A Demokratikus Koalíció (DK) közlése szerint semmiféle kapcsolatban nem állnak az Orbán Viktor miniszterelnök kivégzésére buzdító Facebook-csoporttal. Az ellenzéki párt helyreigazítást kér az csoportról beszámoló Átlátszó blogtól.

A DK keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a blogbejegyzés tartalma számos félreértésen és téves információn alapul.

A párt tájékoztatása szerint a Facebook-csoport adminisztrátorát a DK már tavaly májusban jogerősen kizárta tagjai soraiból, így ő semmilyen módon nem tekinthető a párt tagjának, vagy véleményformálójának.

Hozzátették: az adminisztrátor – a pártból történő kizárása óta – a csoport nevében rosszhiszeműen, nemcsak a párt engedélye nélkül, hanem kifejezetten annak ellenére használja a Demokratikus Koalíció nevét.

A DK szerint a csoportban azért található meg Niedermüller Péter, a párt európai parlamenti (EP-) képviselője, a párt alelnöke, mert a zárt csoport működése lehetővé teszi, hogy bárkit meg lehessen hívni a megkérdezése nélkül. Valaki anélkül is taggá válhat egy ilyen csoportban, hogy ismerné annak tartalmát – magyarázták.

A közleményben azt írták, a DK azt kérte az Átlátszótól, hogy igazítsa helyre cikkét, mert szerintük "világosan látszik", hogy a Facebook-csoport semmilyen kapcsolatban nem áll a DK-val, annak adminisztrátora pedig nem tagja a DK-nak.

Az Átlásztó blog hétfőn arról írt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kivégzésére buzdít egy Facebook-csoport. A cikk szerint a webcímében a Demokratikus Koalíció Nyíregyháza nevet tartalmazó csoport több mint háromezer tagot számlál, egyik tagja Niedermüller Péter is.

Korábban az volt olvasható a csoport leírásába, hogy

A diktátorokat a világon a nép haragja ölte meg!!! Orbán most rajtad a sor!!! A magyar nép nem akarja, hogy egy diktátor sanyargassa a magyar népet.

Kedd délelőtt már csak annyi állt a leírásban: "A világon a diktátorokat a nép haragja ölte meg", illetve a csoport létrehozójának és adminisztrátorának neve. 

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
és miért kell visszavonulni e tárgyban ? A hétköznapi, ellenzéki emberek véleményét ismerve, bizony gyakan szóba kerül az akasztófa !
Ne dugjuk fejünket a hömokba !
A jelzett "növényt" ki is kellett "érdemelni" ! Sikerült ! Ennyi !
kutyahűség
Agatha Christitől tanultam, hogy a vágy és a megvalósítás között oltári nagy szakadék tátong. Nem bűn az, ha valaki annyira gyűlöl egy másik embert, hogy legszívesebben megölné. Akkor bűn, ha meg is teszi. Az Orbánt kivégezni vágyók nagy száma pusztán azt jelzi, hogy végre csurig betelt az emberek hócipője. Talán okkal, nemde?
Freewolf
@kutyahűség: Azért gondolkodjunk, az még liberáliséknál sem tiltott!
Nem nőtt az Orbánt gyűlölők, vagy kivégezni vágyók száma, hiszen akkor több helyről jönne be a hír erről. Szervezkednének és lenne egy növekvő csoport. Itt egy szűk minoritás van, aki egyre hangosabban gyűlölködik!
Bogaram! Marha kevesen vagytok és nagyon hangosak. Még most! Holnap talán a börtönkoszt észre térít!
zöldszem
@kutyahűség: Ja! Meg ha szemmel mindent ellehetne intézni, akkor az utcák tele lennének halottakkal és terhes nőkkel :DD.
Freewolf
@zöldszem: Ne gondold! Rengeteg nő ismerősöm jár baba projektre! Nem tudnak teherbe esni és hihetetlen áldozatokra képesek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.