Az Együtt – a Korszakváltók Pártja közérdekű adat eltitkolása miatt pert indít az Eximbank tulajdonosi jogait gyakorló Külgazdasági és Külügyminisztérium ellen, hogy így kapják meg azt a listát, amelyből kiderül, hogy a pénzintézet kiknek és milyen összegű hiteleket folyósított.

Szigetvári Viktor pártelnök keddi, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy korábban az Együtt nevében Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő közérdekű adatigényléssel próbált információhoz jutni arról, hogy az Eximbank milyen hitelt adott Andy Vajna cégének a TV2 megvásárlásához, de ezt a pénzintézet a banktitokra hivatkozva elutasította. Ezt követően az ellenzéki párt az Eximbank tulajdonosi jogait gyakorló Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz fordult, de a tárca szintén elutasította őket – folytatta a pártelnök.

Az Együtt végül a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét kereste meg. A politikus közölte: Péterfalvi Attila határozatában nem mondta ki, hogy az Eximbank hitelezési politikáját érintő információk teljes körűen banktitoknak minősülnek, ahogy azt sem, hogy azok közérdekű adatok lennének. Hozzátette, Péterfalvi Attila azt javasolta, ha akarnak, forduljanak bírósághoz az ügyben és a párt most él ezzel az eszközzel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.