human

Szijjártó: Három gép érkezik a hétvégén Kínából védőfelszerelésekkel
"Hollandiában visszahívják a kórházakból a Kínából vett védőmaszkok felét, mert pocsék a minőségük"
https://444.hu/2020/03/29/hollandiaban-vissza...

Remélem legalább azokat a maszkokat ellenőrizni fogják amikkel a dokik és ápolók a koronavírusos betegek környezetében dolgoznak.
Fidesz: Az EU nem adott forrást a járvány elleni védekezésre
@Pegero: @Shikari: @fergeteg: @verőce21: Tőlem gyűlölhetitek Újhelyit, de ettől függetlenül a tény az tény. A kormány hazudik arról, hogy nem kaptak segítséget az EU-tól. A segítség módjáról értesítették Kásler Miklóst is levélben. Százmilliárdokról van szó.
Nem semmi: Hősies videóban mutatja be mai kalandjait Orbán Viktor
@Nyírfa: Nézd! Én 2018-ban döbbentem le, hogy a nyilvánvaló korrupció, a jogállamiság felszámolása ellenére a magyarok közel fele a fideszre szavazott. Az számomra egy kijózanító pofon volt. Akkor jöttem rá, hogy a saját értékrendemet kivetítettem a teljes magyar társadalomra és ezért gondoltam, hogy a többség is látni fogja azt amit én. De be kell látni, hogy jócskán élnek köztünk honfitársaink aki szerint például a polgármester igenis legyen gazdag, mert az az értékét mutatja és igazából nem is számít, hogy mi módon szerezte azt. Ugyanígy az ország felének fontos, hogy a vezető megmutassa néha az erejét még akkor is ha az nem etikus vagy jogellenes. Nekik a látható erő pozitívum és aki állandóan kompromisszumokat köt az meg gyenge vezető. Arra is van a társadalom egy részében igény, hogy mindenért legyen valaki más a felelős csak ők nem. Erre született meg az állandó ellenségkép gyártás.
Ezeket a dolgokat látta meg Orbán politikai pályafutása alatt és természetesen a folyamatos közvélemény kutatásokon keresztül (most már van rá lóvé dögivel) naprakészen látja az igényeket. Nem azzal van gond, ha azt mérik, hogy az emberek több zöldre vágynak a városban és akkor elindul egy zöldítési parkprogram a kormány részéről. Azzal van gond, ha azt mérik, hogy egyes népcsoportokat nagy százalékban elítélnek a magyarok és erre erősít rá a teljes médiájával és kormányzati eszközeivel hogy szavazatokat szerezhessen magának.
A Rammstein énekese is koronavírusos, súlyos az állapota
@rokker33: Ja. A hivatalos oldal szerint az orvos tanácsára ment kórházba. Negatív lett a koronavírus tesztje. Maradjon is így.
A Rammstein énekese is koronavírusos, súlyos az állapota
@rokker33: Nekem is. Remélem erős lesz Till és legyőzi a vírust és írnak pár dalt erről az egészről.
Szombattól kijárási tilalmat vezetnek be Magyarországon
Nem TILALOM, hanem KORLÁTOZÁS. Ezt persze tilalom fogja követni, de addig még pár hét.
Nem semmi: Hősies videóban mutatja be mai kalandjait Orbán Viktor
@balos: Ha Orbán most tisztán gondolkodik, akkor nem fogják lenyúlni ezt a támogatást, hanem valóban ott költik el ahol kell és túlárazás nélkül. Ezzel a 2000 milliárddal bebiztosíthatja 2022-ben az újabb 4 éves hatalmát, ahol már ismét lophatnak a klasszikus módszerekkel.
Nem semmi: Hősies videóban mutatja be mai kalandjait Orbán Viktor
Nincs abban semmi meglepő, hogy Orbán a szuperhős szerepét ölti magára. Így tette ezt minden katasztrófa esetén.

Sőt, én azt mondom, hogy Orbánnak nem a vírusjárvány az igazi probléma, hanem az azzal járó gazdasági válság.
A magyarok lelkét Orbán sok éve figyeli már, hetente végeztet közvélemény kutatásokat már egy évtizede a századvéggel.
Orbán népszerűségét nem az fogja aláásni, hogy hányan halnak meg a koronavírustól. Ha jó a kommunikációjuk, akkor a felelősséget ismét hárítani tudják most éppen az ellenzékre és közben még ügyesen össze is kapcsolják a vírust a migrációval. Tehát mostantól a migránsok nem csak meg akarják erőszakolni asszonyainkat, nem csak el akarják venni munkánkat, de a vírust is ők hozzák be. Persze egy hazugság akkor igazán ügyes, mikor kis igazság van benne, hisz miért ne lehetne fertőzött a migránsok vagy a menekültek közt. De mi van azokkal a tízezrekkel akik a járvány kirobbanásakor legálisan haladtak át az országon? A határon meg ugye 0 fő migráns vagy menekült haladt át. Az első fertőzöttként bemutatott iráni diákok sem a drótkerítésen keresztül mentek haza szemeszter végén és jöttek vissza. Persze aki nem akarja látni ezt az ellentmondást, az nem is fogja.

Szóval én azt mondom, hogy ha ügyes Orbán, akkor meghalhat itt akár több száz vagy akár ezer ember is ki tud úgy jönni belőle, hogy vagy azt kommunikálja, hogy az ellenség miatt ilyen magas a számuk vagy azt mondja, hogy még az a magas szám is sokkal több lett volna, ha Ő és emberei nem végeznek tökéletes munkát.

Viszont a gazdasági következmény az más tészta. A munkanélküliséget, az elszabadult árakat, megnőtt inflációt, a szakemberhiányt már mindenki közvetlenül fogja megtapasztalni és nem csak a tévéből hall róla és érzi majd valaki más ügynének inkább, mint a sajátjának. Itt már kevés lesz a kommunikáció, drasztikus beavatkozás kell a gazdaságba, mert a betegek után, a megélhetési gondokkal küzdő embereket is meg kell menteni.

Ha a gazdasági helyzetet jól kezeli Orbán...
Ausztriában majdnem ötször annyi koronavírus-tesztet végeznek, mint Magyarországon
@Namely: "gy kisebb gazdasági teljesítménnyel rendelkező országban"
A pártközponttal azért ezt egyeztesd, mert jó pár éve attól visszhangzik a parlament, hogy Magyarország jobban teljesít az EU átlagnál. Méghozzá olyan jól, hogy Mészáros megvesz egy erőművet, kiveszi belőle a több milliárdos osztalékot, majd miután kiderül, hogy gondok vannak az erőművel az állam megveszi tőle a már veszteséges erőművet. Az árat persze nem árulják el.
De arra is talál Orbán pénzt, hogy a vejének ledlámpa üzletét közpénzből finanszírozza EU források helyett, csak hogy ne kelljen vizsgálni milyen szervezett csalások történtek a kivitelezések körül.
Ezekre vannak tízmilliárdok, ugye.
Szijjártó Péter elárulta, hogy juthatnak haza a külföldön ragadt magyarok
A nemkormányzati JET repcsikkel hány magyart hoztak eddig haza? Mert ugye azt mondták, hogy katonai csapatszállításra és külhonban rekedt hazánkfiainak hazaszállítására fogják használni.
Orbán Viktor bejelentése az operatív törzs sajtótájékoztatóján
@szegfue: az autoriter rendszer hátránya hogy nem merik a rossz hírt közölni a vezetővel, valamint önálló döntést sem mernek hozni.
A háziorvosok úgy érzik, cserbenhagyták őket
@csak úgy...: Felülnek a nemkormányzati JET gépekre és messzire repülnek.
A háziorvosok úgy érzik, cserbenhagyták őket
Ez nem tükrözik a mai operatív törzs által elmondottakat az ellátottságról.
Orosz mintára teríti a gyűlöletet és az álhíreket a teljes Fidesz-média
"Vesztésre állt, így inkább orosz kamuprofilok voksait megvásárolva elcsalt egy a Facebook-on lévő szimpátiaszavazást Daru Árpád, Hódmezővásárhely 1-es választókerületének kormánypárti jelöltje. A Fidesszel közös listán induló Daru el is ismerte akkor az Indexnek: megvett egy nyilvánosan hirdetett szolgáltatást, így kapott egy cégtől orosz, angol, ázsiai és amerikai szavazatokat. A kamuprofilok segítségül hívását - azaz a szavazás elcsalását - azzal indokolta, hogy így kívánta demonstrálni álláspontját; szerinte ugyanis az oldal nem tükrözi a hódmezővásárhelyiek véleményét. Daru végül így is vesztett, de az ügy ezzel nem ért véget:"
https://nepszava.hu/3049358_elmarasztaltak-a-...
A szegedi egyetem rektora a koronavírusos szegedi orvos
" ő volt az, aki a helyi fideszes jelölt mellett kampányolt miután
megtiltotta az egyetem dolgozóinak, hogy politikailag megnyilvánuljanak
az 2019-es kampányban."
https://444.hu/2020/03/22/magyar-hang-ausztri...
Orbán Viktort meglátogatta a szerb miniszterelnök
A valóság az, hogy járvány ügyben a szakmának van értelme egyeztetni amit akár interneten keresztül is megtehetnek.
Vajna Tímea több képet megosztott párjáról
Timike megmondta, hogy beléje költözött Andy lelke. Gyanítom vándorló lélek lesz az Andyé.
Orbán: "Nem kéregetünk, nem megyünk az unióhoz, magunkat látjuk el"
"Nem kéregetünk" mondja a miniszterelnök akinek kiscsaládja EUs támogatások milliárdokkal van kitömve.
Tiborcz István lélegeztetőgépeket vett az Uzsoki kórháznak
@vacsi: @Shikari: Van azért némi bája, mikor a rabló megszánja áldozatát és visszaad neki némi aprót szajréból nagy kegyesen. Hogy ezért hálásnak lenni? Soha!!!
Magyarországon elsőként sikerült izolálni az új koronavírust
@Pálinkás Pál: Meg is van a válasz és sajnos sokszorosa az elhalálozás az influenzához képest:
"A bizonyított Covid-19-esetek mintegy 3,4 százaléka végződik halállal, ami jóval magasabb, mint a szezonális influenza 1 százalék alatti halálozási rátája, de az új koronavírus-járvány megfékezhető – jelentette ki kedden genfi sajtótájékoztatóján az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója.

"A vírus kevésbé hatékonyan terjed, mint az influenza, egészséges emberek közvetítésével a jelek szerint nem terjed, de több súlyos betegséget okoz, mint az influenza, nincsenek még védőoltások és gyógyszerek, ugyanakkor megfékezhető – összegezte Tedrosz Adamon Gebrejeszusz"

http://medicalonline.hu/kitekinto/cikk/korona...
https://index.hu/kulfold/2020/02/05/koronavir...
Magyarországon elsőként sikerült izolálni az új koronavírust
@Pálinkás Pál: Ezt egész korrektül leírtad. Szerintem pontosabbak a számaid, mint Anikónak, de azért utánanézek én is, mert én meg úgy 3%-os elhalálozásra emlékszem csak azt nem tudom, hogy a fertőzöttek számához vagy a kórházi kezelésre szorulók számához kell viszonyítani.
Karácsony Gergely bezáratja a fővárosi játszótereket
@Pálinkás Pál: "gyermek fertőzés a nulla felé konvergál...tehát abszolút nem veszélyeztetettek"
Azt tudod, hogy múlt péntek reggel pont ezt mondta Orbán? Estére bejelentette az iskolák bezárását. Tudod miért? Nem azért mert a gyerekek megbetegedhetnek, hanem azért mert elkapják egymástól és feltűnés nélkül hordozzák a vírust és az időseket fertőzik meg vele, akik meg nagy százalékban elhunynak.

A másik amit írtál: ",majd most mennek csapatban a plázákba!!!"
Te komolyan úgy gondolod, hogy azok a 3-10 éves gyerekek akiket a játszótereken szoktunk látni azok plázázni fognak ezután?
Koronavírus: Két súlyos beteg van az országban – videó
@tudode: Tájékoztatás, tájékoztatás, tájékoztatás. Ebben nem nagyon jártas a fidesz csak a propagandában, ami a félretájékoztatásról szól. Nem nagyon tudnak átállni a másik üzemmódra.