A Fidesz-frakció szerint az MSZP-s Burány Sándor egyike azoknak, akik a Gyurcsány-Bajnai-kormány tagjaként személyesen is felelősek a magyar családok drámai eladósodásáért és a devizahitelek elszabadulásáért.

A kormánypárti képviselőcsoport ezt azután közölte, hogy Burány Sándor, az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke kedden pártja nevében azt követelte a kormánytól: azoknak is nyújtson támogatást, akik autóvásárlásra vettek fel devizahitelt.

A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy reagált: Burány Sándor pénzügyi államtitkárként és miniszterként is asszisztált a felelőtlen devizahitelezéshez, az adó- és rezsiemelésekhez, a megszorításokhoz.

Az MSZP-vel ellentétben a mostani kormány azokat is segíti, akiket a szocialisták magukra hagytak – írták, hangsúlyozva, hogy a bankok elszámoltatásával és a forintosítással a magyar lakáshiteles családok ma már biztonságban vannak.

A Fidesz képviselőcsoportja hozzátette azt is, hogy "Burány Sándor állításaival ellentétben" a 2010-es kormányváltás óta Magyarország költségvetése stabil, az ország gazdaságilag és pénzügyileg talpra állt, a családok és a munkavállalók adóterhei százmilliárdokkal csökkentek. Jelezték egyúttal azt is, hogy a Fidesz elkötelezett a további adócsökkentések mellett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.