Módosult a Magyar élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló rendelet, amely kitér a sütőipari termékek előírására is, ennek köszönhetően jobb minőségű kenyerek és pékáruk készülhetnek – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM).

A szaktárca az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében ismerteti: új szabályok vonatkoznak a kenyerek összetételére és fajtáira, bővült a védett termékek listája.

Az új előírás 15 kenyér esetében szabályozza az összetételt. Az összetevők közé bekerültek a magas vitamin-, fehérje- és rosttartalmú álgabonák.

Az élelmiszerkönyv felsorolja a védett elnevezésű termékeket, például a tejes tésztából készült péksüteményeket, a leveles tésztából készült finom pékárukat. A rendelet értelmében a védett elnevezéseket csak akkor lehet használni, ha a termékek megfelelnek az élelmiszerkönyvben rögzített követelményeknek – mutat rá a közlemény.

Az FM hangsúlyozza: a módosítás támogatja a jó minőségű pékáruk elterjedését és a gyenge minőségű termékek visszaszorítását. A minisztérium szerint a jó minőségű élelmiszereket egyre többen keresik, aminek a hátterében a fogyasztói tudatosság erősödése áll.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
"Az összetevők közé bekerültek a magas vitamin-, fehérje- és rosttartalmú álgabonák."

Akkor arra rá kéne írni, hogy:

ÁLKENYÉR!!!
kamazuka
Talán magyar kenyeret magyar búzából készített lisztből kellene.
Vannak helyek hol a liszt átvételekor a mester annyit közöl,ezt vidd annak aki felrakatta veled a teherautóra,mert az ebből sütött kenyér / napra burúl széllyel.
Vannak helyek hol a Pék trükközik a liszt minőséggel de a forgalmán azonnal meglátszik hogy gyönge silány lisztből készült kenyere a kutyának sem kell.
Szép mikor bejelentik hogy rekord termés volt,meg hogy exportra is jut,meg hogy azért a játékszabályok szerint a silányat is be kell hozni,de abból az süssön vagy süttessen és értékesítsen kenyeret,aki az államközi ker szerződést aláírta!
Szarból csak, várat lehet építeni,és szépet,míg a nagyon szépet csak lopott anyagból.Tehát van külömbség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.