Fiatal családosoknak szóló bérlakás-építési program elindítását javasolja a Jobbik – közölte Z. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a fiatalok többségének nincs esélye arra, hogy önerőből vegyen lakást, ezért a Jobbik részben osztrák, részben korábbi magyar példák alapján bérlakás-építési programot javasol. Úgy becsülik, hogy ez az első évben 50-60 milliárd forintból elindítható lenne. A szükséges pénzt az integrációs programokra elkülönített forrásból biztosítanák – közölte.

Kifejtette: ha a programban részt vevő fiatalok betartják a minimális együttélési feltételeket, akkor pár év után a bérleti díjuk törlesztőrészletté változtatásával tulajdonjogot szerezhetnének az ingatlanban.

A tömeges bérlakásépítéssel egyszerre lenne lassítható a kivándorlás, növelhető a gyermekvállalási hajlandóság, és a gazdaság is nagy tőkeinjekcióhoz jutna – mondta Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik javaslata szerint – folytatta – a programban kizárólag magyar kivitelezők vehetnének részt, és a beszállítók között is a lehető legnagyobb mértékben magyar cégekre támaszkodnának.

A jobbikos képviselő azt is szorgalmazta, hogy a kormány mérje fel a majdnem félmillió üresen álló magyarországi ingatlan állapotát, tulajdonosi szerkezetét.

Az Operaház elé szervezett esti tüntetést firtató kérdésre Z. Kárpát Dániel azt mondta: pártja minden olyan utcai megmozdulást támogat, amely tisztességes célok, valós megoldási javaslatok alapján képes javítani az ország helyzetén. Erősen megkérdőjelezhető azonban, hogy a péntek esti demonstráció ebbe a sorba illik-e – mondta. A különböző megmozdulások korlátozása viszont nem megoldás – tette hozzá a gyülekezési törvény tervezett módosításával összefüggésben.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
Drága csillagaim !
Először munkahelyeket kéne teremteni,hogy legyen miből kifizetni a bérlakásokat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
freemanpetya
Ez zsiga gyerek (minő szép roma hangzású családneve van, ami mára csak egy kis z-vé silányult a nevében) de milyen okos! Megnézném a "diplomáját". Lassítható a kivándorlás, növelhető a gyermekvállalási hajlandóság, és a gazdaság is nagy tőkeinjekcióhoz jut, főként ha a jobbikos vállalkozók építenék ezeket a bérlakásokat. Bizony, milyen jó tangás-pumpás bulikat szervezhetnének a nyereségből... Egyébként meg ennyire értenek mindenhez. Magukból indulnak ki, mert nekik van Jövedelmük, nem is akármilyen, méghozzá a zsebünkből származó. A nem jobbikos fiataloknak nem lakás kell először, hanem munkahely és megélhetés, utána amikor már megvannak az önálló élet alapjai, utána jöhet az önálló lakás. Látszik, hogy ezeknek a szovjetisztikus jóbikus politikus-karikatúráknak fogalmuk sincs a mai állapotokról...
Nil
és a nép el is hiszi ezt
igen a haveroknak fog, az átlagpolgárnak és főleg a cigányoknak nem
és a hajléktalanok se reménykedjenek- nem rájuk gondoltak
palika0001
Szeretem mikor a jobbik valami eszszerut akar csinalni az baromsag, de ha ezt valamelyik baloldali partocska mondta volna vagy akarna csinalni, akkor meg huuu mekkora otlet vegre valakinek eszebe jutott.
kkalman
Feltalálták a forró vizet! A sokat szidott szocializmusban működött a tanácsi bérlakásrendszer. Hogy jól, vagy rosszul mindenki döntse el maga. A gengszterváltáskor sürgősen el kellett adni ezeket a lakásokat. Mára kiderült, ezek hiányoznak. Persze előbb munkahely kellene, hogy a bérlakások bérleti díjára, rezsijére legyen pénze a bérlőknek.
okina48
@freemanpetya: Állandóan feltalálják,hogy a...r nem robban.Igenis nagyon jól működtek az átkosban ezek az fiatal házasoknak kitalált átmeneti megoldás.Szigorú feltételek voltak.Olcsó volt a bérleti díj,de kötelező volt bizonyos havi megtakarítás
Aztán az állam biztosította a lakáskölcsönt 3 %-os!!kamatra.Ja...hogy mindenkinek volt
munkája?? Dolgoztunk,hogy ennek a maffia bandának legyen mit szétlopni,és nem csak a mostani garnitúráról beszélek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.