Szabálytalanul, engedély nélkül helyezett el óriásplakátokat körforgalmakba, útkereszteződésekbe a Simicska Lajos tulajdonában álló Euro Publicity Kft. – írja a sonline.hu.

Siófok hét éve kötött tizenöt esztendőre szóló szerződést a Simicska-céggel a közterületi hirdetőeszközök bérbeadására. A megállapodás szerint a kft. „a közterületnek minősülő területek hirdetési-, reklámcélú hasznosításáért évente bruttó 7,2 millió forint bérleti díjat fizet. A bérleti díjat a felek 2011. évtől az előző naptári évre vonatkozó infláció mértékével korrigálják.”

Egy vállalkozó a lapnak úgy nyilatkozott, hogy az önkormányzathoz évente befolyó összeg sokszorosa kerülhetne a város kasszájába, ha például maga hasznosíthatná a reklámfelületeket. A Simicska-féle céggel 2009-ben kötött kontraktus hozzáértők szerint gyakorlatilag fölbonthatatlan, de van egy bökkenő: közútkezelő több alkalommal fölszólította már az Euro Publicityt, hogy távolítsa el kezelői hozzájárulás nélkül kihelyezett tábláit. Ezzel kapcsolatban már írtak az önkormányzatnak is, hogy távolíttassa el ezeket a hirdetőberendezéseket. A jogszabály szerint reklámtábla nem zavarhatja a közlekedőket, nem lehet közvetlenül körforgalomba, útkereszteződésbe tenni.

A sonline.hu úgy tudja, hogy a siófoki városháza vizsgálja a szerződés teljesítését és információk szerint a közútkezelő május 31-ig adott haladékot a szabálytalanul kihelyezett reklámtáblák eltávolítására.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Amíg meg kellett nyerni a választást, addig a fenét sem zavarta. Ha saját emberükkel így kicsesznek, akkor el tudom képzelni mit tesznek olyannal, aki nem hajlandó tejelni a fidesz maffiának.
nezelodo
Jól van Siófokon is felbuzog a szorgalom saját kútfőből! Hogy miért most? Új év, új fogadalmak, új ötletek, megújuló gyűlölet, és az aktakukacok meg izzadva keresik, a szerződésben mely helyen van a kötőjel helyett vessző, vagy fordítva, hogy elintézzék a királycsináló barátot. Megérhetjük, hogy a Namzthy Közellenségek sorában a Fletónak rövidebb létrája lesz mint a Simlicskának, helyet cserélnek a kicsinálási sorrendben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.