A Pénzügyminisztérium 2009 nyarán indított vizsgálatot a sukorói telekcsere-szerződéssel kapcsolatban, miután számos politikai támadás érte az ügyet, és sorozatosan parlamenti interpellációkra kellett válaszolni – mondta Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, akit a földcserék ügyében 2013 januárja óta folyó büntetőperben tanúként hallgatott meg a Szolnoki Törvényszék csütörtökön.

Tanúvallomásában közölte, hogy miután a 2008 júliusában megkötött telekcsere ügylet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nél zajlott, a szaktárca onnan kért adatokat, a vizsgálathoz, ami nem zárult olyan eredménnyel, hogy "érdemi jelentős problémák merültek volna fel". 

Később, más szervezetek, így az ügyészség, az Állami Számvevőszék (ÁSZ)további érdemi információkat bocsátott a minisztérium rendelkezésére. Ezek sorában az ÁSZ jelentésében megkérdőjelezte a telekcsere értékarányosságát, illetve azt, hogy a megfelelő közérdek fennállt-e az ügylethez, de ezután már a bíróságtól és az ügyészségtől várták az értékaránytalanság megállapítását – jelentette ki Oszkó Péter.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.