Az Index cikkéből kiderül, hogy a MÁV szerelvényei elég sokat késnek. Érdekes adatnak tűnik, hogy összességében 6 év alatt 23 évet tesznek ki ezek a pontatlanságok.

A vonatok ráadásul az utóbbi időben egyre gyakrabban késnek. 2013-ban 18,9 százaléka a vonatoknak nem volt pontos. Megjegyzik, hogy 2012 előtt az öt percnél nagyobb késéseket nem regisztrálták, most viszont már egy perc a limit, ami felett feljegyzik a vonatokat.

Érdekesség, hogy a MÁV 2008 óta 12 millió perc késést produkált, ami 23 év. Viszont az elmúlt hat évben egyre rövidült a késések átlagos ideje: 2008-ban egy-egy késő vonat még átlagosan 21 percig váratta az utazókat, 2013-ben már 15 perccel megúsztuk – írja az Index.

Bár a jegyek drágultak, az utasok száma többéves stagnálás és kisebb csökkenések után az utóbbi időben lassan, de növekedni kezdett. 2012 óta évente körülbelül 142,5 millió utasa van a nemzeti vasúttársaságnak, így – a késő vonatok arányával számolva – körülbelül évente 24-27 millió utast érintenek.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Meine Ehre heisst Treue
A vasút nagy része mozgó közlekedési múzeum illetve roncsderbi.
Az utasoknak nem a késés miatt kell(ene) aggódni, hanem a pályák és a járműpark állapota miatt. Ha tudnák, hogy milyen eszközökön utaznak...
volvós
@Dr. Felipe: Az miért van, hogy az osztrák vasut ( ÖBB )
az összes viszonylatnál, a nap 24 órájában ... 97 %-ban (!!!) hajszál pontos ???
Nem értem, és most sem értem...
Meine Ehre heisst Treue
@volvós: A pályák, a járműpark állapota a miénkhez képest nagyságrenddel jobb és az ott dolgozók hozzáállása is teljesen más.
volvós
@Meine Ehre heisst Treue: Pont erre gondoltam én is !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.