Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a mezőtúri asszonyt, aki 2013 telén egy késsel hátba szúrta saját kislányát, életveszélyes sérüléseket okozva a gyereknek.

A táblabíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 32 esztendős nőt, és megszüntette a vádlott szülői felügyeleti jogát mind az öt gyermeke esetében.

A vádlott 2012 májusától Mezőtúron lakott élettársával és gyermekeivel egy vályogház tizenkét négyzetméteres szobájában. A zsúfoltság miatt gyakoriak voltak a veszekedések. 2013. december 19-én karácsonyi ünnepség volt az iskolában, melyen részt vett a vádlott két lánya is, ezért apjukkal csak későn értek haza. Az akkor nyolcéves sértett egy papírból készült szélforgót vitt haza, amivel testvérei is játszani szerettek volna, de ő nem adta oda nekik.

A gyerekek tovább veszekedtek a játékon, ezért a vádlott kikapta azt a sértett kezéből és odaadta a többieknek. Emiatt a kislány megsértődött, "rángatta a vállát és morgott magában", erre az asszony egy késsel – amivel, elmondása szerint, a vacsoraként előkészített kalácsot akarta fölvágni – hátba szúrta gyermekét.

A kislány sírására belépett a férfi, akinek élettársa azt mondta, a gyerek egy ollóba feküdt bele. Az apa kórházba vitte a gyereket, aki közvetlen életveszéllyel járó sérüléseket szenvedett.

Az esetet követően a gyámhivatal a vádlott minden gyermekét nevelőszülőknél helyezte el.

Döntésével a táblabíróság enyhítette az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék által tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt kiszabott 10 éves börtönbüntetést.

Hegedűs István tanácsvezető bíró az indoklás során kifejtette, az ítélőtábla nem látta egyértelműen bizonyítottnak, hogy a vádlott emberölési szándékkal szúrt volna.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Remélem, olyan cellába teszik ahol a társai naponta
a kínok kínjával fogják emlékeztetni a gyalázatos tettére ezt a mocskot !
nyanya001
Remélem, olyan cellába teszik ahol a társai naponta
a kínok kínjával fogják emlékeztetni a gyalázatos tettére ezt a mocskot !
Szeparepa-
De ez minősített bűncselekmény, hiszen saját gyermekét ölte meg majdnem szándékosan, azt a körülményt hol emelték ki? Extrém súlyosbító körülmény! 8 évet is kaphatott volna nyugodtan..
papa.49
A bíróság megvárja míg a következő esetben esetleg meg is öli akit megszurkál)))))))))
verum
Megáll az eszem. Egy kisgyerekbe kést vág - és öt évet kap...!
Nem is találok szavakat.
Nem akart ölni - és ha a gyerek mégis belehal, mivelhogy kést vágtak a kis testébe? Akkor legfeljebb hat évet kap érte...?
Áh, nem is érdemes ezen filózni. Nem netadó, nincs is érte felháborodás.
kutyahűség
Ne túlozzunk: az ilyen féreg nem anya, csak a női WC-be jár hugyozni. Kalocsán van még üres cella szegény Sz.Bence nevelőmamikája mellett is, úgyhogy tessenek intézkedni. Legalább azok az aljas anyák kapják meg, amit érdemelnek, akiknek a bűnét lehet bizonyítani.

A gyereknek pedig AZONNAL egy jó gyerekpszichiátert! Különben két lábon járó élő roncs lesz belőle felnőttként - ha egyáltalán megéri szegénykém a felnőttkort.
kutyahűség
Ja, kimaradt: Tisztelt drága bíró úr, az öt év egy ilyen tettért qrva kevés. Rendkívül hosszú pszichoterápiás idő - és mérhetetlenül sok szenvedés -, amíg a gyerekből a traumát kiszedik. (Nem csak azt, hogy majdnem meghalt, hanem azt a tudatot is, hogy a saját anyja akarta megölni!)

És egy hétéves esetében ha a mamát kiengedik 5 év múlva, akkor se engedjék a közelébe se, ha pedig jó magaviseletért három és fél év múlva szabadul, akkor különösen ne! Ne is láthassa, még vonatablakból se! Különben legközelebb biztosan temetni kell a gyereket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.