A Fidesz szerint az MSZP több száz kistelepülési iskolát zárt be, a falvakra hárította az iskolafenntartás terhét, pedagógusok ezreit tette utcára és cserbenhagyott több százezer rászoruló gyermeket. 

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Kunhalmi Ágnes szocialista politikus, az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja szerint nemzetstratégiai ágazattá kell tenni az oktatást Magyarországon, hogy a kormányzás egészét áthassa az oktatás elsődlegességének szemlélete.

A Fidesz tájékoztatása szerint a polgári kormányzás óta az állam felelősséget vállal az iskolák fenntartásáért és céljuk, hogy a gyerekek versenyképes tudással hagyják el az iskolapadot és egészségesebbek legyenek. Kiszámítható életpálya van a pedagógusok előtt, és elindult a pedagógus béremelési program – olvasható a közleményben. Közölték továbbá: évről évre egyre több gyermek vesz részt az ingyenes gyermekétkeztetésben, az ingyenes tankönyvellátásban, és az Erzsébet-táborokban.

Kunhalmi Ágnes MSZP-s politikus sajtótájékoztatóján az OECD legfrissebb – a 2008 és 2012 közötti időszakot elemző – jelentésére utalva azt mondta, a dokumentum lesújtó képet mutat a magyar oktatás helyzetéről. Szerinte a jelentés arra világít rá, hogy a Fidesz által erőltetett oktatási lépések tudásválságot okoznak, illetve azt tovább mélyítik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.