Elszomorító grafikont közölt az MTI a nyelvvizsgával rendelekző magyar fiatalokról. Különösebb kommentárt nem igényel – focimeccs-nézős szotyiköpködéshez, vasárnapi templombajáráshoz nem feltétlenül kell tudni nyelveket beszélni.

Egyetlen grafikonon a jövő nemzedékének kilátásai

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Silver
Ez aztán a cikk,ha nincs nyelvvizsgád máris szotyit köpködsz focnézés közben?ez egy kicsit lenéző és megbélyegző az emberek többségével szemben,nem de?Amugy meg azt kéne megnézni kinek mennyit ér a papírja mert bizony sok oylan van aki megvette.
kkalman
Nem nézek focit, nem köpködök szotyit és nyelvvizsgám sincsen. Ettől nem érzem kevesebbnek magam, mint az aki a haverjaival VIP páholyból nézi a focinak csúfolt nagy semmit, miközben szotyiköpködéssel múlatja az időt, és még nyelvvizsgája is van.
bundi
@kkalman: @Silver: ez nem erről szól szerintem... nem azt akarták mondani hogy azböregebbeknközül keveswbbet ér akinek nincs...inkább az lehetett a cél hogy rávilágítsanak arra hogy a fiatalok nem elsősorban a tudást tartják a boldogulás kulcsának...mert ugye láss a vv és a hasonló marhaságokat lehet azzal is milliókat szakítani ha valaki kirívóan nagy tapló...
kkalman
@bundi: Hogy a fiatalok mit tartanak a boldogulás kulcsának, arról lehetne hosszabban vitatkozni. Nekem mindkét fiam egyetemet végzett, illetve a fiatalabb, most végzi. Az ilyen műsorokat, mint VV még véletlenül se nézik. Ez elmondható a két lányomról is, pedig ők nem jártak egyetemre. És nemcsak ők "köpnek" egyet, ha a VV és hasonló értelmiségi műsor kerül adásba a TV-ben, hanem sok más fiatal is.
Valóban, sok fiatal a gyors meggazdagodást tartja egyedüli járható útnak, hogy boldoguljon az életben, ehhez jó esélyt ad nekik a VV és a hasonló agymosó műsorok. Erről a szemléletről nemcsak ők tehetnek, hanem az elmúlt 25 év kormányai, kivétel nélkül. Azok, akik valódi teljesítmény nélkül meggazdagodtak, miközben a nép,egyre szegényedett. A fiatalok ezt a teljesítménykényszer hiányt lovagolják meg, és akarnak jólétben élni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.