Két év alatt közel hétmilliárddal nőtt a Szentháromság téri épület rekonstrukciója. A kivitelezés utolsó időszakában is drágult a Pénzügyminisztérium új épületének a rekonstrukciója, a Szentháromság téri építkezés már nettó 61,2 milliárd forintnál, írja az Átlátszó. Bő két év alatt közel hétmilliárddal nőtt az eredeti ár, végösszeg csak a májusi átadó után lehet. A Budai Várban, a Mátyás templom mellett álló épület 1904-ben kifejezetten a Pénzügyminisztérium részére készült, a második világháborúban súlyosan megsérült. Az eredeti állapot helyreállítására kiírt rekonstrukciós munkát nettó 54 milliárd forintos ajánlattal nyerte 2021-ben a WHB Kft. és Garage Kft..

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Miközben a pénzügyminisztérium, és az állami vagyonkezelő árulja a pm József-nádor téri patinás épületét,amely évtizedek óta ad helyet a minisztériumnak. És ilyenkor mindig felsir a háttérben a patás ördög "kormányzati negyed" terve.
Dr. Proktor
Ehhez úgy látszik nem kell EU-s pénz, mint a tanárok bérrendezésére...
rücsü41
Úgy látszik hogy miden állami vagy önkormányzati beruházás drágul a kivitelezés alatt, mert vagy nem tartalmazott az előzőleg elfogadott költségvetés minden munkát, és a munkák elvégzése műszaki okok miatt drágultak, vagy az idő múlása is közrejátszott a drágulásban, de most úgy látszik hogy ezt a munkát nem akarja a FIDESZ az ellenőrökkel megvizsgáltatni hogy indokolt volt e a drágulás, csak a Lánc híd érdekli az urakat mert azt nem ők kezdték és fejezték be a munkát!Remélem hogy ez a beruházás áremelkedése is majd vizsgálat tárgyát fogja képezni!
Őrnagy
2021-ben 54 milliárd, 2024-ben 61.2 milliárd. Ez 113,333 %

Mennyi is volt az infláció 2021-2024 között? Főleg az építőanyagok drágulása?
Pontosan ki és min van annyira meglepődve?
Dr. Proktor
@Maccska: Az EU előírta volna a tanárok bérrendezését? Az egészségügyi dolgozókról elfeledkezett volna?
Még szerencse hogy a parlamenti képviselők maguk szavazzák meg a maguk béremelését!
Ja, az nem is bér, mert annál sokkal több, kiemelt honorárium...
Őrnagy
@Dr. Proktor Gyagyás: Igen Gyagyás! Az EU javasolta, hogy a tervezett összeg duplájával emeljék a pedagógus béreket, és már 2023-ban kezdjék meg az emelést!

Az nem ismert, hogy a kormány és a Bizottság közötti tárgyalások során ki vetette fel először, hogy a pedagógusok béremelésére is lehetne fordítani az EU-s pénzeket. Az viszont kiderül a 2022 júniusi dokumentumból, hogy a Bizottság támogatólag állt a béremeléshez, sőt kifejezetten ösztönözte a kormányt arra, hogy foglalja bele az életpályamodellt az EFOP+-ba.

A Bizottság a dokumentum szerint több olyan javaslatot tett a béremelés részleteiről, amelyek megjelennek a 2022 decemberére átdolgozott és elfogadott EFOP+ szövegében. A Bizottság kérte például:

- hogy a tanári átlagbérek 2028 helyett már 2025 január 1-ig érjék el a diplomás átlagbér 80 százalékát, és 2030 végéig maradjanak is ezen a szinten;
- hogy a pedagógusbérek már 2023-ban kezdjenek el emelkedni a diplomás átlagbérhez viszonyítva;
hogy a béremelés az alapbérekben jelenjen meg

Bármennyilre is meglepő, ez történt Gyagyás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.