Kiakadtak a gyárosok, mind iparági szinten, mind területileg általánossá vált a munkaerőhiány. Miközben a kormány a rekordalacsony munkanélküliséggel és a szépen növekvő foglalkoztatási rátával büszkélkedik, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) azon kesereg, hogy nem lehet munkást találni. Az MGYOSZ alelnöke, Rolek Ferenc ugyanis az MTI szerint arról beszélt, hogy Magyarországon mind iparági szinten, mind területileg általánossá vált a munkaerőhiány. Ez korábban szerinte csak egyes ágazatokban jelentkezett ilyen erősen, illetve kifejezetten a magasabb bérszínvonalú Ausztriával és Szlovákiával határos nyugati országrészt érintette. A gyárosok szerint mára azonban már a munkaerőhiány szinte mindenhol jelen van: a feldolgozóipar különböző területein, az idénymunkában, a mezőgazdaságban, a szolgáltatásokban, a vendéglátásban, az informatikában vagy a mérnökök között.

Forrás: index.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
és akkor most jön az, hogy mivel az ország 98 százaléka nemet mondott a migránsokra, le kell nyomni a torkukon, hogy mivel nemet mondtak az akár ingyen is odaköltöző migránsokra, ezért több száz milliárdot kell majd fizetni azért hogy a gazdaság bedőlését megelőzendő több száz ezer migránst valahogyan becsábítsák...és ott tartsák...na hülyéim...lehet felkötni a gatyát...ja és az is több száz milliárdba fog fájni, hogy az eddig odacsábított gazdasági migránsoknak is visszafizessék a kölcsönt meg a viktor sarcát...
Szókrakész
A sírás-rívás helyett azon nem gondolkodtak el, hogy többet kéne fizetni a melósnak és akkor nem lenne hiány?

Ja, hogy úgy már nem oké a buli?!?!?!
Szókrakész
@Szókrakész: És ezzel nem kéne a qrmányra várni.
Önszorgalomból is rendesen meg lehetne fizetni a munkást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.