A börtönökben működő, mezőgazdasági és ipari termeléssel foglalkozó társaságok tavaly 14 milliárd forint értéket állítottak elő. A jövő évtől kötelezően hozzá kell járulniuk fogva tartásuk költségeihez. Az intézkedést társadalmi elvárásra hivatkozva vezetik be.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Fidesz közeli cégeknek ingyenmunka hurrá! Amúgy nem ellenzem az 5letet csak a fidesz maffia ki fogja használni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Azért ezt végig kellene gondolni fijjuk!! Hehehe...
bundi
Mert ugye ez s a szavazók akarata...erre isfelhatalmazást adtak...
karma1
Nem nagyon lapoz kulfoldi lapokban ezek szerint ez a sok nagyokos: rengeteg termeken mar KOTELEZO feltuntetni, hogy NEM rabmunkabol es NEM gyermekmunkabol szarmazik... A termekek olcsosagaval ugyanis egyszeruen tonkreteszik az IGAZI, rengetegfele adot, megszoritast elviselo magyar kis- es kozepvallalkozokat...

Megis, milyen munkat var el a tarsadalom mar olyan surgosen a raboktol?
Amikor mar lassan nem lehet megkulonboztetni, hogy a racsnak melyik oldalan dolgoznak az IGAZI rabszolgak...:o(((
tivoli
Ne legyenek "úri rabok", akiknek egész nap kivételezett helyzetben here-vere, akiknek luxus környezetben szanatóriummal felér a börtön.
Igenis mindegyik dolgozzon meg legalább a saját fenntartásáért, ne külföldi deviza kölcsönökből biztosítsák a jólétüket.
Mogyi
Na.Végre.Hurrá.Meg van a törvény.Ez a lényeg.Hogy hol,mit és mivel ezek már csak apró részletkérdések.
Nyuszicsibe
:D ez jóóó... Hozzánk kb. 2 hónapja ki voltak rendelve, 1 hét után közölték,inkább többet ülnek,de nem csinálják !!
levi
Na ennek legalább van értelme . Lehet menni követ törni , bányába stb.
Hellcat
Fidesz közeli cégeknek ingyenmunka hurrá! Amúgy nem ellenzem az 5letet csak a fidesz maffia ki fogja használni.
Toby
Orbán és bandája vajon mennyire lehet abban biztos, hogy a börtönbeli munka alapú fegyintézetnek nem lesznek a becses lakói ?
coni
Remélem saját maguknak szavazták meg a munkát. (A rabmunka a világ minden részén többe kerül mint amennyit hoz, 500 magyar van szabadon akinek az alulképzettsége miatt nem tudnak munkát adni).
karma1
@tivoli: Egyetertek Veled azzal a megkotessel, hogy pl. ne gyerekjatekokat rakjanak ossze, hanem segitsenek epitoipari munkakon, ami nem kozvetlen arueloallitas, hanem hasznos tevekenyseg, es nem tesz tonkre vallalkozokat. Kulfoldon mar ez igy muxik.

(Kepzeld csak el, amint Kabir Bedinek rontanak az uzletet, mert kis mutyuroket szerelnenek ossze a boriben, es igy negyedaron tudnak ertekesiteni, mint O, aki minden utan leadozik, fizetest fizet, gepeket uzemeltet, ... Nem hinnem., hogy feketere rohogne magat - Vele egyutt meg az a par tizezer magyar vallalkozo, akiket igy siman tonkre lehetne tenni...:o((((
m.macskosz
@Toby: Ide a rozsdás bökőt, hogy már réges-rég kész van a vész forgatókönyv.
Nyugi bele, hogy a hajuk szála sem görbül, sajnos! :(
tivoli
@karma1: ma, 20:01
Olyasmire gondoltam, hogy kifejezetten nekik létesített farmokon dolgozzanak az. önellátásukért. Csináltassanak meg mindent velük amire szükségük lehet, hogy a fogvatartásuk ne legyen teher az államnak.
Dolgozhatnának a szolgáltatásban is még többen.
karma1
@tivoli: Ez szuper otlet, igy valoban nem veszelyeztetik a versenyszferat, es igazad van 100 %-ig: ne a szegeny adofizetok penzebol eljenek a boriben - igy igaz!...:o))
bencemacska
@tivoli: ma, 20:09

Ez volt a szocializmusban!
Vajon kiké lett most az a föld? Disznótelep?
Valahol Szfehérvár környékén is volt!
tivoli
@bencemacska: ma, 20:16
Lehet, hogy egy olyat adott át felújítva a napokban Orbán a haveroknak?
bencemacska
@tivoli: ma, 20:26

Majd figyeljük kik dolgoznak ott!?
Az elsimonnál rabok dolgoztak a szőlőben, kényszer (köz)munkások szedték a meggyet mikor OV meglátogatta a (testvérétől)lopott gazdaságát!!!
pbalage
@tivoli: hallod te az 1788-as Phillip kapitány reinkarnálódott lelki társa lehetsz. (jó nyomozást/szórakozást, hogy ki is volt ő, és miért mondom)
Tök jó és tanulságos történet, remélem megtalálod az egészet.
Egyébként pozitv sztori.
rosalinda57
@m.macskosz: Lehet,hogy előre meg van írva a vész forgatókönyv, de arra azért nem gondoltak, hogy ennyire nekilendül tüntetni a tömeg. De azt hiszem, van is mitől félniük !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.