A Mol Nyrt. 21 százalékos pakettjén jelenleg 187 milliárd forintos vesztesége van a magyar államnak. Hasonlóan veszteséges üzlet volt pénzügyileg a földalatti gáztározók megvásárlása. A Mol Nyrt. 21 százalékos pakettjén jelenleg 187 milliárd forintos vesztesége van a magyar államnak. Hasonlóan veszteséges üzlet volt pénzügyileg a földalatti gáztározók megvásárlása. Lassan öt éve vásárolta be magát a Mol Nyrt.-be az állam, amikor is a részvények 21 százalékát vette meg az orosz Szurgutnyeftyegaztól. Az üzlet akkor 498 milliárd forintjába került az adófizetőknek, ami közel 22 400 forintos részvényenkénti árfolyamot jelentett. A vásárlás pillanatában az olajcég árfolyama 23 ezer forint felett is volt, ezt követően 25 ezer forint felett is forgott a részvény pár napig, ám 2011 júniusra csökken az árfolyam, így közel öt éve kisebb-nagyobb bukóban van az állam. A mostani 14 ezer forintos árfolyam azt jelenti, hogy eddig jelenleg 187 milliárd forintos árfolyamveszteségen áll az üzlet...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Na elvtársak, akkor kik is tőzsdézik el a közpénzeket?

Ezért a népbíróságon fognak felelni elvtársak, mint Ceausescu elvtárs.

"187 milliárd forintos árfolyamveszteségen áll az üzlet...", az oroszok meg röhögnek a markukba mi elvtársak, hogy megszabadultak a bedöglött papírjaiktól.
Találtak egy aranytojást tojó (mármint nekik) idióta putyinpincsit.
bundi
van itt pénz...akkor mire az a nagy sírás rívás...eü...meg klikk számlák...van itt pénz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.