Kényszerítés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség két fiatalkorú ellen, akik egy héten át bántalmazták és válogatott módokon alázták meg egy zárkatársukat – mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-nek.

Martossy György kifejtette: a fiú tavaly júniusban került előzetes letartóztatásba, a fiatalkorúak szirmabesenyői büntetés-végrehajtási intézetébe. Ötszemélyes zárkába helyezték, többek között a két vádlottal együtt.

A két vádlott azonnal "rászállt" a gyengébb testalkatú sértettre és őt napi rendszerességgel bántalmazták. Ennek célja egyrészt a megalázás és megfélemlítés, másrészt pedig bizonyos dolgokra való kényszerítés volt – ismertette a szóvivő, hozzátéve, hogy a fiúval végeztették el a zárka takarítását, saját ruháik mosását, cipőjük tisztítását. Gyakran megalázó kérdéseket tettek fel neki a családtagjaival kapcsolatban és mindig bántalmazták. Egy alkalommal a zárkában a vádlottak elfogtak egy csótányt és azt megetették a sértettel. Martossy György közölte, a fiúnak a bántalmazás következtében testszerte zúzódásai keletkeztek, amelyek nyolc napon belül gyógyultak. Megaláztatásainak az vetett véget, hogy jelentette a történteket a felügyeletnek, ezért másik zárkába helyezték. A 17 éves vádlottakkal szemben az ügyészség fiatalkorúak fogháza, illetve börtöne büntetés kiszabását indítványozta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.