Gyurácz Ferenc Prima-díjas irodalomtörténész a Facebookon ment neki Takáts Zsuzsannának, akit Kiss László két úszótársával erőszakolt meg 1961-ben – szemlézi a HVG a nyugat.hu cikkét. 

Az azóta már törölt Facebook posztban az irodalmár arról ír, hogy ahhoz, hogy Takáts 28 évesen főmérnökké válhasson,

pártvonalon is kiválóan kellett feküdni.

Gyurácz Takáts Zsuzsanna végzettségét is becsmérli, szerinte a filozófia-esztétika szakon csak idézőjeles "tanári diplomát" lehetett szerezni a "foxi-maxi" egyetemen.

Prima-díjas irodalmár kommunistázta Kiss Lászlóék áldozatát

Az irodalomtörténész ezt a posztot azóta törölte, és magyarázkodni kényszerült:

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

süsüasárkány
Ki is ez a gyurácz?
Most amikor megnyugvás, megbocsájtás irányába indulnak az érintettek ő eljön és kavarja azt a bizonyosat.
Jól pofân kéne vágni.
Aki tudja, hogy hol lehet elérni szóljon!
Szemét, állat, disznó, tetvedék.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
WF
Hányinger az ilyen értelmiséginek titulált szutyok, minimális empátia és erkölcsi érzék nélkül. Csömöröm van az ilyen szalon antikommunista majmoktól, aki a kétes olimpiai dicsőség oltárán bármikor feláldozná a tisztességet. Ráadásul marhaságot is írt. A főmérnökké váláshoz nem kellett kommunistának lenni, azt másképpen FELELŐS műszaki vezetőnek hívták, és a kommenisták nem tolongtak érte. A tutti állás az igazgatóé volt, aki mindenbe belepofázhatott, de felelősséget nem viselt. Ezek voltak az igazi káderek. A főmérnökké váláshoz elsősorban teljesítmény és szaktudás, valamint felelősségtudat kellett. (Ami persze nem zárja ki, hogy párttagok is betölthették ezt a posztot).
A másik kifogásom az olimpiai dicsőséghajhászás: Csak a vak nem látja, hogy az olimpiák mára elüzletiesedtek, a sportolók doppingolnak, csalnak (tisztelet a kivételnek), az nemzeti olimpiai bizottságok külhoni sportolókat vásárolnak kilóra, hogy talmi dicsőséget szerezzenek egy idegen népnek. Ez az olimpia már fényévekre van az eredeti - coubertin-i -olimpiai eszménytől, gyakran hányinger az egész. Gyurácz papa nem különb Aczél firkásznál..
gibgab
hu.wikipedia.org/wiki/Gyur%C3%A1cz_Ferenc
"Neve és személye országosan ismertté 2016. május 11-én, a Kiss László úszóedző bűncselekménye kapcsán az áldozatra tett súlyosan negatív és előítéletes kijelentéseivel vált, ..." Nagy dicsőség! Pfuj!
WF
@human: Nem jól tudod, egyetemre az mehetett, aki elérte a felvételi ponthatárt, akárcsak ma. Voltak persze nehezítések a dologban, tanári pályára pl "osztályidegen" (vallásos fiatalok, "reakciós" szülők gyerekei, stb) nem mehettek, illetve fizikai dolgozó szülők gyerekeinek voltak bizonyos könnyítések - felvételi előkészítő tábor, vagy ponthatár könnyítések stb. Műszaki vagy orvosi pálya rendszerint mindenki előtt nyitva állt. És persze mindenhol volt protekció a jó kapcsolatokkal bíróknak.
süsüasárkány
@WF: ezt köszönöm.
Nagyon igaz!
gyurácz=aczél
süsüasárkány
Ennek az írástudatlannak kik ítélték és miért a prímát!?
Szarházinak hogy sikerült az egyetemre bejutni?
Be volt szervezve!
Aki közelben van menjen be a levéltárba és olvassa el ennek a komcsi provokátornak az írásait.
A helyesírási hibákat a tartója javította.
Aki szörnyülködni akar üsse be a gy. nevét a keresőbe, és megláthatja a besúgó pofáját. A lila kalapos telitalálat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.