Egy szlovén lap a magyar hadsereget állította pellengérre, holott délnyugati szomszédunk haderőfejlesztése is bőven hagy kívánnivalót – írja a Mandiner. Szlovénia ugyanis GDP-arányosan jóval kevesebbet költ hadereje fejlesztésére hazánknál. A Delo karikatúrája egyébként abból az apropóból született, hogy horvát, szlovén, osztrák, szlovák, ukrán és román hívószámok is szerepelnek azon az online pályázati felhíváson, amelyen keresztül a magyar hadsereg katonai kiképzésre toboroz jelentkezőket.

Karikatúrában figurázzák ki a szlovénok a magyar hadsereget, ahogy katonai kiképzésre toboroznak jelentkezőket szlovén és szlovák hívószámokkal

Illusztráció: freepik.com

A Delo karikatúráján a magyar zászlót lengető figura a gereblyéző szlovént arról próbája meggyőzni, csatlakozzon a magyar haderőhöz. Sorolja az előnyöket: sem magyar állampolgárságra, sem állandó magyarországi lakhelyre nincs szükség, az egyetlen feltétel „annak a pártnak a tagsága, amely szimpatizál a magyar elnökkel”.

A magyar haderőfejlesztés kigúnyolása erősen megkérdőjelezhető, tekintettel arra, hogy míg Magyarország a GDP-arányosan a haderőfejlesztésre költött összegek tekintetében az abszolút élmezőnybe tartozik Európában, miközben Szlovénia csupán négy országot előz meg e tekintetben.

Ez különösen akkor válhat „viccessé" Szlovénia számára, amennyiben Donald Trump nyeri az ősszel esedékes amerikai elnökválasztást, hiszen ebben az esetben elvárás lehet a NATO-tagállamokkal szemben GDP-arányos védelmi kiadásaik 3 százalékra emelése. Jelenleg Szlovénia bruttó nemzeti terméke 1,3 százalékát, míg Magyarországon 2,4 százalékát költi haderejére – a Politico elemzése szerint.

A Delo karikatúrája abból az apropóból született, hogy horvát, szlovén, osztrák, szlovák, ukrán és román hívószámok is szerepelnek azon az online pályázati felhíváson, melyen keresztül a magyar hadsereg katonai kiképzésre toboroz jelentkezőket – írja a Mandiner.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A bekeparti orban kolti majdnem a legtobbet fegyverkezesre az Unioban. Ez eleg visszas. Es miert avatkozik bele masok szuverenitasaba azzal, hogy ott toboroz? Nincs mar eleg birka a nyajban idehaza?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
...minden vicclapban megjelent akármire nem kell föltétlen reagálni, főleg nem venni komolyan...
sokanvagyunk
A filipinókat kihagyták, egy hadosztály kitelik belőlük.
Eladott Ország
“Hogyha Önök fegyvert adnak a kezembe, én nem leszek rest azt előrántani. Lövök én mindenre, ami mozog, meg suhintok oda ahova kell.” ( Orbán 2024.április 22.)
twitter.com/Skorpiooh/status/1784564967078830087
Eladott Ország
Tanúlságos videó. O1G megmagyarázza, aztán alkalmazza. Mindenkinek erősen javasolt! pedofidesz in action , háború, propaganda ,hitegetés , harmadikvilag vagyunk. Orbán 67- szer mondta ki a háborút ma reggel.
twitter.com/i/status/1787858358269100231

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.