Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint a Nemzeti Választási Irodába besereglett kigyúrt kopasz férfiak az épületen belül közszereplőként jelentek meg, így vállalniuk kell arcukat a nyilvánosság előtt.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság (NAIH) elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, felvételek között különbséget kell tenni aszerint, hogy az épületen belül vagy kívül készültek-e. A külső felvételeknél ugyanis lehetnek az utcán járókelők, akik más megítélés alá esnek, mint aki valamilyen tevékenysége folytán bent van az NVI székházában.

Mivel a a közéleti szereplők személyiségi jogának védelme alacsonyabb szintű, mint a nem közéleti szereplőké,

a felvételeknél az arcképeket – tehát a konkrét esetben az ott megjelent kopaszokét –, nem kell eléletleníteni. Ezek a személyek beletartoznak azok körébe, akik ha épületen belül tartózkodnak, akkor egyértelműen közéleti szereplők. Sőt, ők az utcán is azok (...) Ilyen szempontból nem a kapu határozza meg a pozíciójukat, hanem a tevékenységük.

Péterfalvi Attila az egyes politikusok - Orbán Viktor, illetve Juhász Péter – vagyonosodásával kapcsolatban elmondta, 

az a közérdekből nyilvános adat, hogy valaki a közfeladatához kapcsolódóan, a közfeladatának az ellenértékeként milyen anyagi ellenszolgáltatásban részesül. Az, hogy mije van valakinek, amikor megválasztják vagy kinevezik egy pozícióra, nem közérdekből nyilvános, hiszen az az ő privát vagyona.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Tehát a lopott, összesíbolt közpénz sem közérdekű adat ! Asszem ércsük mink eztet. Ezért nem kellenek ide tolmácsok sem...
justhpeter
"Az, hogy mije van valakinek, amikor megválasztják vagy kinevezik egy pozícióra, nem közérdekből nyilvános, hiszen az az ő privát vagyona." Ez akár igaz is lehet.
De !
Az a vagyon, amit a pozícióban töltött idő alatt megszerez nem privát vagyon.
zöldszem
Vazze az aki a közvagyonát és közpénzeket megszerzi akkor az mi ? Megválaszolom: tolvaj
sentinel216
A kigyúrt kopaszokról amúgy is tudjuk, hogy kik voltak. Nem vagyunk kíváncsiak a rusnya pofájukra. De azt aki fizette és odaküldte őket, annak a képét szívesen látnám az újságokban, tévében. Az sem lenne ellenemre, ha a főnökével együtt, karperecben húzkodnák őket a smasszerok, az ügyészség folyosóján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.