A Jobbik nem náci, nem nyilas párt, a néppárti Jobbik visszautasítja, hogy politikai karanténba akarják zárni a politikai ellenfelei – jelentette ki a Jobbik elnöke hétfőn Gyöngyösön, sajtótájékoztatón.

Vona Gábor pártja tapolcai időközi országgyűlési választáson elért győzelmét értékelve úgy fogalmazott, hogy sikerük mérföldköve volt az elmúlt 25 évnek. Tapolca a 2018-as választások főpróbája is volt egyben, mindenki felvonultatta, amire képes volt: a Fidesz Orbán Viktort és Kubatov Gábor csapatait, a baloldal az MSZP elnökét és Gyurcsány Ferencet – tette hozzá.

Felidézte: már a választási győzelem éjszakáján történelmi győzelemnek nevezte Rig Lajos mandátumszerzését. Egyrészt a Jobbik megszerezte történetének első egyéni mandátumát, ami belépő volt a nagy párttá váláshoz, másrészt 1990 óta eddig még nem szerzett egyéni mandátumot olyan párt, amely nem volt részese a rendszerváltozásnak – mondta Vona Gábor. Hozzátette: a rendszerváltozást a Jobbik hazug és elsikkasztott politikai eseménynek tartja.

Az ellenzéki pártelnök arról is beszélt: a győzelmet különösen örömtelivé teszi számukra, hogy – a Fidesszel ellentétben – a Jobbik pozitív, programközpontú kampánnyal nyerte meg a választást.

Vona Gábor szavai szerint Tapolcán a 21. század nyert a 20. századdal szemben. A Fidesz és az MSZP a 20. század problémáival foglalkozik és 20. századi reflexeket mutat, míg a Jobbik 21. századi hozzáállással 21. századi kérdésekkel kíván foglalkozni.

A magyar politikában egyre inkább ez lesz a vízválasztó, a 19-20. századi "jobb- és baloldal, konzervatív, liberális, szocialista" politikai kategóriák egyre inkább kiüresednek – mondta.

Arról is beszélt, hogy míg a veszprémi időközi választáson az volt a tét, hogy van-e kormányváltó hangulat, addig a tapolcain az, hogy van-e kormányváltó erő. Ez utóbbi választás azt üzente, hogy a Jobbik képes megverni a Fideszt, a Jobbik a kormányváltó erő.

Vona Gábor kijelentette: a tapolcai választókerületben szerzett győzelem a Jobbik 2013 szeptembere óta tartó néppártosodási folyamatát is visszaigazolta.

A pártelnök kitért arra is, hogy a Jobbikban zajló, a sajtóban "cukiságkampányként" pejoratív módon emlegetett folyamat – a sugalmazásokkal szemben – nem szerepjáték, hanem 2013 szeptemberében eldöntött politikai stratégia. Ennek lényege – húzta alá Vona Gábor –, hogy a Jobbik, programjának alapértékeit megőrizve, olyan politikai stílussal és hozzáállással, polgári formában fordul az emberek felé, hogy azzal a legszélesebb társadalmi rétegek számára vonzóvá váljon. "A néppárti Jobbik lényege a határozott program és a nyugodt erő, ezt képviseljük, ennek elegyét kínáljuk a magyar társadalom számára" – mutatott rá.

Azt is mondta, hogy az irigykedők rendszeresen nácizzák, nyilasozzák a Jobbikot. Ezt a lejárt lemezt már le kell venni a lemezjátszóról, hiszen nem vezet sehová, amit a tapolcai választás is bebizonyított – tette hozzá. Azt is mondta: előfordultak vállalhatatlan vadhajtások, de ezeket ők fogják lenyesni. Egy párt lényét nem néhány tagjának Facebook-bejegyzése minősíti, hanem programja, vezetőségének nyilatkozatai, az elnök iránymutatásai – jelentette ki Vona Gábor.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Á, nem vagytok nácik, Vonakám, egyáltalán nem.
Ti a ruszki pénzből megvalósult másodvonal vagytok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
@pistapapa: - egyelőre zsidókat öldöstek tömegével és fosztottak meg mindenüktől és nem fordítva.
Azokat is, akik nem olvastak Talmudot, azokat is, akik gazdagították az országot.
Te mikor nyugodnál meg?
Dr. Felipe
Na jó nyertek Tapolcán, csak hát Újpesten és Veszprémben is volt választás. Ott vajon hol voltak ezek a kurmányváltó nemnáczikok?
zöldszem
Vona 2014-es évértékelőjén pl, ez is elhangzott!
Gyúrcsány évértékelője után, rögtön volt a Fidesznek felháborodott reakciója.
Vona évértékelője után nem! Hmm.
scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10647123_712550872128087_2847402871720606178_n.jpg?oh=2706237f0fc90289d45d23a335bf5b30&oe=55A78EA5
Nem Vona, nem vagytok nácik, szerintetek!
eugen4402
Hitelesebb lenne, ha dialektussal mondaná, hogy "na dzsanázzá má, ne lássam áz ányámat, ha mi nácik vágyunk..."
verum
@pistapapa: - a nem zsidó haszonlesőkkel miért nincs bajod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.