Senki sem nézhet bele a a 11 éves kisfiú kegyetlen megölését részletező jegyzőkönyvekbe – írja a Bors.

A Kaposvári Törvényszék elnöke – személyiségi és kegyeleti okokra hivatkozva – úgy határozott: harminc évig nem lehet betekinteni az aktákba.

Mi lehet a titoktartás oka? Az ügytől független jogász, dr. Hortobágyi Tibor meglepőnek tartja a hírzárlatot.

Többnyire állambiztonsági okokra hivatkozva titkosítanak ügyeket, illetve olyan esetekben, amikor az eljáró bíró zárt tárgyalást rendel el. A zárt tárgyalás elrendelését például kegyeleti okok vagy kiskorúak érintettsége indokolhatja, ám egy olyan esetben, ahol a közvélemény gyakorlatilag minden részletet ismer, furcsa a kutathatóság kizárása

– vélekedett a jogász.

A Bors egy névtelenséget kérő forrása szerint nem kizárható, hogy az ügy egyik fontos mellékszereplőjének a személye indokolja a „diszkréciót”. Ez a szereplő nem más, mint V. Andrea, aki a Bencét meggyilkoltató Polcz Erikát összeismertette Kertész Józseffel, valamint azt tanácsolta Polcznak, hogy vigye hozzá Bencét ördögűzésre. V. Andrea egy független egyház tagja volt, és a Kertész Józseffel készült börtöninterjúnkban maga Kertész úgy írta le: sok befolyásos embert ismert Kaposváron.

Mivel a bírósági tárgyalássorozat előtt V. Andrea öngyilkosságot követett el, ezért csak rendőrségi vallomásait ismertették. Ezekben elmondta: Polcz Erika deviáns fiúnak tartotta Bencét, akiről azt gondolta, hogy maga az ördög. Őt okolta azért, hogy tönkrement a gyerek nevelőapjával, Gyöngyi Sándorral a kapcsolata, s azért is, mert saját, Bencével egykorú fia, Balázs vesebeteg lett. V. Andrea maga is találkozott egyszer a kiskamasz Bencével, akit szavai szerint furcsának talált. Úgy vélte, megszállta az ördög. Imákat olvasott egyszer Bencére, aki ezután rosszul lett. A nő akkor úgy vélte, hogy az ördög távozott a gyermekből.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A Tánczos Gábor ügy vajon miért lett titkosítva ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csa-csa
@szaboria1: Nekem is Ő jutott eszembe. Ádáz módon gyűlölöm a gyilkosokat (meg úgy alapból a bűnözőket) de ez esetben valószínűleg sosem derül ki hogy tényleg Ő ette-e.
Sokan értetlenül nézünk magunk elé a Bence aktái titkosítása miatt is.Óriási kérdőjel!!
csa-csa
@Mirabilis: az tuti! sejtjük túl nagy a "darázsfészek"
kkalman
Eszerint 30 évet kell várni, hogy kiderülhessen, kinek a mocskos mancsa van még benn ebben az ügyben
csa-csa
@kkalman: így van! ha kiderül valaha is! addigra meg már elévül!
pmv.agnes
@human: Melyik egyház gondolkodjon el? Némely szekták emlegetik az "ördögűzést". A szekta nem azonos az "egyházzal". Egyikkel sem. Sőt!
huKKK
"Ördögûzéssel" nemcsak a katolikus egyház foglalkozik! Krisztusról is keringenek ilyen rémtörténetek:
biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=40&c=9&v=34#v32

@pmv.agnes:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.