A hőségriadóra való tekintettel, Tarlós István főpolgármester és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) soron kívüli intézkedésére szerda reggeltől további 29 darab légkondicionált autóbusz áll forgalomba a fővárosi közösségi közlekedési vonalakon egyes régebbi típusú buszok helyett – olvasható a BKK közleményében.

A BKK folyamatosan egyeztet a buszvonalakat üzemeltető szolgáltatókkal, hogy minél több klimatizált, komfortos jármű állhasson forgalomba a klímával nem rendelkező, alacsonyabb üzemeltetési költségű, ám a hőségben kényelmetlenebb utazást biztosító buszok helyett a lehető legtöbb vonalon. A forgalomba adható légkondicionált buszok száma – amelyet a jelenlegi szerződéses keretek határoznak meg – az év végéig folyamatosan nőni fog, a teljes buszállomány jelenlegi 55 százalékáról várhatóan 60 százalékra.

A fővárosi közösségi közlekedésben résztvevő autóbuszok közül a VT-ARRIVA, a VOLÁNBUSZ és a T&J Busz Projekt Kft. járműflottája 100 százalékban klimatizált, míg a BKV által üzemeltetett buszok 38 százaléka rendelkezik légkondicionáló berendezéssel.

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK részéről elvárás, hogy az új beszerzésű járműveken mindig legyen légkondicionáló berendezés. A hőségriadóra való tekintettel Tarlós István megbízásából a BKK soron kívül intézkedett további 29 darab légkondicionált autóbusz forgalomba állításáról július 8. üzemkezdettől, a fővárosi buszvonalakon az öregebb, klímaberendezéssel fel nem szerelt járművek helyett. Emellett folyamatosan egyeztet a szolgáltatókkal, hogy minél több légkondicionált, komfortos jármű állhasson forgalomba Budapesten – írja közleményében a cég.

Budapest agglomerációjában jelenleg is kizárólag légkondicionált buszok közlekednek. Mind a Fővárosi Önkormányzat, mind BKK, mind a felsorolt szolgáltatók elkötelezettek a klimatizált járművek nagyobb arányú biztosítására.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Szerdától jön a lehűlés, Tarlós elrendelte a több légkondicionált buszok
forgalomba állítását !
Gratulálok tapló Tarlós !
wagabund
@nyanya001: ...teljesen mindegy...mindent az utazóközönségért...
nagy összegbe fogadnék, hogy már kijelölték azt a nyolc riportert, aki a hűvös buszokról tudósít...

- hogy? hogy nézzek ki az ablakon..mé? ...ja, esik az eső? -naés...megy a klíma, igaz?
-igen, megy..
-na, ezt akarták, nem?
-ööö..őőő..izé..
- a szó a stúdióé...
nyanya001
@wagabund: Majd megtanulja az a q..va magyar, hogy ha hőség van, otthon marad
a valagán!
Nem csak vasárnap, amikor nem lehet nyitva egyetlen nagyáruház sem !
soljanka
Számomra ez felfoghatatlan.
Már egy 3 éves is tudja, hogy nyáron meleg van, télen meg esik a hó.
Ezek meg minden évben, minden évszakban meglepődnek ezen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.