Egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság első fokon az otthonszülés magyarországi úttörőjeként ismert Geréb Ágnest szerdán, és három évre eltiltotta a szülész-nőgyógyászi foglalkozástól.

A II. és III. kerületi bíróság háromrendbeli, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésben, kuruzslásban és felbujtóként elkövetett közokirat-hamisításban találta bűnösnek Geréb Ágnest.

Megállapította: Geréb Ágnes annak ellenére végezte nők terhesgondozását, értékelte leleteiket és javasolta számukra az otthonszülést, hogy egy korábbi büntetése miatt akkor el volt tiltva a szülész-nőgyógyászi tevékenységtől, ezzel pedig elkövette a kuruzslást. A bíróság bűnösnek mondta ki Geréb Ágnest abban is, hogy három, általa vezetett otthonszülésnél megszegte foglalkozása szabályait.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verum
Dr.Geréb Ágnes nem kuruzsló, hanem nőgyógyász szakorvos, akinél nők ezrei szültek minden gond nélkül.
Gyalázat, amit ez a hatalom művel vele. A mostani és az előző egyformán!
nezelodo
Nem tűri a konkurenciát a szülész szakma, nem engedi át neki az ingyen levezetendő szüléseket...
micfild
@nezelodo: Te milyen ingyen levezetendő szülésekről vizionálsz??
Geréb és csapata súlyos pénzeket zsebelt be a születésházban.. pár kisbabát meg is ölt ez a sarlatán... vagy súlyosan fogyatékossá tett.
Az utolsó volt a sorban aki elakadt s szülőcsatornában geréb meg eltörte a nyakát. Annak ellenére sem küldte a kismamát kórházba, hogy pontosan tudta, a baba nem születhet meg természetes úton.
De volt olyan baba, aki csak simán megfulladt, mert geréb cseszett leszivni a nyákot a légutakból.
Mindegyik súlyos gondatlanságból elkövetett emberölés... olcsón megúszta ez a gyilkos.
verum
@micfild: - te honnan veszed az infóit?
Egy nő mesélte, aki nála szült, mikor kórházban praktizált - az egyik vizsgálatánál megkérdezte, hogy mennyivel tartozik. Dr.Geréb Ágnes azt felelte, a függöny mögött talál egy tálkát. Tegyen bele, amennyit tud, vagy vegyen ki belőle, amennyire szüksége van.
Egyébként nők ezrei és orvosok tucatjai állnak ki Dr.Geréb Ágnes mellett. Halálesete, vagy fogyatékos gyermek születése meg minden orvosnak van, pedig ők kórházi körülmények között vezetnek szüléseket.
És Dr.Geréb Ágnes soha nem vállalt olyan otthoni szülést, ahol komplikáció volt várható.
Senkit nem kényszerített, vagy csalt az otthonszülésre, a hatalmas igényt, kérést igyekezett tőle telhető legjobban teljesíteni.
Egy statisztikát bármikor vállalhat kórházi orvosokkal szemben!
micfild
@verum: Huszonéve követem a geréb munkásságát..
A nyák le nem szivása pl súyos gondatlanság.. A téraránytalanság szintén az.. amikor nyakát törte a babának. Az ikerszülés szintén komplikáció.
Csomó olyan eset volt, amikor leálltak a fájások, kismama kivérezve, baba elakadva... geréb meg az "asztal alá bújt", miközben az apa kétségbeesésében már mentőt hivott.
Geréb.. nem fogad el pénzt a szüléséért.. ő előre kéri.. a tanfolyamért. Évek óta nem praktizál már kórházban...
A kiállás kérdésében azokat a nőket kéne megkérdezni, akiknek kinyirta vagy megnyomoritotta a geréb a babáját..
Súyos bűncselekményt követett el, mert eltiltása alatt tovább praktizált és még megölt egy babát.
És honnan veszem az infóimat.. A hiradásokból, beszámolókból, ..stb.
Geréb bűnét a gondatlan trehány felelőtlen orvosok műhibái nem kisebbitik .
A kórházi statisztikával meg NE gyere, mert a kórházban történik a koraszülés, és a beteg babák születése is... és minden súlyos eset.. amikor pl az anya lesz komoly beteg a terhesség alatt. Nem lehet a kettőt összehasonlitani.
verum
@micfild: - én is a beszámolókból követem a munkásságát - és állítom, ezerszer inkább tucatnyi orvosnak kellene kéz- és lábbilincsben élnie az egész életét, semminthogy egyszer is Dr.Geréb Ágnes felelősségre legyen vonva hanyagságért.
És bizony, jövök a kórházi statisztikával, mert az összehasonlítás igencsak igazságos.
micfild
@verum: Nem. nem igazságos.. és leirtam miért. A kórházban születnek a beteg babák, a beteg anyák babái a koraszülettek..
EZT hasonlitod te össze azzal, hogy geréb egészséges anyák egészséges babáit nyirta ki, vagy nyomoritotta meg.
Mindegyik egészségesen született volna, ha geréb odafigyel, vagy kórházba küldi, pl az ikreket.
Arra sincs bocsánat, hogy egy kislányt úgy ölt meg, hogy cseszett leszivni a nyákot a légutakból és a baba megfulladt. Ilyen súlyos hibát nem követ el kórházi orvos.. Gerébet ezen esett miatt tiltották el elöször. EZ több mint hanyagság.
És már irtam.. geréb büne nem lesz kisebb a kórházban praktizáló orvosok trehánysága miatt.
verum
@micfild: - a lelkiismereteddel neked is magadnak kell elszámolni, mint mindenki másnak.
Ennyi.
micfild
@verum: Az én gyerekeim egészségesen születtek. kórházban. Ha otthon szültem volna, akkor a háromból kettő nem élne és lehet én sem.
Ami meg a lelkismeretet iilleti.. gerébnek bizonyára nincs.. az anyák akik gerébet választották már akkor is, amikor köztudott volt, hogy mit művelt.. na.. ők elszámolhatnak a sajátjukkal.. már ha van nekik olyan.
Én mondjuk az elmeállapotukat is megvizsgáltatnám. gerébét is.
valamikor huszonéve jó volt amibe belekezdett.. a természetes szülés propagálása az apás szülés..
Aztán 10-15 éve valami történt. Lehet észrevette, hogy a öko-bio-természetközeli népekből igy le lehet akasztani egy rakás pénzt. Jó kis ideologiát gyártottak hozzá ő és a hivei..- Kór-ok háza és hasonlók. A népek meg beszopták..
Egyébként én a szülőket is büntetném... főleg ha tudták, hogy milyen komplikáció léphet fel a szülés során.
verum
@micfild: - senki nem kényszerít, hogy otthon szülj, viszont arra kényszerítenék az anyákat, hogy kórházban szüljenek.
Hogy mi köztudott és mi nem, az bizony igencsak Dr.Geréb Ágnes javára dől el.
Fröcsögj csak, attól az igazság még igazság marad.
nezelodo
@micfild: 06:56 Én az ingyenszülést az állami egészségügyben vizionálom, amúgy tudom a valós a tarifájukat. Biztos követett el valamit a Geréb, de az egyensúly kedvéért annak is ott kellene ülni, aki császározáskor, és az biza orvos volt a szülészeten, átvágta a vesevezetékét a szülő nőnek, vagy meghalt a szakvizsga nélkül diagnosztizált veszélytelen "gyulladásban", vagy cukorbetegként kezelték a terhesség utolsó szakaszában és csak a kartont cserélték el. Mikor kikerült az ügy telefonon fenyegették névtelenül a nagyon szakszerű dokik, lám egyből tudták hol vétettek, és kivel. Így talán segítünk az egyensúlyon csak emezek, és nagyon sok más, nem kerül bíróság elé, mert összezárnak, ahogy most ennek a nőnek a kinyírásában is teszik.
micfild
@verum: Hát persze, hogy igazság marad az igazság. Az igazság, az, hogy geréb, megölt pár kisbabát, és ezért eltiltották a szakmájától, ez alatt az idő alatt amig a nyomozás folyt, megint megölt egy kisbabát.
A többi már csak jogszolgáltatás.. tképpen nem büntették meg. Nem kapott letöltendőt, pedig többszörös gyilkos.
Egy átlagembert közokirat hamisitásért és megbüntetnek... geréb ezt is elkövette.
Ja... Te hivő vagy.. ezért figyelmen kivül hagyod a tényeket amik geréb számláját és lelkiismeretét terhelik,
micfild
@nezelodo: Hát.. geréb saját magát nyirta ki.. a biróság nem szabott ki rá letöltendő szabadságvesztést.
A kórházi dokik trehánysága nem menti fel őt.
Abban egyetértek, hogy nekik is felelniük kellene a trehányságért a műhibákért.
Csak itt és most geréb a téma.
Vagy az valami tipikus magyar tulajdonság, hogy ne büntessünk meg egy bünőst mert más is vétkezett?
nezelodo
@micfild: Nem arról van szó, ahogy félremagyarázod, hogy ne büntessék, mert más is vétkezett, csak rohadtul hiányzik az egyenlő elbírálás. Az orvosok egy részének a pénz hiányzik, mert nem tudom mással magyarázni a szimulánsnak minősítést, kaposi szarkóma, vagy pajzsmirigy daganat esetében. Biztos vagyok benne, sokan tudnának hasonlókról beszámolni, úgy hogy jobb ha szerényebbek lesznek a tanult kollégák.
micfild
@nezelodo: Az egyenlő elbirálás valóban hiányzik. De hogy jön ide ez?
pagoda
@verum: Geréb a nevét adta, a tevékenységét, a lelkiismeretét, neki nem lett volna szabad ekkorákat hibáznia! Amiket hibázott, életekkel játszott, nem lehet megbocsátani! Nem szabadna többet tevékenykednie. Nem minden az iskolai végzettség, a rang. A tudás és az állandó felelősség és odafigyelés lett volna a dolga! Ez amiben sokszor hibázott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.