Az előrejelzések szerint vasárnap este hétfőre virradó éjjel megérkezik hozzánk egy hidegfront, ami miatt komoly viharokra lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap napközben az ország északi harmadán és a Nyugat-Dunántúlon van esélye néhol zivatar kialakulásának. Estétől északnyugat felől hidegfront érkezik. Ehhez kapcsolódva egyre többfelé várható zivatar felhőszakadással, szélviharral (80 km/h felett) és jégesővel. Éjfélig várhatóan a Dunántúl északi és középső részén alakulnak ki többfelé zivatarok – olvasható a honlapon.

Vasárnap estétől leszakadhat az ég – mutatjuk hol

A sárgával jelölt területeken kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar (károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében). Emellett intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat írja a Lájk.hu.

Hétfőre virradóra így kezdetben a Dunántúlon, majd a középső tájakon is, napközben pedig egyre inkább a keleti országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A Dunántúlon és a középső tájakon, majd északkeleten is feltámad az északira, északnyugatira forduló szél. Keleten még 31-32 fokot is mutathatnak a hőmérők, máshol 24 és 29 fok közé mérséklődik a kánikula.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ahogy jött úgy ment. A multkorihoz képest gyengécskére sikerült.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.