A csornai rendőrök Farád közelében fogtak el két román állampolgárságú embercsempészt, akik két autóban 23 migránst akartak illegálisan Németországba vinni – írja a police.hu.

A csornai járőrök a 85-ös számú főúton – Farád külterületén – ellenőrizték 2016. június 8-án 2 óra 35 perckor két személygépjármű vezetőjét és utasait. Az igazoltatáskor megállapították, hogy az M. G. E. 26 éves román állampolgár által vezetett – Volkswagen típusú – személygépjárműben utazó 13 afgán személy nem rendelkezett a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és a tartózkodáshoz szükséges okmányokkal. Az utasok a rendőröknek elmondták, hogy a sofőr Németországba akarta őket szállítani. 

A másik – szintén Volkswagen típusú – ellenőrzött járművet C. I. G. 38 éves román férfi vezette és abban 10 afgán állampolgár utazott. Az igazoltatáskor kiderült, hogy a külföldi utasok szintén nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges feltételekkel. A járőrök megállapították, hogy az afgán állampolgárokat a 38 éves román férfi illegálisan akarta Németországba vinni. 

A járőrök mindkét román állampolgárságú férfit és 23 afgán utasukat elfogták és a megyei rendőr-főkapitányságra előállították. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztályán a 26 és a 38 éves sofőröket – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a 23 migránssal szemben tiltott határátlépés szabálysértése miatt eljárást indítottak.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A sofőrök már holnap szabadok ugye))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.