Érdemi egyeztetés nélkül ért véget az LMP által kezdeményezett ötpárti találkozó a terrorellenes fellépéshez kapcsolódóan, mivel azon a kezdeményező párt tagjain kívül csak a Jobbik képviselője jelent meg kedden. A megbeszélésen a terrorizmus elleni szakmai egyeztető fórum feladatairól tárgyaltak volna.

A találkozót követően Schiffer András, az LMP társelnök-frakcióvezetője kijelentette, a Fidesz nem a terrorizmus, hanem a bevándorlás ellen veszi fel a harcot. Az LMP azért tartotta fontosnak a fórum feladatkörének pontosítását, mert mihelyt megállapodtak a felállításáról, „ahogy kitettük a lábunkat az egyeztetésről, Rogán Antal és Harrach Péter már a sajtószabadság korlátozásáról kezdtek beszélni”.

Schiffer András hangsúlyozta, pártja nem lesz partner ahhoz, hogy a terrorizmus elleni küzdelem farvizén ilyen korlátozásokat tegyenek, nem fognak részt venni a szakmai egyeztető fórum munkájában.

A szocialisták indoklására, miszerint azért maradtak távol, mert Magyarországon nincs terrorveszély, úgy felelt: pártja a kockázatokat kívánta megvitatni. Schiffer hangsúlyozta, bár a kérdésben a legnagyobb nézetkülönbség a Jobbik és az LMP között van, mégis ez a két párt tartotta fontosnak, hogy érdemben tárgyaljon a teendőkről.

A jobbikos Mirkóczki Ádám kijelentette, a Fideszről „lehullt a lepel”, a kormánypárt egy "korrupció szőtte ámokfutás" után részben figyelemelterelésre, részben egy új ellenség keresésére használ fel egy nyugat-európai tragédiát. A szocialisták álláspontja pedig szerinte korábban sem volt őszinte.

Mirkóczki Ádám fontosnak ítélte egy minimumkonszenzus elfogadását a kérdésben, és megismételte: pártja szerint van összefüggés a bevándorlás és a terrorizmus között – bár utóbbi még nem fenyegeti az országot, a kockázata megvan.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

freemanpetya
Összenő az, ami összetartozik... közös a hitük...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.