Az elmúlt időszakban romlott a helyzet Kelet-Ukrajnában – jelentette ki Navracsics Tibor csütörtökön Budapesten az Országgyűlés külügyi és nemzetbiztonsági bizottságának együttes ülésén.

"Kelet-Ukrajnában a helyzet nem a stabilizáció felé halad, hanem optimistábban fogalmazva azt mondhatjuk, hogy nem javult a helyzet, kicsit pesszimistábban azt mondhatjuk, rosszabbodott a helyzet"- fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.  A miniszter elmondta: a magyar diplomáciát három szempont vezérelte az ukrajnai válsággal kapcsolatban. Az első a békés rendezés, a helyzet stabilizálódása. A második, hogy Magyarország érdekelt egy a területi integritását élvező, demokratikus, független, a kisebbségi jogokat tiszteletben tartó Ukrajna létében. A harmadik, hogy a magyar lépések megtételekor különös figyelemmel kell lenni a kárpátaljai magyarság érdekeire.

"Nem jöhet olyan fordulat, amely a kárpátaljai magyarság jogainak csorbulását vagy életkörülményeinek lehetetlenné válását eredményezné" – jelentette ki. A miniszter szerint az ukrajnai válságban fordulópont volt a malajziai utasszállító repülőgép lelövése. Ezt követően ugyanis aktívabbak lettek az amerikai és európai békéltetési kísérletek, és kiterjesztették az Oroszországgal szembeni szankciókat. A Moszkva által bevezetett, a mezőgazdasági termékeket érintő "súlyos, egyoldalú bojkott" erőteljesen sújtja a kelet- és dél-európai gazdaságokat – jelentette ki. Felidézte, hogy az Európai Unió statisztikai hivatala szerint Magyarország a balti államok és Lengyelország után az ötödik az orosz bojkott által leginkább érintett tagállamok között. A magyar mezőgazdasági exportnak nagyjából napi 70 millió forint veszteséget jelent az orosz intézkedés, ezért a magyar kormány jelezte az Európai Uniónak, hogy igényt tart kompenzációra az erre a célra megnyitott alapból. 

Navracsics Tibor azt is kiemelte: az Ukrajnában elrendelt mozgósítás nem jelent hadiállapotot, csak a tartalékos állomány mozgósítását. Mint mondta, bírja Pavel Klimkin ukrán külügyminiszter ígéretét, hogy a mozgósítás nem fogja aránytalanul érinteni a kárpátaljai magyarokat. A miniszter szerint a határon túli magyar kisebbségek közül a kárpátaljai a legsérülékenyebb. A tárcavezető a bizottsági ülés első, még nyilvános részében foglalta össze az ukrajnai helyzetet. Ezután – a képviselői kérdések előtt – a magyar nemzetbiztonsági és külügyi érdekekre hivatkozva zárt ülést rendeltek el.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
" Orbán: 89-ben hiba volt azt hinni, hogy jó a nyugati modell "
Valaki adja már be a gyógyszerét Orbánnak !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
esdi
És hol vannak ilyenkor a barátok? Sok szép ázsiai barátunk majd megveszi tőlünk, és ő is kereshet a bolton, hogy továbbadja. Nos már látom, miért lesz jó az ázsiai barátkozás!
sokanvagyunk
A főnök szerint lábon lőttük magunkat... - és nem az oroszok biztatására!
pbalage
aszongya előszedtem a számológépet, azt írja, hogy az E-ON üzlettel meg napi 164 millót bukunk, a cukorüzleten (NAV) meg napi 273 milliót.
Mondjuk lehet, hogy rosszul számolok, mert csak egy ilyen sz@r Citizen számológépet használok, nem pedig azt a Magyar Nemzeti Számológépboltból megvásárolt intelligens terméket.
nyanya001
" Orbán: 89-ben hiba volt azt hinni, hogy jó a nyugati modell "
Valaki adja már be a gyógyszerét Orbánnak !
esdi
@pbalage: @pbalage: Mo annyira jól teljesít, hogy vezéreink a ráfizetésekből is jól élnek!
szandokan
@nyanya001: Mondjuk ez érdekes valóban, én is azonnal nyugat felé nyitottam a rendszerváltás után, meg is lett az eredménye. Jóban kell lenni kelettel is, ezt jól csinálja Orbán, de ennyire nem kellene talán már szapulni a nyugatot, persze irányítani sem kell hagynunk magunkat, az egészséges középutat kell megtalálni.
nyanya001
@szandokan: Nos, ha megnézed a kettő közötti különbséget, - mármint azt, hogy élnek az
emberek keleten vagy nyugaton, nos a különbséget még Yehudi Menuhin sem tudná
a hegedűjén lejátszani !
Tudod, az a baj, hogy Orbán akarja irányítani Európát !
mekkelek
@szandokan: Nincs "középút", az max az EU-bó való kilépéssel lehetne, ami a pénzcsapok elzárásához, 500000+ magyar hazazavarásához, vagyis az ország teljes nyomorba döntéséhez vezetne. Ennek a csürhének börtönben lenne a helye, több kárt okoztak már az országnak mint az "elmúttnyócév" meg az elõzõek.
1magyar
Én biztos,hogy a nyugathoz akarok tartozni.A kelet mindig kelet volt a szó negatív értelmében.
Legfeljebb egy-két üzlet velük, de ide be nem engedném a sok keleti csürhét,arabot, muszlimokat stb. A britek is jól ráfizetnek.
kamazuka
A veszteséget nem mások miatt kell elszenvednünk,hanem a tudatlanságunk miatt!
Dr. Felipe
Ez baj, endru 7 milliárdos adókedvezménye még nagyobb baj.
KicsiZsorzs
"Nem jöhet olyan fordulat, amely a kárpátaljai magyarság jogainak csorbulását vagy életkörülményeinek lehetetlenné válását eredményezné" – jelentette ki.
Ez csupán itthon elképzelhető!
F_Viktor
@nyanya001: Írod:
"Nos, ha megnézed a kettő közötti különbséget, - mármint azt, hogy élnek az
emberek keleten vagy nyugaton, nos a különbséget még Yehudi Menuhin sem tudná
a hegedűjén lejátszani !"

Oroszországhoz már annyiban hasonlítunk, hogy ott sincs középréteg, vannak a milliárdosok és a szegények.

Írod:
"Tudod, az a baj, hogy Orbán akarja irányítani Európát !"

Pompás! Pontosan így van. Az EU nem irányít bennünket, vannak az elfogadott szerződések és van az EP, ahol még teljes szavazati joggal rendelkezünk.
Ilyen szavazati jog, saját életünkbe beleszólásunk Putyin, Oroszország, Kína, India gyarmataként soha nem lesz.
Ezek az országok már területileg is egészen más kategória, mint Magyarország.
Tudni kell magunkat elhelyezni a világban, s örüljünk, hogy Európa befogadott bennünket, elismeréssel beszélnek rólunk, partnerként kezelnek.
Jelen időben írtam, de mindenki tudja, hogy az elmútnéégyévnek köszönhetően presztízsünk már nem a régi.
szandokan
@1magyar: Pedig a kínaiak már régóta itt vannak, és akkor még nem Orbán volt.
szandokan
@mekkelek: Nem fogunk kilépni, és kitenni sem fognak minket. Senkinek nem érdeke.
szandokan
@F_Viktor: Így van, az EU nem irányít bennünket, csak uralkodik mindenki felett.
F_Viktor
@szandokan: Meg ahogyan neked a jobboldal ezt a hülyeséget tudatosítja!
Hallottál olyan hírt, hogy pl. a legerősebb nemzet, a német, amolyan orbáni parlamenti módszerekkel törvénykezett volna?
Szandikám, ott demokrácia van, ott még mindig, ilyen magatartással is tudunk egyezkedni, szavazni.
S nem csak formálisan, mint a magyar parlamentben!

@nyanya001: írta jól, "...az a baj, hogy Orbán akarja irányítani Európát !"
Itt van az eb elhantolva!
F_Viktor
@szandokan: Az EP nem "tehet ki" egy tagállamot! Kiléphetünk, szavazati jogot megvonhatják, pénzügyi támogatást megvonhatják.

Jövővel kapcsolatban sok beleszólásunk már nincs, majd ugrálunk ahogyan Putyin füttyent Orbánnak.
mekkelek
@szandokan: A pávatánc nem fog a végletekig menni. A "keleti nyitás" gazdasági oldalával nem lenne probléma de a politikai szándék finoman fogalmazva kérdõjeles. A fiatal OV az ellen a modell ellen volt, most pedig... Bár asszem akkor sem a rendszerrel volt problémája hanem azzal hogy nem a õ és a csürhéje irányítja.

"EU nem irányít bennünket, csak uralkodik mindenki felett"
Te nagyon rosszul vagy tájékozódva, vagy csak megártott/célbaért a sok propaganda...
Desischado
@1magyar: Osztom a véleményed. Nyugat felé kell nyitni, mert Nyanya jól mondta, egészen másképpen élnek az emberek Nyugaton, mint Keleten, tisztelet az egy-két országnak! (Japán, Dél Korea). De a csuti elmebeteg csak azt nézi, kiből van haszna! Hogy az ország tönkremegy, az nem gond! Végtére is ő meg a bandája luxusban él!
szandokan
@F_Viktor: A németeknél ugyanúgy felvetették a gyerekek után járó nyugdíj ötletét pl., csak ott nem állították azonnal kész ténnyé, mint itt nálunk. Ott nem szokás lázítani meg uszítani. Nálunk a baloldal éppen ezt teszi, de nem kell észrevenni. Gondolom, te függhetsz valamelyest az EU - s pénzektől, mert különben nem védenéd ennyire. Nálunk ilyen gond nincsen, mi nem EU - s támogatásokból építettük fel a kis birodalmunkat.
szandokan
@mekkelek: Szerintem meg te vagy rosszul tájékozódva az ATV - ből.
F_Viktor
@szandokan: Hogy kerül most ide a gyerekek utáni nyugdíj mértéke? Véleményemet erről itt még nem osztottam meg!
Lehetséges, hogy a németeknél is szóba kerül, de abban biztos vagyok, hogy nem Merkel fogja eldönteni, hogy törvénybe foglalják, vagy sem. Ott, a civilizációban, majd a hozzáértők, a szakemberek megvitatják, a törvény hatástanulmányait majd eljuttatják a képviselőkhöz, ők majd megvitatják egy, vagy két szakbizottságban, majd megfogalmazzák közösen a törvénytervezetet, benyújtják a frakcióknak, majd időt adva a tanulmányozásra, megvitatásra, megtárgyalják parlamenti ülések sorozatán.

Nálunk egy 6 ezer oldalas törvénytervezetre két napot kapnak a pártok/képviselők a tanulmányozásra, észrevételezésre, esetleges módosításra, s a parlamenti ülésen 2 óra alatt a fityeszes képviselők bamba módra meg is szavazza.

Komám, én tudom milyen az európai életszínvonal, ezért ragaszkodok hozzá, s kívánom tiszta szívből, hogy ebből a jóból egyetlen magyar se maradjon ki!
Ha ezt "függésnek" nevezed, akkor igen, én függő vagyok. S mivel EU-s székhelyű országban dolgozok, EU-s országban van vállalkozásom, ezért is csak az EU-ban tudom elképzelni jövőmet, s szintén kívánom minden magyarnak, hogy soha ne tudják meg milyen az EU-n kívül, kirekesztve élni.
szandokan
@F_Viktor: Nem lesz Magyarország kirekesztve az EU - ból, ettől ne félj. A magyaroknak viszont azt is meg kellene előbb tanulniuk, hogy hogyan is kell dolgozni ahhoz, hogy arra a szintre eljussanak egyszer. Gondolom, te sem a babérjaidon ültél, és siránkoztál naphosszat, hogy de szar az élet, nem segít nekem senki. Ha megnézel egy osztrák szakembert dolgozni, utána egy átlag magyart, akkor láthatod, mi is a különbség. Na megyek, mert holnap tárgyalásom lesz, egy újabb piacra való betörés körvonalazódik, ami új munkahelyeket is jelent, és elárulom neked, nem kelet felé...:-) Jó éjt!
F_Viktor
@szandokan: Mérget ne vegyél rá, hogy nem kerül az ország az EU perifériájára, egyre többen követelik az EP-től, saját kormányuktól a szankciókat Orbán és Magyarország ellen.

Nem tudom honnan a rossz tapasztalatod, de dolgoztam itthon és külföldön is magyar munkatársakkal, jelenleg csoportomban 8 náció van és semmivel nem rosszabb munkaerők a magyarok, mint pl. egy amerikai, vagy egy francia. Sőt, szaktudásban felkészültebbek, naprakészebbek és ami még fontos, jobban motiválhatóbbak.
mekkelek
@szandokan: Nem nézek TV-t, nem onnan tájékozódom. Az érv nélküli, értelmetlen, összefüggéstelen zagyvaságok amiket itt írsz csak alátámasztják hogy nem nekem kellene más hírforrás után néznem. Szórakoztató olvasni amiket írsz, de egyben el is szomorít, mert sikeres üzletembernek állítod be magad, és mégsem látod hogy nagyon rossz irányba mennek a dolgok. Bár lehet hogy állításod ellenére a hűbéresek/csókosok közé tartozol, mert akkor teljesen érthető. Ellenkezõ esetben akár veszélyeztetve is érezhetnéd magad hogy holnapután egy egyéni képviselõi indítvánnyal kivetnek rád 40% extra adót vagy éppen államosítják a kis birodalmadat, mert csak. Ebben a ötletelés szerű törvényhozásban minden elképzelhető.

Épp ezért inkább az EU "uralkodjon" az országon - aminek ugye tagja vagyunk és a döntéshozatalában is részt veszünk - mint egy köpönyegforgató, pávatáncos, kérdéses elmeállapotú, magát a magyarokkal azonosító populista OV, vagy éppen Putyin, Erdogan vagy bármelyik keleti "demokrata" a magyarok nagy vezírén keresztül.
1magyar
@szandokan: Te fideszes létedre nem bízol a keleti nyitásban??? Szégyelld magad , ellentmondasz a pártodnak!
Yoda69
Nem az oroszok, hanem orban es idiota dilettans kormanya miatt, akik eladositottak az orszagot az oroszoknak 30 evre. Ha az unioval kerestek volna az uzleti lehetoseget hitelt mge az IMF-tol vettek volna fol, akkor most kellene cidriznunk, es az Euro is 260-280 korul lenne, ahogy volt Bajnai alatt. Nem is beszelve a devizehiteleskrol akik boldogan torlesztenenek.
esdi
@1magyar: Mi még mindíg ráfizettünk arra, hogy popsi-törlőként tartoztunk valahova. A jó politizálás, ami bizony elengedhetetlen sem volt erősségünk. A saját erőforrásaink /mert vannak/ és népjóléti /ez nagyon tetszik/ gazdálkodás kellene jókora adag középen állás mellett.
1magyar
@esdi: Mivel kicsi ország vagyunk mindig tartozni kell valahova. Csak most rossz irányba indultunk, indultak.
A nyugattal kellett volna okosabban tárgyalni.
tivoli
@Yoda69: ma, 08:02
Te nagyokos! Vajon miért nem kompenzál a te híres uniód, ha már ilyen szarba kerültünk miattuk? Mert a kvótákat megállapították ugye? Minden tagállam kapott valami termelési lehetőséget, Mo. meg szemétlerakó lett. Persze, hogy ment a gazdaság kelet felé, ha egyáltalán mi is akartunk valamit exportálni.
Yoda69
@tivoli: Mert a ruszkikkal ugye sokkal jobban jartunk?
Nem kellett volna szajtepve szabadsagharcot folytatni az unio ellen, hanem beallni a sorba a kozos celert. Akkor talan mar euronk is lehetne. De a vezered ellenzekben es kormanyon mindig azon volt hogy rombolja az orszag image-et es gazdasagi lehetosegeit.
jancsipapa
Már a cím is hazugság . Nem az oroszok miatt bukunk
F_Viktor
@mekkelek: ma, 01:40

Nagyon szépen összefoglaltad, benne van minden.

Én is azért nem hiszem el Szandi sikeres vállalkozó meséjét, mert ha nem tartozik bele abba az 50-100 Kedvenc vállalkozói társaságba, akkor Demoklész kardja ott lebegne a feje felett. A MANYP pénzek lenyúlásakor én is léptem, mert már akkor látható volt, hogy a jelenlegi hatalomnak ami megtetszik, azt meg is szerzi magának.
F_Viktor
@tivoli: Írod:
"Vajon miért nem kompenzál a te híres uniód, ha már ilyen szarba kerültünk miattuk?"

Nyugodj meg, az EU küldi a kompenzációkat!
Egy példa: A cukorrépa termesztők 6 éven keresztül kapták a pénzt, hogy átálljanak más, versenyképes termék termesztésére. Hat éven keresztül csendben is voltak, költötték az EU-tól kapott "ingyen" pénzt. Tavaly, a 6 év letelte után tele sírták a médiát, hogy hová tűntek a cukorgyárak, most mi lesz velük.
Ti, mély-magyarok, velük együtt anyáztátok az EU-t gyarmatot emlegetve. Annyi eszetek nem volt, hogy megvizsgáljátok a tényeket, helyette habzó szájjal EU ellenes szónoklatokat hallgattatok, hangoztatottatok!

Ilyen esetekben szoktam mondani: "Gondolkozz Iván!" (ha nem érted, leírom a viccet).
mekkelek
@Yoda69: "beallni a sorba a kozos celert"
Igen, pontosan ez lenne az ország érdeke, de ez ugye szemben van az egyéni érdekeikkel, politikai ambícióikkal. Akkor nem mehetne ész nélkül a közpénzek/EU-s pénzek lenyúlása, a sógor/koma/jóbarát helyzetbe hozása, akkor lenne kontrol, ami így nincs, fel lehetett számolni. Ezért volt fontos az IMF-en túladni és kivátani drágább hitellel, és ezért nem lesz OV uralkodása alatt eurónk. Így lehet az árfolyammal játszani - a devizahitelesek terhére - és mégsem pampog senki sem hogy a kormány gazdaságpolitikája megbukott, impotens, és mondjon le. Terelik a figyelmet, így a sok birka utálja a bankokat, az EU-t, a nyugatot, és tárt karokkal várja Putyint. Az biztos sokkal jobb lesz...
tivoli
@F_Viktor: ma, 14:37
"Ti, mély-magyarok, velük együtt anyáztátok az EU-t gyarmatot emlegetve. Annyi eszetek nem volt, hogy megvizsgáljátok a tényeket, helyette habzó szájjal EU ellenes szónoklatokat hallgattatok, hangoztatottatok!"
Ezt honnan veszed? Hogy állíthatsz ilyet? Nyomatékosan megkérlek, ne aggass rám olyan jelzőket, melyeket csak a gyagya agyad talált ki.
1magyar
@F_Viktor: Az unio sem szent. Illetve maga felé hajlik a keze,csak buta kormányaink mindenbe belementek.
Akár én is csinálhattam volna, annyira elbénázták a szerződéseket. Hiába a kárpótlás a cukorrépa termelőknek 6 évig ha utána 0 lehetőség van pénzt szerezni.
Csak módjával szabad lett volna engedni.
tivoli
Aha, és a buta cukorrépatermelő elköltötte a 6 év apanázst, oszt most már semmije sincs. Nagy jót tett vele az unió.
Azelőtt 60 évig termesztette a répáját és jól megélt belőle ö is, a családja is, a betakarítók, szállítók, a cukorgyárak dolgozói, azok családjai, cukorexportból meg még szélesebb kör.Ez nem jut el az eszedig?
szandokan
@mekkelek: @F_Viktor: Én nem vállalkozó vagyok, hanem ügyvezető igazgató, és megalkotója, résztulajdonosa egy amerikai-magyar vegyesvállalatnak. Ha miránk Orbán 40 % - os különadót akarna kivetni( államosítani nem tudna), akkor két dolog történhetne: Amerikába kihelyezés, és legnagyobb sajnálatomra sok magyar ember lenne munkanélküli, vagy eladnám a tulajdonrészemet, a technológiát, és befejeztem. A végeredmény persze akkor is az lenne, hogy Amerika, és munkanélküliek, csak én nem csinálnám tovább. Nem is lenne rá szükségem, de mivel szeretem a sikerélményt, biztosan folytatnám másként tovább.
pbalage
úgy látom kezd egymáshoz idomulni a társaság, és ezt jónak ítélem meg.
mekkelek
@szandokan: És gondolom ha mindez megtörténne akkor is szenvedélyesen csápolnál orbánnak...
mekkelek
@1magyar: "Hiába a kárpótlás a cukorrépa termelőknek 6 évig ha utána 0 lehetőség van pénzt szerezni."
És az Orbán kormány milyen kárpótlást adott azoknak a vállalkozásoknak, családoknak, akiknek egy tollvonással elmutyizta a trafikját, földjét stb. ?
A cukorrépa termelőknek volt 6 évük arra hogy kitalálják mit csináljanak. Ez azért a mai világban nem rossz. A kormány gazdasági ámokfutása nyomán munkájukat elvesztettek pedig kapnak 3 hónap álláskeresési támogatást osz jónapot. Utána marad a közmunka, míg a másik oldalon talicskázzák haza az adófizetõk pénzét, az EU támogatásokat, és telefonhívásra repkednek a grippenek a stadion avatón...
F_Viktor
@1magyar: @tivoli: A cukorrépa termesztők nem életjáradékot kaptak az EU-tól, hanem lehetőséget, hogy 6 év alatt váltsanak profilt, termesszenek más terméket!
Ahogyan @mekkelek: írta, Orbántól a meglopott, munkalehetőségüktől megfosztott kaptak egy nagy túrót! Semmit!
Vagy az orosz mit fog adni a magyar gazdának ha a lengyelektől olcsóbban kap majd kukoricát? Szintén egy nagy bugyros túrót!
F_Viktor
@szandokan: Csak Laci vagy .-))
Volt feleségeddel együtt dolgoztam 2 évet, sokat mesélt rólad...
szandokan
@F_Viktor: Nocsak, te is óvónő voltál? Kicsit félre vagy tájékoztatva.
szandokan
@F_Viktor: Várjunk csak, a mostani feleségem óvónő. Viszont még így sem stimmel, mert nem vagyok Laci.
pensionar
Mese-mese, meskete, tehen s...fekete.Aki az enbargot rakenyszeritette a masik 27 gyarmati orszagra az a hibas nem az oroszok, es lefizetett ukranok.
szandokan
@F_Viktor: Nagyon rossz nyomon jársz. Az első feleségem neve Kati volt. Fogalmad nincs, ki vagyok.
F_Viktor
@szandokan: Persze, hogy nem tudom, hiszen Orosháza Tokióra fölöző világváros, több százezer hozzád hasonló - magadról állított - adottságú emberkével. :-)
Bevallom, több, mint fél éve mikor először olvastalak, az általad felvázolt cégvezető lejáratására gondoltam, mert emlékeim alapján nagy komcsi volt akinek kiadod magad.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.