Sándor Mária továbbra is a Péterfy Sándor utcai kórház dolgozója marad. A döntés azon az intézménnyel történő munkaügyi egyeztetésen született, amire az asszonyt a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke, Kiss László és Szabó Imre jogász is elkísérte - írta a NOL.

Sándor Mária még szombaton mondott fel, miután az ápolási igazgató és az osztályvezető főnővér arra kérte, vegye le a kórházi dolgozók munkakörülményei ellen tiltakozásul viselt fekete ruhát. A kérést azzal indokolták, az otthonról hozott ruhanemű fertőzésveszélyes lehet, csak a kórház által biztosított öltözék a megengedhető.

Ezt követően Sándor úgy döntött, ha nem demonstrálhat, inkább felmond. Erről még aznap nyilatkozott is az RTL Klubnak a kórház előtt, de állítólag még műszakjának lejárta előtt visszavonta a felmondását.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Nem szégyen visszavonni egy felmondást. Tanult az esetből mindenki. Tanult a nővér, a hatalom...
Javaslom a nővérnek, kicsit lazítson, és figyelje, milyen mozgalmat idított el..
..ehhez nem csak bátorság, de baromi nagy keserűség kellett..
a vezetői meg szégyelljék magukat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Nem szégyen visszavonni egy felmondást. Tanult az esetből mindenki. Tanult a nővér, a hatalom...
Javaslom a nővérnek, kicsit lazítson, és figyelje, milyen mozgalmat idított el..
..ehhez nem csak bátorság, de baromi nagy keserűség kellett..
a vezetői meg szégyelljék magukat.
Cicamama55
Széles körű volt a szolidaritás! Ez az eset is bizonyítja, ha a keményen dolgozó kis emberek összefognak, elérik céljaikat!
KERKA
Amit a totojázó államtitkárok nem tudnak megoldani, ahhoz egy nővér határozott fellépése kellett. Szégyen, hogy idáig fajult a helyzet, de további demonstrációk lesznek még.
ne az értelmetlen átszervezésekkel foglalkozzon az egészségügy, hanem oldják meg a legnagyobb problémákat. Ha a jelenlegi állapotok így maradnak, se orvos, se nővér nem lesz a kórházakban. Saját magunkat kell megműtenünk, hogy aztán gondoskodjunk a saját temetésünkről is-
Kitartás nővérke, együttérzünk minden ápolónővel.
kkalman
@wagabund: ma, 17:53: Remélhetőleg valóban tanult a hatalom ebből az esetből, és nem elefánt módra viselkednek. Nehezen tanulnak, és könnyen felejtenek.
szandokan
Na igen, ez így csak egyszerűbb, mint másik munkahelyet találni. Úgy látszik, erre ő is rádöbbent , hiszen így fizetése sem lett volna, nemhogy pótlék...
mate03
@szandokan: Ebben az évben sajnos 8 -hétig voltam az Uzsoki úti kórházban,saját tapasztalatomból mondom, hogy a nővérek milyen borzalmas körülmények között dolgoznak becsülettel,szinte alamizsnáért! Szégyen erre az országra, hogy idáig süllyedt az egészség ügyben dolgozok,meg becsülése!
verum
Tisztelem és becsülöm ezt a nővért, aki többet tett a z ügyért, mint az összes szakszervezet, meg a kolonc, megalkuvó kamara.
Ő kihangsúlyozta, hogy nem a közvetlen munkahelyét akarja pellengérezni, hanem az egész egészségügyet. Ahol az embereket kihasználják, mert sokan a hivatásuknak élve nem hagyják el helyüket, betegeiket és az országot.
És ha már marad, bizony dolgoznia kell - és egy ilyen szakember sehol másutt nincs jobb helyen, mint a szakterületén.
Remélhetőleg a lavina, amit elindított nem áll meg és tényleg lesz valami minimális haszna.
Cicamama55
Tudja szandokan, a mai magyar egészségügyben dolgozók, illetve akiknek hozzátartozója egészségügyi szakember, az bele tudja magát érezni a nővér helyébe magát. Csak az fogja fel ezt flegmán, akinek ebben az "alantos rétegben" se kutyája, se macskája nincsen. Ha az M1 TV bemondója iránt akkora az együtt érzés, akkor a megdolgozott pénzükért kiálló ápolónő legalább egy megértem szót érdemel én úgy gondolom! S arra a bizonyíték, hogy jogos követelés volt az, hogy másnap számlára utalták.
szandokan
@mate03: Szerencsére még nem volt részem abban, hogy hirtelen kórházba vigyenek vagy ügyeletre, eddig még általában magánorvosoknál voltam ha valami bajom volt, de elhiszem neked, hogy nem lehetnek túl rózsásak a körülmények minden klinikán. Az egyik fiamat Pécsre vittem a kórházba (a normálba egy sebész végett) a csípője miatt, és ott úgy rendbe hozták, hogy nem semmi. Persze semmit nem kér az ember ingyen egy fogadott orvostól, sem a nővérektől, talán ezért sem volt rossz tapasztalatom ott sem, mert láttam, ahogy a másik beteget a szobában jóformán le se sz...k. Mindenesetre ne menjen nővérnek, aki ezt nem tudja elfogadni. Mindennek ára van sajnos, még az egészségnek is.
szandokan
@Cicamama55: Amikor valaki nővérnek készül, az tisztában van azzal, hogy mire vállalkozik. Attól még nem kell a beteggel ordibálni, meg feszültségben tartani például akkor, ha éjszaka kell neki ügyeletben egy súlyos beteget ellátni.
verum
@szandokan: - mivel a legtöbb hivatásának tekintő nővér elment már az egészségügyből, vagy az országból, ezért maradnak az alkalmatlanok. Orvosnál és ápolónál is egyre inkább ez lesz.
Ezért tragédia, ami történik!
szandokan
@verum: Kétségtelen, ezzel nem is szándékozom vitatkozni. A nem magán kórházakban nagyon rossz a helyzet, ráadásul akinek nincs pénze, heteket, hónapokat, éveket várhat egy-egy beavatkozásra, vagy vizsgálatra. Ez számomra sem elfogadott, hiszen valaki, aki egész életében fizette a járulékokat, megvakulhat egy rutinműtétnek számító szürke hályog miatt, mert nincs rá 200 ezer forintja.
kukac50
A Fideszben nincsenek olyan emberek akik látnák a valós siralmas helyzetet a kórházakban?
Gombnyomogató vélemény nélküli gondolkodás képtelen az egész bagázs!
mate03
@szandokan: Tévedsz!Nekem is volt fogadott orvosom! Becsülettel végezte a munkáját,az ápolónőkre egy rossz szavam nem lehet! Nem csak velem foglalkoztak tisztességesen,hanem a nálam szegényebbekkel is!Én nem tudtam fizetős kórházba menni,mert ott még nincs sugár kezelés!Mindent összevetve tisztelet és becsület azoknak az orvosoknak és nővéreknek,akik ilyen körülmények között is,lelkiismeretesen ,végzik a munkájukat!
Cicamama55
@verum: Azért ez nem általános, hisz sokan vannak akik még ebben a mostoha világban is lelkiismeretesen, szakmai hozzáértéssel végzik munkájukat. Nekem is, mint mindenkinek vannak rossz tapasztalataim, okoztak már bosszúságot, de minden területre igaz ez. Például a pedagógusok között is hemzsegnek a pályára alkalmatlanok.
verum
@Cicamama55: - részben igazad van, csak azt vitatom, hogy olyan sokan lennének a hozzáértők.
Ha igazad lenne, nem lenne akkora gond az egészségügyben.
szandokan
@Cicamama55: Pedig nem kellene. Habár nem igazán tudom, miért is sajnál.
Cicamama55
@verum: Egy-egy osztályon sokkal kevesebb a nővér, mint régen volt, s az átcsoportosítások miatt a dolgozókra eső feladat sokkal több. Hányszor lehet olvasni, hogy egy osztályon 1 éjszakás nővér tart szolgálatot! Maga a beteg el volt botránkozva rajta, s elmondta, hogy egyfolytában tette a dolgát egy onkológiai osztályon.Nyilván vannak alkalmatlanok-mint a többi pályán is,-de a káoszt szerintem nem ez okozza. Az egészségügy átreformálása nem volt megfelelően átgondolt. Adott esetben a gondot az okozta, hogy a túlóra pénzek nem voltak kifizetve. Vagyis a ledolgozott munkáért elmaradt a bérezés.
verum
@Cicamama55: - szerintem semmilyen átreformálás nem volt, csak költségcsökkentés.
Az átreformálás abból áll, hogy mindenhonnan veszik el a pénzt stadionokra, meg a várba való költözésre.
Ez okozza a gondokat, sőt tragédiákat az egész országban.
A pénztelenség mellett a létszámhiány is nagyon nagy gond, mert így arányaiban több az, aki erre a pályára alkalmatlan. Márpedig ez emberéletbe is kerül, nem csak megbotránkoztat.
Cicamama55
@szandokan: "valaki nővérnek készül, az tisztában van azzal, hogy mire vállalkozik" -írja Ön. Azt kifejtette, hogy az ápolónő saját döntése volt a pálya választása, tudta mit vállal-aki mellesleg nem ágált a munkája ellen, csak a jogos jussáért emelt szót-de a televízió bemondójának a saját döntéséről -hogy az M1 csatornán a hírbemondói feladatkört elvállalta-mit sem szólt. Most megint abban a stádiumban van Ön, amikor nem akar bizonyos érdemleges dolgokat észre venni, pedig már sokszor nyitott volt rá régebben. Majd valamelyik hír egyszer csak újra kihozza magából...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.