A bicskei állomáson hangosan tüntettek péntek reggel azok a migránsok, akik csütörtökön Sopronba tartottak vonattal, a szerelvény azonban a Fejér megyei településen megállt, hogy a hatóság regisztrálhassa őket az ottani befogadóállomáson – hangzott el az M1 aktuális csatorna hírfolyamában.

A tudósítás szerint az éjszaka nyugodtan telt a bicskei pályaudvaron, a bevándorlók a vonaton töltötték az éjszakát, reggel azonban hangosan tüntetni kezdtek, transzparenseket tartottak a magasba, amelyekre angolul azt írták: Németországba akarnak menni, illetve nem akarnak a táborba menni.

Sok rendőr van a helyszínen.

Csütörtök reggel, miután a rendőrök beengedték a migránsokat a budapesti Keleti pályaudvar csarnokába, a bevándorlók zsúfolásig megtöltöttek egy szerelvényt. A vonat hosszas várakozás után indult el Sopron felé, de Bicskén megállt.

A rendőrség leszállította a bevándorlókat a vonatról, hogy a befogadóállomásra kísérje őket, de miután nem voltak hajlandóak elindulni a központba, később visszaengedték az embereket a szerelvényekre. A rendőrség este azt közölte, hogy a szerelvényen maradt mintegy ötszáz ember a rendőri intézkedéssel szemben továbbra is passzív ellenállást tanúsít, és nem hajlandó együttműködni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rugacs
Aki törvényt szeg, aki erőszakosan ellen áll, aki nem hajlandó betartani az Uniós szabályokat, azt terroristának kell tekinteni és aszerint kell bánni velük, hiszen már az önmagában gyanús, h még a tolmácsokat semhajlandóak meghallgatni! Én ebből arra következtetnék, h azért nem akarják, h nyilvántartásba kerüljenek, mert törvénytelenségre készülnek, vagy már eleve elfogatóparancs van ellenük, mert valahol már bűncselekményt követtek el!
rugacs
Másrészt aki egy ilyen ártatlan helyzetben ilyen fanatikusan képes viselkedni, az vajon mit tenne a vallására hivatkozva? Ezek a "menekültek" elég hamar kimutatták a foguk fehérjét! Én személy szerint ilyen elvetemült fanatikusokat még túristaként sem engednék Európába, nem hogy letelepülőként!
vonotok
Engedjük már végre okét oda ahova menni szeretnénk. Csak a mi fejünk fő ,a kormány tehetetlensége mait. Nem kérünk a gyűlöletkeltésből Az Orbán kormány be bizonyította, alkalmat az ország vezetésére. VÁLTSÁK le.
Zsoel
@vonotok: Nem mehetnek, mert schengeni egyezményen kívüli állam polgára nem cirkálhat csak úgy kénye-kedve szerint szerte az Európai Unióban. Sőt, még a schengeni országok fiai sem, kizárólag akkor, ha rendelkeznek személyazonosságuk igazolására szolgáló okmánnyal. Ezeknek az embereknek pedig zömmel semmilyen papírjuk nincsen, már eleve Magyarországra is jogtalanul jöttek be, tehát a ránk vonatkozó jogszabályok szerint nem tehetjük lehetővé számukra, hogy megfelelő dokumentumok nélkül elhagyják az ország területét.
vonotok
@Zsoel: @Zsoel: Igazad van. De amikor Európába, érkeztek akkor nem schengeni ország területére léptek. Görög, Olasz???
Zsoel
@vonotok: Ott csesztek nyilvántartásba venni őket. Elegánsan ránk hárították ennek nyűgjeit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.