Az emberi civilizáció fejlődik, ez a folyamat nem áll le egy pillanatra sem, a mindennapjaink része. Az iránya bizonyos törvényszerűségeket követ, kényszerhelyzeteket szül. Vajon a nemzetállamok eltűnése, leépítése a fejlődésünk elengedhetetlen feltétele, vagy éppen a társadalmi összeomlás kiváltója? Cikksorozatunkban erre a kérdésre keressük a választ.  

Forrás: alfahir.hu
Feltöltő: postás
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
postás
@Mézike: Látom, érted már.
Amúgy meg a lepusztuló autók nem jelentenek valós pénzügyi kárt. Szinte a teljes autógyártást a világon, a kereskedelmi bankok (elő)finanszirozzák. Azok pedig kedvük szerint teremtenek "pénzt" - vagy inkább kreditet - maguknak, amennyi csak kell.
Mézike
@postás: Ez jó hosszú, és nem is hallom...:-(
Miről szól?
postás
@Mézike: Sajna csak ennyit tudtam hirtelen felkutatni, ami feliratos. Azért ez sem kutya!
www.youtube.com/watch?v=9q28hYLlSyk
A lényege, hogy mekkora svindli, az egész pénzügyi világrend. Annyira primitív átverés az egész, hogy az emberek 90%-a csak legyint rá, hogy ez tutira nem így van. Sajnos...
Mézike
@postás: Úgy nagyjából 30 percig néztem.
A lényeg a kölcsön olyan pénz ami nem létezik. Tehát a "körbetartozás" sem létezhetne.
Józsitól kér a haverja 1000 forintot, mikor megkapja szalag a henteshez kifizetni a tartozást. A hentes viszi az 1000 forintot a házinéninek mert tartozik neki a lakbérrel, a házinéni viszi gyorsan a fűszereshez, mert ő meg ott tartozik , a fűszeres viszi a festőnek a festő , a kuplerájba a madamnak, a madam viszi Józsi haverjának , mert ő meg neki tartozik a vízvezeték szerelésért , Józsi haverja viszi gyorsan vissza Józsinak.
Mindenki megadta a tartozását,De ha Józsi vagy valaki más kamatot számolt volna fel akkor senki sem tudta volna az 1000 forintot megadni.
.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.