Az Mfor.hu számításai szerint a kormány munkaerőpiaci átalakításának terve azt is eredményezheti, hogy 2018-ra több mint félmillió közmunkás dolgozik majd Magyarországon.

A tervek szerint a következő években negyedével csökkentenék a foglalkoztatást helyettesítő támogatásokat, az érintetteket pedig a közmunkaprogramba vonnák be.

Idén 300 ezer közmunkásról indulunk, amihez hozzájön még a költségvetésben is megfogalmazott plusz 50 ezer ember bevonása. Emellett a foglalkoztatást helyettesítő támogatás említett csökkentése miatt 2015 és 2018 között 39 ezer főt kell a statisztikában "máshol feltüntetni" – írja a lap.

Rogán Antal néhány hónapja már a német vagy osztrák (73 és 72 százalékos) foglalkoztatottsági szintet emlegette célként, de többször elhangzott már az 5 millió magyar foglalkoztatott kifejezés is.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Ez csak a bevezetés. Hamarosan majd lehet pályázni csak magyar cégeknek , hogy közmunkást alkalmazzanak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
levi
A két világháború közötti válságot úgy oldották meg, hogy "hiány" munkákat hoztak létre: olyanokat amikből nem volt túltermelés (mert lehetetlen lett volna) viszont ami pénzt juttatott az embereknek, akik így tudtak vásárolni, így a pénz körbeforgott és mindenki mindent ki tudott fizetni kész!
Na itt a helyzet viszont egyáltalán nem erről szól: itt nem fizetik meg a munkát, az emberek nem költenek mert nincs miből, több ezer ember került már utcára amikor a fidesz miatt bezárt egy gyár, ezek az emberek kényszerülnek közmunkára most, hiszen a munkanélkülieknek eddig is lett volna lehetőségük ilyenre de nem éltek vele. Ez egy újabb manipuláció, ha az embereket hülyére dolgoztatja és azon kell gondolkodniuk, hogy ruhát vagy kaját vegyenek, kurvára nem fognak kimenni tüntetni vagy azon tanakodni, hogy lehet megbuktatni a kormányt.
1magyar
Talán a kormányzást kellene közmunkában csinálni. Egyébként is sok visszaélési lehetőség van a kezükben.
KERKA
Ezekkel az adatokkal úgy trükközik a kormány, ahogy csak akar. Attól függ, hogy milyen célra gyártják a kimutatásokat.
Rogán a nagyon hülye, Németországban és Ausztriában nincs közmunka! Ott teljes bérrel dolgoznak. Igaz, hogy amit a német nem csinál meg, azt elvégzik a törökök-románok, de rendes bérért!!!
Ebből a közmunka programból még nagy bukta lesz, az emberek nyomorognak, gazdasági hozama pedig nincs .( GDP)
Borda
Nekik kellene közmunkásként és olyan bérért dolgozniuk a Parlamentben! Amellett a hatalmas munka mellett nem dolgozzák agyonra magukat! Nem sül ki a szemük a szégyentől,hogy míg ők azt se tudják már kínukban mire költsék a fizetésüket és a MI ELLOPOTT PÉNZÜNKET,más meg kőkeményen megdolgozik a sz.r.s 50-ért,amiből egy háztartást kell működtetni,gyereket nevelni. SZEMÉT BANDA!
kkalman
500 ezer közmunkás fitymaszul = 500 ezer munkanélküli. Hogyan is lesz ebből egy millió munkahely?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.