Rendkívül pozitívak a német autóipari cégek magyarországi tapasztalatai, és töretlen a bizalmuk Magyarország iránt – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Berlinben a Német Autóipari Szövetség (VDA) elnökével folytatott megbeszélése után.

Szijjártó Péter a magyar közmédiának adott nyilatkozatában aláhúzta: e töretlen bizalmat jelzi, hogy csak az utóbbi két évben a német autóipari cégek 25 beruházást vittek Magyarországra, mintegy másfél milliárd euró értékben.

Matthias Wissmann-nal folytatott tárgyalásáról szólva kiemelte, hogy az ágazat vezető német érdekképviseleti szervezetének vezetője igen kedvezőnek és ésszerűnek nevezte a magyar kormányzati politikát, amely az autóipar álláspontjára tekintettel a környezetvédelem mellett a versenyképességi szempontokat is mindig figyelembe veszi.

Így például amikor az Európai Unió szénd-dioxid-, vagy egyéb károsanyag-kibocsátási ügyekben dönt, Magyarország igyekszik a versenyképesség szempontját is érvényesíteni.

A miniszter elmondta: a VDA elnökével megállapodtak abban, hogy továbbra is folyamatos konzultációt folytatnak a német autóipari vállalatokkal.

A német autóiparral való együttműködés alapvetően határozza meg a magyar nemzetgazdaság teljesítményét – mutatott rá Szijjártó Péter

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
Akkor sikerült elberenálnotok a récsölgét botrányt?!?!?!
karma1
@Szókrakész: Ez a "récsölgét" szuper volt, hihi...:o)))

A mult heten autot akartunk cserelni, a ferjem nagyon nezegetett egy Suzuki Grand Vitarat, mire az Ot ismero autokereskedo szepen felrevonta, es megsugta Neki, hogy ezeket az autokat nem igazan ajanlja, mert ezeket Magyarorszagon allitottak ossze, es az elmult 3 evben rengeteg garancialis problema volt veluk, es ugye nekik 5 eves garancia szol minden eladott autojuk utan, igy ezekkel a Suzukikkal csak a gond van nekik. Mire a ferjem kajanul mondta a kereskedonek, hogy ne nekem mondd, hanem a felesegemnek, mert o magyar, fog orulni a velemenyednek.
Nem is vettunk nala autot, nekem meg kifejezetten rosszul esett, bar el tudom kepzelni, hogy a kereskedonek igaza volt, elvegre hozza hozzak vissza a meghibasodott autokat.
karma1
@Szókrakész: Nem emlekszel , nem volt valami balhe valamelyik autogyarral, akivel nagyon a magyarok akartak uzletelni, de ok inkabb Romaniaba vittek a bo'tot? Mintha itt, a Propin is lett volna errol szo...Szoval mirol makog ez a zselefeju? (Abban azert nem ketelkedem, hogy a Mercedesekre nagyon odafigyelnek, dehat az megse a Suzuki...)
Szókrakész
Persze hogy töretlen.
Ennyi olcsó munkaerőt sehol nem találnak.
Minden szomszédos országban többet kell fizessenek!!!

Kit néztek hülyének Futsalzselé Péter?!?!?!
roch
szijjártó már nem lesz ennél okosabb, mert ő azt hiszi magáról, hogy most van a csúcson.

Tanulj tinó, ökör lesz belőled!
Minél többet tanul a tinó, annál nagyobb ökör lesz belőle.
wpym
A nemetorszagi berek hany %-at fizeti Magyarorszagon?
Igy nem csoda a nagy elegedettseg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.