, vagy a legfelső szinten vertek tanyát. Olyan is előfordult, hogy a takarítónő kihívta a rendőröket, mert a hajléktalanok bepiszkítottak."
Pedig még takarítónő is volt.
tivoli
@csip-csop: Ne legyél rosszkedvű, ha egy mód van rá. Gondolj arra, hogy volt már rosszabb is és lesz még jobb is!!! Ez is el fog múlni.
1magyar
Azért vannak olyan hajléktalanok akik nem itták el az agyukat és nem szarják körbe a környéket, azok megérdemelnének egy hajlékot.
tivoli
@1magyar: Van annak törvényes módja is, nem csak önkényes foglalás.
1magyar
@tivoli: Nem tudom, de igen nehéz szerintem önkormányzati lakáshoz jutni. Haverok előnyben.
tivoli
@1magyar: Biztos úgy van, nem tudom. Én kertes házban élek.
csip-csop
@tivoli: ha takaritono is volt, akkor mièrtnem takaritott utànuk? mit panaszkodik az is csak a pènzt akarta kapni a semmit csinàlàsèrt?
csip-csop
@tivoli: ma màr a torvèny az sok idobe telik, mire kitorvènyezik a lakàsokat.a hajlèktalanoknak nemvàrhatnak èvekig, mire kapnak egy rossz lyukat a fejuktetejère.
csip-csop
@1magyar: igaz! ez is volt a Kadar idelyèben, akinek volt osszekottetèse azok elobb jutottak a lakàshoz.
tivoli
@csip-csop: ma, 22:30
Ne is várjanak. Építsenek maguknak, menjenek albérletbe vagy társbérletbe, mehetnek hajléktalan szállóra is. Ne várják a sültgalambot, mert az nem repked magától.
csip-csop
nelegyèl rossz màju! legtobb hajlèktalan nem azèrt hajlèktalan mert nem akarnak dolgozni, hanem azèrt hajlèktalanok, mert elvesztettèk a munkahelyuket, pènzuk nincs hogy albèrletbe tudnànak elhelyezkedni, azt inkàbb az àllamnak vagy a tanàcsnak kène fizetni a havi bèruket. a hajlèktalan szàllòra nem mennek mert meglopjàk egymàst. errol az egèszrol a tanàcsnak kène gondoskodni, nem eluzni oket a vàrosbòl.
tivoli
@csip-csop: Most ébredj fel. És mindezt ki fogja fizetni? És miből? És miért?
csip-csop
èn màr felèbredtem, csak az Onkormànyzatnak kène felèbredni. Az Onkormànyzatnàl vannak olyan beosztottak (fonokok) akik jòl megvannak fizetve a sok semmit csinàlàsèrt, a minisztereink rengeteg pènzt tesznek zsebre havonta tobbett mint az olasz miniszterek, ezeknek lekell felezni a fizetèsuket, ès abbòl kilehet fizetni a hajlèktalanok lakàs dijjait. nem kell ehez kulon iskolàt vègezni a Tarlosèknak ès a vikièknek.Mindenre azt mondjàtok hogy nincs pènz? de stadionokra van pènz? pènz az van, csak nem ezekre a surgos megoldàsokra. Mindenesetre ez elèg nagy szègyen Mo-ra nèzve. az a sok szerencsètlen hajlèktalanok az utcàn nem egy szèp làtvàny se nekunk se a kulfoldieknek. Rontja a hirnevunket, ès antiesztetikus ahogy7 heverèsznek a zàrt uzletek elott, aluljàroknàl, az Emkènèl màjusba volt egy hajlèktalan ès fènyes nappal ott sz@rt az egèsz jàrokelok elott, senki nem mert neki szòlni, szègyen gyalàzat, hogy a 3-ik szàzadban vagyunk lassan ès ilyeneket kell làtni. leakartuk fènykèpezni, de nemvolt nàlunk a gèp. elkuldtem volna a tarlosnak, hogy nèzze meg, milyen a helyzet az Onkormànyzat mellett sz@nak az emberek.(hajlèktalanok)
tivoli
@csip-csop: És ezeknek adjon lakást Tarlós?
Egyébként ha mindenki a saját problémájának megoldásán törné a fejét és nem azt lesné, hogy a másiknak mije van, előbbre volna a világ.
Az nem jutott még eszedbe, hogy ezek a szerencsétlen hajléktalanok vidékről feljött bugrisok ha hazamennének, akkor talán még élhetnének is normálisan? De nem. Ragaszkodnak hozzá, hogy mások életét megkeserítsék jelenlétükkel. Szerinted mit érdemelnének?
tivoli
@tivoli: A Kádár rezsimben ilyesmi nem igen volt. A rendőrök adtak volna nekik emberi jogot. Jól eltángálták volna a delikvenst, azt legközelebb meggondolta volna, hogy hol szarjon. Ez a nagy szabadosság az oka mindennek, ezt hozta a nyugati típusú demokrácia, magyar olvasatban.
csip-csop
@tivoli: egyrèszben igazat adok egyrèszben nem. Minek jottek fel vidèkrol ezek a hajlèktalanok? azèrt mert arra gondoltak, hogy Bp-ten jobb a lehetosèg munkàt keresni, de sajnos nemtalàltak ès akkor vègleg itt telepedtek le a vàrosba, de azèrt valami szociàlis segèlyt kaphattak volna. Mindenesetre szègyen az egèsz orszàgra nèzve.
tivoli
@csip-csop: "Mindenesetre szègyen az egèsz orszàgra nèzve. "
Az, de nem az országnak kellene szégyellnie magát, hanem ezeknek az embereknek nem nevezhető ...
Az állatok is készítenek maguknak vackot és szereznek élelmet a megélhetésükhöz. Csak róluk kellene példát venniük.
csip-csop
@tivoli: oszintènszolva igazad van, mikor nekem mèg èlt a tacsim, annak olyan èlete volt, hogy mèg az angol kiràlynonek se volt egèsz èletèbe. az iskolàba fogalmazàst irtak errol a kutyàròl, ez a tortènelembe fog maradni, legalàbb is ahol mi lakunk. mindenki ismerte, mikor meghalt (mindenki megsiratta) màr csak egy szobor hiànyzik a megemlèkezèsère.sajnos ezeket nem lehet embereknek nevezni ugy ahogy mondod, de aki nem szereti az àllatokat azok nem szeretik az embereket se. Mondjàl nekem egy olyan minisztert akinek van a hàztartàsàban egy àllat. nem hiszem hogy lenne, a komondoroson kivul, ès ha lenne is ugy tartjàk oket, mint egy àllatot, az àllatkertben jobban bànnak az àllatokkal, mint az emberekkel, arrol is vehetnènek pèldàt a mi politikusaink.
tivoli
@csip-csop: Szép a hasonlatod, én magam is mesélhetnék ilyesmiről. Kertes házban lakom, s vannak háziállatok, becsben, békességben. Szeretjük egymást. Én gondoskodom róluk önként, mert kedvesek, aranyosak, jól neveltek. Vigyáznak rám és szórakoztatnak cserébe.
De miért kellene gondoskodnom olyan emberekről, akik naphosszat csak bosszantanak, szidnak, orrom alá szarnak, követelőznek, és nem hajlandóak a kulturált együttéléshez a legminimálisabb hozzáállást sem mutatni?
csip-csop
@tivoli: most megint megnevettettèl. "oromalà sz@nak"
miazavalami
@tivoli: Én fiatal emberekről beszéltem nem ők szarják össze.
Fiatal párok akik kénytelenek szülőknél, vagy albérletben lakni.
tivoli
@miazavalami: Azok nem ezek hajléktalanok.
Én nem róluk beszéltem.
miazavalami
@tivoli: Én a fiatal párokról beszéltem akik sokszor azért nem vállalnak gyereket mert nincs lakásuk, holott az országban sok az üresen álló lakás...
csip-csop
@miazavalami: ahol èn lakom, 18 lakàs van abbol 10 uresen àll, igaz mindegyiknek van tulajdonosa, de azèrt tartjàk uresen, mert mikor ki adtàk, akkor 2-3 honapg fizettèk a lakbèrt utànna minden sza@rt kitalàltak ès nemfizettèk a lakbèrt azt hogy kitudjàk dobni oket kulon ugyvèd, pènz ido kellett, inkàb nem adjàk ki, ès jol teszik ès minek csak azèrt az èvi 30 ezer Ft-èrt? jò teszik nem kell kiadni senkinek.
miazavalami
@csip-csop: Sztem minden önkormányzatnak vannak üres lakásai amik csak lerongyolódnak, ha nem használják őket. Itt a városban is akad egy kettő amiről én tudok és sok amiről nem. Aki a saját lakását nem adja ki szíve joga hiszen az övé. Igaz hogy nehéz olyan albérlőt találni aki megbízható. Egy ház nagy érték, én se engednék be bárkit.
csip-csop
@miazavalami: az Onkormànyzat is azèrt nem adja ki, mert a vègèn nekik kène fizetni ott is az albèrletett, mert utànna nehèz kitenni oket a lakàsbòl, legalàbb is ahogy olvastam az uj torvènyeket.Akàr hogy nèzzuk sehogy se jòk a megoldàsok. se az Onkormànyzatra nèzve, se mi rànk mint lakàstulajdonosk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.