Az MSZP szerint hamis sikerpropagandát folytat a kormány, mivel csak külföldön nőtt a magyarok foglalkoztatása.

Ezt Gúr Nándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön azzal kapcsolatban közölte, hogy Központi Statisztikai Hivatal szerdán arról tájékoztatott, 4,1 százalékkal, 164 ezerrel többen dolgoznak, mint az előző év azonos időszakában. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiaci és képzési államtitkára ezt úgy kommentálta az MTI-nek, hogy a növekedés túlnyomó része a versenyszektornak köszönhető, mivel a közfoglalkoztatottak és a vendégmunkások száma sem nőtt ez idő alatt.

A szocialista politikus szerint 2010 óta a legtöbben külföldön találtak munkát, vagy kényszervállalkozásba kezdtek – csaknem minden második új állás így jött létre. Vagyis valódi foglalkoztatás-bővülést csak külföldön sikerült elérni – hangsúlyozta.  Véleménye szerint "a közmunkaprogramnak hívott szociális segélyprogram" sem más, mint a munkanélküliségi statisztikák kozmetikázása. 

Gúr Nándor azt írta, még mindig tart az elmúlt hónapok nagy elbocsátási hulláma. A komáromi Nokia-gyár megszüntetése és a Magyar Telekom létszámleépítései mellett már az állam többségi tulajdonában álló Magyar Postánál is többezres elbocsátásokról szólnak a hírek – közölte. Mint írta, az MSZP továbbra is várja a kormány válaszát: ki a felelős az országos gyárbezárási és elbocsátási hullámért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.