A legrosszabb forgatókönyv alapján a gáz ára az egekbe szökhet, összeomolhat a forint és a gyógyszeripar.

A VS.hu Balatoni András, vezető gazdasági elemző és Sarkadi Kornél, stratéga segítségével mutatja be, hogy országunkat, milyen módon befolyásolja egy esetleges orosz-ukrán háború.  

Mivel Magyarország a gázellátását 80%-ban orosz importból biztosítja, sem az ukrán fenyegetés – miszerint elzárják az orosz gázt Európától –, sem az orosz – ők zárják el Ukrajna felé a gázvezetéket – nem tenne jót nekünk, ugyanis komoly drágulást eredményezne, sőt egyes szegmensekben szüneteltetni kellene a termelést is. Az energiaárak növekedése inflációt és súlyos recessziót eredményezne már 2015-ben.  

Ez rossz hatással lenne az üzleti hangulatra és a tőke elvándorlásával, drága bankrendszerrel és állammal a forint tovább nyomulhat történelmi mélypontján túl is. A gyengülő forint tovább duzzasztja az államadósságot – idézi a VS.hu sarkadi Szabó Kornélt, a Hungária Értékpapír Zrt. stratégiai igazgatóját. 

Mivel a magyar gazdaság rendkívül nyitott, ezért jelentősen csökkenhet a profitja a magyar vállalkozásoknak. A legnagyobb vesztesek a gyógyszergyártó vállalatok és bankok lehetnek, amennyiben kitör a háború – hozza példának az OTP-t a VS.hu, akinek nagyon nagy a kitettsége az orosz piacon.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Nem kelll ijesztgetni senkit,nem jóóóóóó.
Ám ha kell 90 fokkal elfordítom a a kifolyást,már mint a szennyvíz irányát,és a régi jól megépített házi tározóban gyűjtöm a nedveket.A többi már csak rémálma lehet egy gáz szolgáltatónak,mert a technologia elérhető a világhálón,tehát ha kell a fél utcát ellehet látni gázzal.De hát ilyen egy háborús fenyegetettség,nemigaz?Viszont ha beválik akkor a szolgáltató vigye a gázát ahova akarja.a kutyának sem fog kelleni.Na akkor gáz ez vagy nem gáz?Az itt a kérdés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.